Zoli TOTH Project a deschis poarta unei lumi fantastice, #COCOON

0
25

Zoli TOTH Project aZoli TOTH Project a prezentat in premiera un fragment din spectacolul #COCOON, pe 6 martie, la Baia Mare, in cadrul recitalului juriului, la concursul national Eurovision.
La doi ani de cand a fost creat, noul proiect muzical al lui Zoli TOTH se prezinta intr-o formula noua, foarte dinamica, imbinand teme din muzica traditionala intr-un sound modern, cu instrumente diverse – de la marimba, vibrafon, vioara, violoncel, la instrumente inventate – folosite in moduri inedite.
Pornind de la mituri ancestrale si de la teme muzicale traditionale romanesti, Zoli TOTH, in calitate de compozitor, creeaza o lume fantastica, in care ritmurile moderne sunt sustinute de miscare scenica si coregrafie.
Zoli TOTH Project a fost insotit pe scena de dansatorii de la Ansamblul National de Dansuri Transilvania si Clubul Galactic Dance, alaturi de Feeling Groove Dance Studio si de un invitat special: Grigore Lese.
Daca „Intro” este o piesa in care instrumente de percutie de toate tipurile (inclusiv instrumente prezentate in premiera mondiala) sunt folosite in cele mai creative moduri, pe „Furtuna” fluierul, fagotul si toaca se intalnesc in ritmuri moderne, intr-un mod neasteptat. #Cocoon este piesa care da numele noului show, ce vorbeste despre noi inceputuri, despre renastere la toate nivelurile, despre vise si speranta, avand ca „solist” instrumentul cu acelasi nume, creat special prin imprimare 3D pentru Zoli de Positive Agency. Ultima piesa din fragmetul spectacolului prezentat publicului este „Hiperboreea”, o piesa plina de optimism, inspirata de mitul grecesc conform caruia exista o tara ideala, in care soarele straluceste 24 de ore pe zi, iar pomii dau rod de doua ori pe an.
Dupa show-ul de la Baia Mare, TVR titra pe pagina oficiala „Zoli TOTH Project si Grigore Lese au ridicat sala in picioare„, iar comentariile primite pe contul de facebook al trupei si pe youtube exprimau aprecierea publicului pentru momentul artistic pregatit in mai mult de doua luni de munca zilnica: „Absolut fascinant! Felicitari, Zoli! Dar… a durat prea putin showul vostru!”
„Combinatie folclor + modern facuta cu mult gust si demnitate pentru ambele genuri! Asa da reinventarea a traditiei[.]”
„Bravo Zoli, ai reusi sa te reinventezi! ”
„Foarte reuşita colaborarea intre generaţii, intre nou şi tradiţional. Zoli, ţi-ai gasit solistul perfect. Cu un astfel de moment Eurovisionul se caştiga lejer. N-am ştiut ce avem in propria ograda.”
„Vreau sa le multumesc tuturor celor care ne sustin si care ne-au transmis gandurile lor bune. Sper sa ne vedem cat mai des in lumea #COCOON. Ma bucur enorm ca dupa 11 ani concursul Eurovision mi-a purtat din nou noroc” – declara Zoli TOTH.
Ca sa serbeze debutul sau compozitional (piesele compuse de el s-au auzit deja la radio ), Zoli TOTH daruieste publicului piesa #COCOON. Aceasta poate fi descarcata de aici: http://www.zolitoth.ro/fan-gift.
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here