Prietenii s-au strâns la Berăria H pentru George Pătrănoiu (6.12.2015)

0
91
George Pătrănoiu Galerie foto de Iulia Radu (click aici!!!)
George Pătrănoiu
Galerie foto de Iulia Radu (click aici!!!)

Articol de Iulia Radu
Există momente (și slavă Domnului sunt destule!) care mă fac să înțeleg că meseria mea merită orice sacrificiu! Am ocazia să întâlnesc oameni deosebiți, să experimentez trăiri, sentimente unice. De fapt, astăzi, vreau să vă vorbesc despre un sentiment care, deși a fost adus de multe ori în discuție în ultima vreme, puțini l-au simțit cu adevărat. SOLIDARITATEA. E puternic, e frumos, e intens, e plin de viață și speranță și nu te părăsește niciodată. Și de ce să nu recunoaștem, artiștii se unesc rar pentru astfel de ocazii.
Duminică, 6 decembrie (da, chiar de Moș Nicolae), am fost la Berăria H unde a avut loc un concert pentru George Pătrănoiu. Au urcat pe scenă, pentru a-și susține colegul: Taxi, Sarmalele Reci, Pact by Leo Iorga si Adi Ordean, Tudor Turcu & Band, Ioan Gyuri Pascu, Vlady Cnejevici & Teo Boar, Victor Solomon & Florian Stoica. Concertul a fost prezentat de Laura Stone și de Dragoș Silvestru. I-am văzut în Berăria H pe Ivan Patzaichin alături de familie, Alina ManoleDan Helciug, Cristi Raetscher, Radu Groza, Dan Rădulescu, Dorian Ciubuc.

M-am bucurat să văd localul plin la un eveniment de suflet. Oameni care au participat la show, au cântat alături de artiști, au aplaudat, ba chiar au și dansat! Nu l-am întâlnit niciodată pe George Pătrănoiu, l-am ascultat, însă, în diverse înregistrări și l-am văzut în videoclipuri pe Youtube. Întotdeauna l-am admirat ca artist. De aceea am fost cu atât mai impresionat de toți artiștii care au urcat pe scena Berăriei H. Au venit cu sufletul deschis, au cântat pentru un prieten și au reușit să transmită energii pozitive. Totul a decurs firesc, fără fraze pompoase, siropoase. A fost pur și simplu muzică pentru un prieten încercat de viață.
M-am bucurat să îi revăd pe Victor Solomon și Florian Stoica (ei au deschis concertul, iar mie mi-era dor să ascult Viață de rocker și Tu, așa că am savurat momentele). Tot ei au interpretat și imnul acțiunii, Un pas înainte.
Tudor Turcu a urcat pe scenă alături de: Sergiu Nadaban (tobe), Calin Imbrescu (chitara), Andrei Jipa (chitara), Ina Capatina (vioara), Adi Nitulescu (bass), Marius Balint (clapa). Ne-au oferit un recital în forță din care nu au lipsit piese precum Hello, Save Us, Use Somebody (cover Kings Of Leon) și Smoke On The Water (cover Deep Purple). M-a impresionat micuțul Andrei Jipa (chitarist solo în trupa lui Tudor Turcu), de altfel am auzit multe voci vorbind la superlativ despre prestația acestui puțin de 11-12 ani.
Am văzut pentru prima dată live trupa Sarmalele Reci, care s-au bucurat de o primire călduroasă din partea publicului. Cât de actuală este piesa Țara te vrea prost, e incredibil, dar parcă noi nu am evoluat deloc din acest punct de vedere, cred că suntem exact în aceeași situație ca atunci când a fost lansat cântecul. La fel de actuale s-au dovedit a fi și piesele Lasă-mă să dorm la televizor și Spriț de vară.
M-a impresionat profund apariția pe scenă a lui Leo Iorga. Mai rar vezi atâta forță strânsă într-un singur om! Merge ajutat de cârjă, dar are mereu zâmbetul pe buze, văzându-l prinzi curaj și te încarci pozitiv. Chiar dacă a cântat stând pe scaun, tot s-a ridicat de câteva ori în picioare stârnind aplauzele tuturor. A fost o adevărată plăcere să reascult piesele semnate de Adrian Ordean. Ne-am bucurat de hiturile din perioada Compact, dar și de piese compuse pentru trupa Pact. Spectatorii au cântat alături de Leo și colegii lui refrene precum Mă voi întoarce, Ploaia care cade, Să te gândești la mine, Trenul pierdut și multe altele. Au urcat pe scenă și Vlady Cnejevici alături de Teo Boar. Pe Teo l-am putea numi de acum înainte „Teo Armstrong” pentru că a cântat extraordinar cu vocea piesa Wonderful world. După acest moment, cei doi l-au invitat pe scenă alături de ei pe Ioan Gyuri Pascu, care a impresionat interpretând piesa Caruso, (a cântat-o în duet cu Teo Boar). Sunt sigură că l-ar fi bucurat și pe Lucio Dalla cu așa o interpretare! Când se afla pe scenă, Gyuri a citat-o pe Daniela Marin, fosta soție și actuala prietenă, care se afla în sală. Apoi, Gyuri i-a dedicat lui George Pătrănoiu piesa Nu te lăsa.
A urcat pe scenă și Nelu Brândușan (Maximum Rock), un supraviețuitor al incendiului din clubul Colectiv. El a oferit pentru o licitație organizată ad-hoc, două sticle de vin (alb și roșu) de colecție. Logo-ul care apare pe eticheta celor două sticle a fost făcut de Alex Pascu (Goodbye To Gravity). Sticla de vin alb a fost adjudecată de o domnă pentru 500 lei, în timp ce sticla de vin roșu a fost câștigată de un domn pentru suma de 800 lei. Pentru vinul roșu a licitat și Ivan Patzaichin și cred că aceasta a fost singura „luptă” pe care a pierdut-o, chiar dacă era susținut de familie. Trebuie menționat că toți banii strânși vor ajunge în contul lui George Pătrănoiu. De asemenea, evenimentul a fost filmat tocmai ca George să se poată bucura de seara oferită de prietenii lui. Noi îi dorim însănătoșire grabnică și o revenire rapidă pe scenă!
Din păcate, am ratat recitalul trupei Taxi. Regret acest lucru pentru că știu că George a făcut parte din trupa Taxi. Așa că aștept relatări de la cei care erau în sală.
Evenimentul a fost organizat de Fundația „Intotdeauna un pas înainte”, Asociația „Amici della Musica” și Beraria H.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here