WE WILL ROCK YOU ROMANIA!

0
284

Încep cu concluziile. 1.Rock-ul n-a murit. 2. Avem voci bune. 3.Putem face musical de calitate. 4. Publicul e în formare, dar crește frumos.

Cristina Bazavan a fost amabilă și ne-a invitat la acest spectacol. Multă lume bună în sală. Am nimerit în apropierea unor profesioniști ai scenei, televiziunii. Interesul a fost și este mare.

Un show născut în 2002 (premiera la Londra pe 14 mai) beneficiază de un libret semnat de Ben Elton, care și-a dorit un omagiu adus grupului Queen, dar a și tras un semnal de alarmă privind tendințele actuale de promovare ale muzicii, de efecte ale telefoanelor, tabletelor, al social media, a celor care manipulează și influențează. Acțiunea e plasată în 2319, dar ficțiunea nu e prea departe de realitatea din 2019. Din păcate. Musicalul s-a jucat 12 ani cu imens succes la Londra, a ajuns în 15 țări fiind vizionat de peste 20 de milioane de spectatori.

Trupă bună și sunet bun pe scena Sălii Palatului (Tudor Scripcariu, Andrei Popa, Mario Nicolau, Daniel Iudean, Mihai Vasile, Horia Stanciu). De lumini s-a ocupat Dani Klinger, scenografia, eficientă, funcțională a fost concepută de Adrian Damian. Dacă e implicat Klinger, nu putea lipsi Cristi Singer (director tehnic). Toți au înțeles ce a vrut și cum a vrut regizorul (și coregraful) Răzvan Mazilu. Câțiva dintre studenții lui joacă în acest spectacol. Mazilu merită aplauzele prelungi din fiecare seară. A înțeles exact că e nevoie de astfel de proiecte care trag semnale de alarmă, care mențin muzica adevărată în atenția publicului de toate vârstele. Unii știau câteva cântece și au reacționat, alții s-au manifestat abia la Bohemian Rhapsody sau la We Will Rock You, dar oferta a fost foarte bogată și generoasă. 22 de piese Queen. Mi-a plăcut și modul în care Lucian Ionescu (Galileo Figaro) a combinat secvențele hiturilor mondiale cu câte ceva de-al nostru, fază la care publicul a reacționat imediat și entuziast. Medley-uri inteligent construite și interpretate.

Loredana s-a potrivit perfect cu rolul de Killer Queen, mi-au plăcut mult fetele Mara Căptari (Scaramouche) și Ana Bianca Popescu (Ozzy Osbourne). Actorii Răzvan Vasilescu (debutează în musical), Ionuț Burlan (joacă la Ploiești tot în musical regizat de R. Mazilu), Adrian Nour (vechime în musical, are o școală de step, este jurat printre cei 100 la „Cântă acum cu mine” de la ProTV) Ciprian Teodorescu este vocalul trupei Friends, a fost concurent la „Vocea României” (2012), joacă și în Mamma Mia alături de Loredana. Mihai Munteniță, actor al Teatrului Național, a mai colaborat cu Mazilu la ”Sunetul muzicii”.

Printre „boemii” din show se află și Alex Ștefănescu, cel care a tradus libretul lui Ben Elton. A fost și el la „Românii au talent”, dar și la „IUmor”. Alți boemi care se mișcă și cântă sunt Alexa Niculae (solistă, dar și vedetă tv la Cronica Cârcotașilor), Maria Alexievici este absolventă de Conservator, este foarte activă la Opera Comică pentru Copii, Vlad Nicolici este liderul trupei RUA și este masterand la UNATC, Silviu Mircescu este actor, ca și Horea Suciu. Cristina Danu este tot actriță, apare și în „Mamma Mia”, Luiza Cobori a fost și ea la Vocea României, dar este și actriță, în timp ce Radu Mitrea este absolvent de marketing, fiind angajat la Teatrul Excelsior din Capitală.

Mi-a plăcut spectacolul, chiar dacă nu toate cântările se potriveau cu ce știam (mă refer la textele unor cântece), dar atmosfera a fost intensă. Păcat că nu-mi pot duce fiul să-l vadă pentru că sunt momente de „f.ck, shit, motherf.cker” prea apăsate. Puține, dar clare.

Nu ratați acest musical!

Fotografiile sunt primite de la organizator. Mulțumim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here