Lia Bugnar la Psihologul muzical (ediția 770 – 1.07.2017)

0
518

Lia Bugnar
Lia Bugnar

Prima ediție a lunii iulie (aveți piese dedicate ei), cifră rotundă (770), invitată specială, Lia Bugnar. N-a mai fost de 9 ani în studio. Un om ocupat. Actor, regizor, scriitor cu o activitate intensă. Lucrând ca independent, a găsit soluțiile optime pentru a se exprima. Joacă la Godot Caffe, la Metropolis, dar și la Național sau la Bulandra. A vorbit despre facultate (a absolvit I.A.T.C. în 1995 la clasa Sandei Manu), despre actorii cu care lucrează, printre care Marius Manole, Dorina Chiriac, Maria Obretin, Maria Buză (cea mai bună prietenă, despre care a vorbit cu entuziasm și realism) și alții. La R.R.A. a venit direct de la un spectacol (în care a jucat, a regizat și este autor) și seara urma să joace din nou într-un altul. Îi plac și turneele, se bucură să întâlnească public de pretutindeni, din țară sau din lume. A scris și scrie scenarii de film, dar să joace preferă scena. Răspunzând numeroaselor întrebări, a ajuns și la viața din cartierul bucureștean Balta Albă, în care a crescut. Veți auzi și piese preferate, propuse de Lia, un Capricorn autentic (născută pe 4 ianuarie) cu gusturi diverse. Ne-a propus nume ca Nicu Alifantis, Gotye, Annie Lennox, Ada Milea, The Doors, Stromae, Angelina Jordan, Bobo Burlăcianu, Prince ș.a.
Am avut și un interviu cu Anca Lupeș despre Mastering The Music Business, un eveniment programat la București în zilele de 10-12 iulie. Riguros organizat și necesar pentru tânăra Industrie muzicală de la noi.
Topul sentimental a fost unul cu creațiile lui Șerban Georgescu. Primele clasate sunt cele interpretate de Mădălina Manole: 1. Fată dragă, 2.Te-am văzut, mi-ai plăcut, 3. Ei și ce?
A revenit și rubrica de sezon, „Hituri de vară de odinioară” cu Los Garcia, Fantastique, The Press sau Nice &D.
Audio: 
Selecția mesajelor (au fost aproximativ 450!)
Adryan, Sydney Vă salut! La noi este 7.08 şi se anunţă o zi splendidă!
DarkAngel Bună seara! Abia aştept să aflu cine va fi invitat în această noapte!
Gabriel N-am ştiut niciodată ce înseamnă „epic”. :))
Tania, Craiova Şi pe mine mă enervează „epic” folosit ca epitet la modă! Sensul ar fi „demn de povestit”. Toate emisiunile dvs sunt „calde”, prietenoase, sensibile şi cu umor! Vă ascult cu drag!
Patricia, Sao Paolo Dar sensul „indie” s-a schimbat faţă de ceea ce însemna în anii 80, nu-i aşa?
Arici Ţepos Bun venit Lia Bugnar! Dar… dacă vin tinerii la preselecţia pentru Gala HOP, au garanţia că dacă intră în concurs se va întâmpla ceva mai departe cu ei? Adică… vedem multe concursuri muzicale, dar cei care le câştigă rămân în anonimat. Aşa se întâmplă şi în teatru?
George, Los Angeles Mă bucur că Lia Bugnar este alături de noi! 🙂 Aş vrea să o întreb: ce înseamnă să scrii o piesă de teatru? E aşa cum le citim pe cele ale lui Caragiale, cu acte? Când scrii o piesă de teatru înseamnă că i-ai scris şi scenariul?
Fanclub Marius Manole Super! Azi o vedem în spectacolul Masculin-feminin de la Godot.
Cecilia Dar, totuşi, spectatorul de teatru era educat, într-o vreme. Cum se explică lipsa de politeţi de astăzi?
Teodora Am văzut actori care au luat poziţie faţă de spectatorii care stau pe Facebook în timpul spectacolului. Lia cum priveşte acest lucru, mai ales că joacă şi în spaţii neconvenţionale?
Gabriela Cântă foarte frumos fetiţele acestea propuse de Lia. Au voci interesante! Dar aş vrea să o întreb cum i se pare faptul că un copil de 7-13 ani cântă piese despre sentimente pe care nu le înţelege, n-are cum, neavând experienţă de viaţă (dragoste, sex, depresie, etc)?
Mihaela La un moment dat s-a discutat despre scoaterea din programa şcoală de gimnaziu a unor scriitori/poeţi precum Slavici, Creangă şi Eminescu. Motivaţia a fost simplă: nu mai sunt înţeleşi de elevi. Lia ce părere are?
Black Eloise Îşi aminteşte Lia în ce a constat examenul de admitere la teatru şi cine era în comisie?
Rose Marie Sem Buna noapte ! De exceptie emisiunea din seara asta! Senzationala Lia Bugnar , m’a facut sa uit de caldura toropitoare din noaptea asta ! Felicitari Andrei Partos si echipa emisiunii !
Doiniţa Fiind născută iarna, este acesta anotimpul preferat?
Amalia Să înţeleg că este din „tabăra” iubitorilor de câini, nu din cea a iubitorilor de pisici. 🙂
Georgiana A refuzat multe roluri? Îi plac personajele negative sau cele bune?
Flaviu Felicitări pentru această ediţie! Felicitări Lia Bugnar!
Veronica, Cluj Mi-am cumpărat bilet la Depeche Mode, dar vreau să-l vând. Dacă există vreun doritor, să dea un semn. Este în Golden, lângă scenă. Din păcate, eu nu mai pot ajunge.
Miruna Putem asculta şi piesa „Miruna” cu Mircea Baniciu?
Jeni Îmi place foarte mult vocea lui Candice Night! E foarte melodioasă! Păcat că Blackmore nu vrea să cânte şi în europa de Est, a declarat într-un interviu că nu intenţionează să ajungă în Est…

sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here