Editorial Classic Rock Magazine: Trupele mari de heavy-metal „omoară” genul

0
72

Kerry King (Slayer)
Kerry King (Slayer)

Dacă aveți impresia că nu sunt multe trupe noi de heavy-metal, să știți că nu sunteți singurii care au ajuns la această concluzie. De fapt, Kevin Lyman, co-fondator al Mayhem Festival, și-a exprimat îngrijorarea că genul va pieri în curând.
Într-un interviu acordat Detroit Free PressKevin Lyman a avertizat că din cauza numărului tot mai mic de spectatori și a costurilor tot mai mari, Mayhem Festival este în pericol să nu mai aibă loc. Din punctul lui de vedere, o parte a problemei constă în diferența mare de vârstă dintre trupele de heavy-metal și public. „Problema este că trupele de heavy-metal le-au „gonit” pe fete de la show-uri și asta pentru că trupele de heavy au îmbătrânit. Artiștii au încărunțit, au chelit sau s-au îngrășat. Până mai ieri metalul însemna și un oarecare pericol. Când mergeai la un show heavy erau pe scenă niște puști. Așa că era puțin pericol acolo”.
 
Astăzi, Lyman susține că există riscul să nu mai poți plăti trupele mari care nu vor să lase mai jos prețul. „Le pasă mai mult de bani decât de viitorul genului acesta de muzică. Ei vor o anumită sumă pentru a porni în turneu. Spre deosebire de punkeri, trupele de heavy-metal nu au știut niciodată să facă un pas înapoi pentru a ajuta genul să înainteze. Cu punk rock-ul așa a fost! Așa l-am împins înainte. În festivaluri, Bad Religion acceptau să primească o sumă mai mică decât ar fi primit dacă susțineau un concert pe cont propriu, și astfel ajutau trupele tinere. Le dădeau șansa organizatorilor să construiască un line-up bun în jurul lor. Așa a crescut scena punk rock. Trupele de metal nu au fost niciodată preocupate de acest aspect, nici măcar în anii ’80, atunci când lucram în cluburi”.
 
Kerry King, chitaristul trupei Slayer a recunoscut că a fost pe punctul de a se retrage de la Mayhem Festival deoarece „nu-mi plăcea deloc line-up-ul”. Până la urmă a fost convins de organizatori care i-au pus pe afiș și pe King Diamond.
 
sursa: Classic Rock Magazine

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here