MARIZA LA SALA PALATULUI (19.11.2016)

0
48
Foto de Iulia Radu
Foto de Iulia Radu

Articol de Iulia Radu
Sâmbătă, 19 noiembrie, am revăzut-o pe Mariza la Sala Palatului din București. Aproximativ 3.000 de spectatori au venit la întâlnirea cu artista portugheză (la fel ca anul trecut, semn că Mariza are un public dedicat, constant). Admir la Mariza naturalețea, pasiunea pe care o pune în interpretare, modul în care comunică cu publicul. Transmite multă emoție, te „trage” în lumea ei și îți dă șansa să „simți” muzica, să te bucuri de sunete, de ritm, să jonglezi cu sentimente și stări, chiar dacă nu înțelegi versurile. După un astfel de concert îți dai seama cât de adevărată este zicerea: „muzica este un limbaj universal”. A fost o seară plină de emoție în care bucuria, tristețea, iubirea și trădarea s-au împletit în cel mai frumos mod. Faptul că Mariza dialoghează în permanență cu spectatorii transformă concertul într-o poveste. E drept că nu se întâmplă totul spontan. Am auzit aceleași replici între piese ca anul trecut: „Voi înţelegeţi ce spun? Dacă mă primiţi într-un mod timid, vă voi oferi un concert timid. Dacă mă primiţi cu căldură, concertul va fi pe măsură. Voi sunteţi dirijorii acestui concert. De voi depinde cum va fi“, a spus Mariza pe scena Sălii Palatului și în 2015 și în 2016. La fel de adevărat este și faptul că pe fanii ei nu pare să îi deranjeze, iar atitudinea lor din timpul concertului a fost la fel de vlăguită ca anul trecut.
Având în vedere că am avut voie să facem fotografii doar în timpul primelor 3 piese, iar artista a ales să cânte cu lumina stinsă (avea un singur reflector pe ea), vă putem oferi doar fotografia atașată acestui articol. Uneori am impresia că atât artiștii cât și cei din jurul lor, vor să își facă singuri rău. Dacă tot impun atâtea restricții fotografilor (fără blitz, doar 3 piese, etc), ar putea să le asigure lumină decentă pe scenă. Până la urmă este în joc imaginea artistului. Pe de altă parte, Mariza i-a rugat pe spectatori de câteva ori să nu mai facă fotografii cu blitz pentru că o deranjează. O înțeleg, dar atunci de ce nu le-a asigurat fotoreporterilor (oameni care trăiesc din această meserie) condiții optime?!
Una peste alta, ne-am bucurat de o seară extraordinară de fado, care s-a încheiat cu publicul în picioare, dansând și cântând, după cum puteți vedea și în înregistrarea de mai jos. Mulțumim Mariza! Mulțumim German Quality Entertainment!
Setlist:
FADO MENOR DO PORTO
ANDA O SOL NA MINHA RUA
MALDICAO
DONA ROSA
PRIMAVERA
………………………………………
MISSANGAS
ADEUS
SEM TI
CAPRICHOSA
MELHOR DE MIM
SOMBRA
PADOCE
ALMA
RIO DE MAGOA
CHUVA
BARCO NEGRO
ROSA BRANCA
PAIXAO
…………………………………………….
…………………………………………….
O GENTE DA MINHA TERRA
SAUDADE SOLTA

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here