YOUTH GRAND PRIX – Cel mai important concurs coregrafic din lume va avea loc in Romania (2 – 4 aprilie 2021)

0
59

YOUTH GRAND PRIX - Cel mai important concurs coregrafic din lume va avea loc in Romania (2 - 4 aprilie 2021)Din pandemie se iese pe poante?  Cel mai important concurs coregrafic din lume va avea loc in Romania!

In zilele de 2-4 aprilie 2021, Opera Comica pentru copii din Bucuresti va fi gazda celui mai important si mai asteptat eveniment coregrafic al anului – YOUTH GRAND PRIX ROMANIA

Aproximativ 150 de dansatori cu varste intre 9 si 20 ani vor evolua in UNICUL EVENIMENT EUROPEAN organizat in 2021 (deoarece evenimentele similare prevazute in Paris, Barcelona sau Berlin au fost anulate din cauza pandemiei).

Un Juriu prestigios, din care fac parte Larissa Saveliev – Fondatoarea YAGP,  Alexei Moskalenko –   Director Artistic YAGP, Luca Masala – Director Artistic la Princess Grace Academy (Monaco), Xander Parish – Prim Balerin la Mariinski Theatre (St.Petersburg) si Anna Liceica – profesor masterand la YAGP, va urmari on line evolutiile celor inscrisi in concurs.

 

Miza competitiei este unca cat se poate de motivanta, in urma acestui concurs stabilindu-seTop 12 cei mai buni balerini, care vor beneficia ulterior de burse scolare la diferite Academii de balet din lumea intreaga sj/sau invitatii pentru auditii la diferite companii coregrafice.

In plus,datorita acestui concurs, nu o data pentru cei expusi se pot ivi diferite alte oportunitati: sponsori care sa le sustina pregatirea ulterioara, parteneriate publicitare cu diferite branduri…

In afara prestatiilor din concurs, participantii la evenimentul din Bucuresti vor avea prilejul sa asiste la masterclass-uri sustinute de  Mikhail Kaniskin – Prim Balerin la Berlin Stadt Opera sau David Makhateli – fost Prim Balerin la Royal Opera Londra si actualmente profesor international.

Toate evenimentele vor fi transmise LIVE pe paginile de Youtube, Vimeo si FB alte YGP Romania si YAGP!

YOUTH GRAND PRIX este realizat de Asociatia Asis Mapamond (organizatorul RevolveDance Festival care militeaza pentru repunerea artei coregrafice românești pe scena internațională, incurajarea turismului cultural dar si oferirea unei șanse la afirmare tinerelor talente autohtone)

 

Coordonatoarea evenimentului, Izabela Rudolf, este cea care a obtinut „licenta” romaneasca a YOUTH AMERICA GRAND PRIX si implicit productia europeana in 2021, garantand pentru desfasurarea evenimentului in conditiile de siguranta sanitara impuse de pandemia de coronavirus.

 

Pe scurt despre principalele realizari ale YAGP:

 

YAGP pregătește anual peste 12.000 de studenți prin organizarea de ateliere, audiții pentru burse, master-class-uri în 25 de orașe din SUA și multipe locații internaționale.

Fiecare sezon culminează cu finală de o săptămână în New York, unde peste 1.200 dintre cei mai promițători studenți-dansatori din lume primesc îndrumări aprofundate și oportunități de burse profesionale și de performanță.

Peste 100.000 de dansatori din întreaga lume au participat la activitățile YAGP, precum workshop-uri, audiții de burse și cursuri de masterat.

În ultimii 20 de ani, YAGP a oferit peste 4.000.000 de dolari sub formă de burse de șolarizare la școlile de dans de top din lume.

În 2005, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a recunoscut contribuția YAGP la educația internațională a dansului, oferindu-i calitatea de membru în prestigiosul Conseil International de la Danse (CID).

În 2011 YAGP a participat la WORKS & PROCESS SERIES la Muzeul Guggenheim, proiectul „Cum judeca judecatorii?” oferind publicului o perspectivă rară asupra evaluării profesionale a artiștilor-dansatori.

În 2010  YAGP a devenit subiectul First Position – un documentar premiat care a monitorizat șase participanți în călătoria lor la finala New York City.

În 2013 YAGP a produs „Ballet’s Greatest Hits”, un spectacol de gală filmat, care prezintă fragmente din șase cele mai iubite balete clasice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here