A.G. Weinberger la Psihologul muzical (ediţia 690 – 19.12.2015) – AUDIO

0
78

AG Weinberger la Radio Romania 2015
AG Weinberger

În prima oră aveţi o surpriză. Petra Acker tânără solistă foarte talentată, participantă şi la Vocea României (a venit de la Braşov) şi Joel Holmes, un artist american, pianist nominalizat la Premiile Grammy, ne-au vizitat după un concert susţinut la Biserica Lutherană din Bucureşti. Dana Cristescu (Prom Art Creative) este cea care ne-a intermediat relaţia cu cei doi. Ne-am descurcat cum am putut cu câteva momente live oferite de Petra. Musafirii şi-au uitat CD-ul acasă. Ascultătorii s-au bucurat, au vrut să afle cât mai multe despre invitaţi.
 
A.G. Weinberger a revenit în emisiune după ce a lansat un nou album, „Mighty Business” înregistrat în concert la Bucureşti. Producţie Bigfoot Records 2015. Concertul este din 2009. Am ascultat mai multe secvenţe de pe acest nou material mixat şi masterizat de Adrian ordean, dar şi piese de pe albume mai vechi ale lui A.G. Weinberger. Au fost discuţii interesante despre blues, rock, despre concertele străinilor la noi, despre respectul unor organizatori pentru artiştii autohtoni, ş.a.m.d. A.G. a răspuns numeroaselor întrebări, iar când n-a dorit s-o facă a folosit „No Comment” din belşug.
 
Au fost şi multe teme paralele. Despre David Bowie, Morrissey, despre muzica de Crăciun.
 
Veţi auzi piesa interpretată de Cristian Paţurcă (La aniversară), precum şi piese de iarnă cântate de Ada Milea (de pe noul album), Adrian Daminescu, Ioana Sandu, Narcisa Suciu ş.a.
 
 
Agenda pop-rock a inclus piese cu Edith Piaf  (100 de ani de la naşterea ei), Călin Pop, George Enache, Mariana Ţurcanu, Megadeth, Train, The Corrs, Alice Cooper, Ugly Kid Joe, Cargo, Bon Jovi ş.a.m.d.
 
Topul Sentimental a aparţinut integral creaţiilor româneşti de iarnă, de Sărbători. Primele locuri au fost ocupate de 1. Decembre- Nicu Alifantis, 2. Anotimpuri- Vali Sterian, 3. Poveşti la gura sobei- Semnal M. Veţi auzi 10 piese dintre cel 80 propuse!
 
 
Audio:

 
 
 
Selecţia mesajelor (aproape 300!)
Petra Acker si Joel Holmes la Radio Romania 2015
Petra Acker si Joel Holmes

Marius, metalfan: Anul acesta petrecem sărbătorile de iarnă în Belgia… Va fi ciudat… Dar mă bucur că emisiunea pică exact de Crăciun. Măcar atât!
Roman Marian Succes Andrei ! Te ascult cu drag și îți mulțumesc pentru emisiunile tale.
Sanda: Ce mă bucur că sunteţi alături de mine în această noapte! Am început deja pregătirile pentru Crăciun!
Arici Ţepos: Mi-e cunoscut numele de Petra… A fost cumva la un talent show?
Mihai, Bucureşti: Mulţumesc pentru Blackmore’s Night!
KissArmy: Welcome! I hope next time you come to the show, you will talk to us more! 🙂
Patricia, Sao Paolo, Brazilia: Nu m-au impresionat primii invitaţi! Dar mă bucur că AG este cu noi!
Teddy, Londra: Lângă Alice Cooper au fost Billy Sheehan (pe care l-am auzit data trecută la Psiholog) şi Vinnie Appice! Dar nu se pune, pentru că eu am albumul în faţă! :)))))
Robby, Reşiţa: Ce mă bucur că este AG alături de noi!! Aş vrea să-l întreb: ce părere ar avea de un concert In Memoriam Rory Gallagher pe 6 martie (ziua lui de naştere)? Mi-aş dori ca bluesmenii din România să facă un astfel de concert… Crede AG că s-ar putea face? Ar participa la aşa ceva?
Lavinia Ban: Aşteptam prezenţa dlui Weinberger pentru a-l întreba dacă în 2016 va fi premiera spectacolului „Dl Ibrahim şi florile din Coran”? Poate confirma?
Florin, Liverpool: Bună seara! Am 17 ani, locuiesc în Anglia de 5 ani. M-am mutat aici cu părinţii şi merg la şcoală. Îmi place mult muzica. Mama cânta la chitară şi eram fascinat de modul în care interpreta piesele rock. Merg la o şcoală de muzică unde studiez chitara. În fiecare semestru vine cânte un chitarist (mai mult sau mai puţin cunoscut) care timp de o săptămână ne dă lecţii unu la unu. E bestial. Eu sunt un mare fan Queen. Dar acum 3 săptămâni a venit la clasa noastră Tony Iommi, cel care e la Black Sabbath!! E stângaci şi nu are degetele de la o mână… dar cântă dumnezeieşte!! Până acum 3 săptămâni eu credeam că Brian May e un zeu al chitarei!! Când mi-a arătat cum se cântă riff-ul din Paranoid a fost cel mai tare moment din viaţa mea!!! Îmi place şi invitatul dvs! Mă bucur că e la Psiholog.
Robby, Reşiţa: Foarte tare faza cu „OIsis”!! Am râs cu lacrimi!
Kata Gavrilas Buna noaptea! In ultimii 6 ani nu stiu daca am ratat 7-8 emisiuni! Aveti tot respectul meu! Salutari dvs. si invitatului! Sa avem o noapte minunata!
KissArmy: Recunosc, nu mi-am pus niciodată problema aşa… Dar cred că dl Weinberger are dreptate. Totuşi, nu pot să mă supăr pe organizatorii Sighişoara Blues Fest pentru că acolo am avut şansa să-l văd pe Johnny Winter!
Bowie-fan: Îmi place mult cum sună albumul invitatului! A încercat să trimită CD-ul la radiourile private? Avem vreo şansă să-l ascultăm mai des?
Nelly, 16 ani, Buc: Vă ascult de la început şi m-am tot gândit dacă să trimit sau nu mesajul, dar nu m-am putut abţine. A amintit cineva de Noel Gallagher. Nu pot să-l sufăr!! Acum 2 zile a zis într-un interviu: „Nu înţeleg de ce se discută atât de mult despre One Direction. Pe cine interesează ce fac puştii ăştia??” Un invidios!
Diana, FC Bon Jovi: LMA Adriana! Mulţumesc pentru Bon Jovi!
Veronica, Cluj: Ce frumoasă este această piesă a trupei Cargo! Mă bucur că a intrat în top!
Oana: Mi-era dor de vocea lui Mircea Vintilă şi de cea a lui Mircea Baniciu. aţi spus mai devreme că Ţăndărică e în turneu alături de colegii lui… E vorba despre Pasărea Rock?
Tania, Ucraina: Am lacrimi în ochi! Vă ascult cu mult drag! 🙂
Harry, Sibiu: Bravo Ada Milea!
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here