9 recorduri de neegalat în Liga Campionior – o echipă românească în top!

0
29

Chiar dacă s-a numit Cupa Campionilor Europeni sau Liga Campionilor, cea mai puternică dintre competițiile inter-cluburi are câteva recorduri fantastice, pe care ți le ofer aleatoriu, nu într-un top.

9. Zinedine Zidane, singurul antrenor care a câștigat competiția de 3 ori consecutiv

Francezul a fost promovat de la echipa a doua a Realului direct în postura de principal la echipa mare în mijlocul sezonului 2015/2016, când totul mergea prost.

Zidane, câștigător și ca jucător al competiției, a ridicat trofeul chiar în acel prim sezon și mulți s-au grăbit să considere că a fost norocos.

Zidane, ajutat și de un fantastic Cristiano Ronaldo, a condus-o pe Real Madrid pentru încă două trofee în 2017, când a luat și campionatul, dar și în 2018.

8 Cele mai multe goluri într-un meci eliminatoriu: Lionel Messi (5)

Catalanul nu avea cum să lipsească dintr-o asemenea carte de istorie, la câte recorduri are.

Până acum un dublu hatrick nu a izbutit nimeni în faza eliminatorie, însă dacă cineva trebuia să fie foarte aproape, atunci Messi era printre favoriți.

Lionel Messi a marcat de 5 ori în poarta lui Bayer Leverkusen în 2011/2012 și a mai avut o ratare mare.

7 Portarul cu cele mai multe meciuri fără gol primit: Jens Lehmann (10)

 

Dacă vorbești despre marii portari ai lumii, Jens Lehmann nu are cum să lipsească.

Germanul a izbutit să rămână neînvins între octombrie 2005 și aprilie 2006, timp de 10 meciuri consecutive în tricoul lui Arsenal, alături de care a ajuns în finală. 

Au fost aproape 13 ore și jumătate fără gol, pentru un portar care avea să fie eliminat în minutul 18 al finalei din acel sezon.

6 Cel mai rapid hat-trick , marcat de Bafetimbi Gomis în doar 8 minute

Messi, Ronaldo sau Lewandowski, pentru a-i numi doar pe cei mai în vogă golgheteri ai momentului, nu au reușit o asemenea performanță, bifată cu nonșalanță de Bafetimbi Gomis.

Francezul deține recordul pentru cel mai rapid hat-trick înscris în toată istoria competiției, când juca pentru Olympique Lion, în 2011.

A fost un meci cu Dinamo Zagreb din faza grupelor, încheiat 7-1, în care  Bafetimbi a mai înscris o dată, terminând cu 4 goluri.

5 Roy Makaai are cel mai iute gol din istorie: 10,12 secunde

Makaai are peste 100 de goluri înscrise pentru Bayern Munchen, deci nu este ca și cum a apărut întâmplător pe tabelă într-un meci de Champions League.

Dar, să îl reușească în doar 10 secunde, asta este o realizare pentru restul secolului.

Și ca lucrurile să fie cimentate definitiv, golul a fost în poarta lui Real Madrid, în faza optimilor de finală, în 2007.

Cel mai șocat a fost fără discuție Iker Casillas, care de 13 ani încoace probabil că mai e luat peste picior prin vestiare.

4 Maldini: cel mai în vârstă marcator într-o finală de Liga Campionilor

Celebrul căpitan al lui AC Milan avea exact 36 de ani și 333 de zile când a marcat în ultimul act al competiției, împotriva lui Liverpool.

Paolo Maldini a izbutit această performanță în 2005, pe 25 mai, când, după 3-3 în 120 de minute, englezii au reușit să bată la loviturile de departajare cu 3-2.

3 Ferenc Puskas, de 50 de ani încoace, cu un record fantastic

În dreptul numelui Ferenc Puskas este trecut recordul de cele mai multe goluri marcate într-o finală de Cupa Campionilor Europeni.

În confruntarea sezonului 1959/60, jucând pentru Real Madrid, Puskas a înscris 4 goluri în poarta lui Eintracht Frankfurt, cu numai puțin de 130 de mii de oameni în tribunele stadionului din Glasgow.

2 Marcator în Liga Campionilor pentru 6 echipe diferite – record absolut Zlatan Ibrahimovic

Poți să pariezi pe multe lucruri în ziua de azi și Zlatan a fost mereu un aliat al pariorilor informați, așa cum remarcă și Constantin Mazilescu, expert pentru mightytips.ro, al cărui profil poți să-l vezi aici.

Zlatan Ibrahimovic este în top 10 cei mai prolifici marcatori ai competiției, pe poziția a 8-a, cu 48 de goluri și a bifat reușite pentru 6 dintre cele 7 formații alături de care a evoluat în UCL: Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan și PSG.

Singura excepție este Manchester United, pentru care a prins doar 16 minute în Liga Campionilor.

1 Cea mai categorică victorie din istoria competiției: Dinamo București

Chiar dacă zilele de glorie ale fotbalului românesc în competiția-regină a cluburilor par să se fi risipit de multă vreme, rămânem nu doar cu marea performanță roș-albastră a Stelei din 1986.

Dinamo București, semifinalistă și ea a Cupei Campionilor Europeni, dețin recordul celei mai categorice victorii: 11-0.

Performanța, aproape imposibil de egalat în zilele noastre, a fost bifată în fața celor de la Crusaders, pe 3 octombrie 1973, când Dudu Georgescu a înscris de 4 ori, Radu Numweiler 4, Florea Dumitrache și Cornel Dinu câte un gol, la care s-a adăugat și un autogol al lui Liam Beckett.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here