A murit Geo Limbăşanu! Dumnezeu să-l odihnească!

0
1050

Luni, 27 ianuarie 2014, a decedat Geo Limbăşanu (născut 14 iunie 1944 la Azuga), realizator de emisiuni radio şi de televiziune.
 
Cum pe Internet lipsesc datele despre el (!), am căutat în cartea „Rock, Pop, Folk… remix„, semnată de Daniela Caraman Fotea (Editura Humanitas, 2003).
 
Se dedică sportului de performanţă, face parte din lotul naţional de pistol viteză. Coleg de armată cu Gabriel Drăgan, organizează împreună show-uri de discotecă la Clubul Dinamo din Bucureşti (1961). În 1963, se angajează în redacţia de muzică uşoară, rock, jazz a Radiodifuziunii Române; semnează cu Cornel Chiriac emisiunea „Metronom” (1967 – 1969). După plecarea acestuia din ţară, Geo realizează reportaje, emisiuni cu dedicaţii muzicale. Din 1973, timp de doi ani realizează emisiunea „Muzicorama TV” la Televiziunea Română, prima emisiune muzicală în direct. Din 1975, se transferă la România Film. Revine la TVR în 1990; urmează un curs de şase luni în Statele Unite (reporter TV); colaborează la programele Radio Vacanţa; în 1991 susţine pe vasul Neptun, în croazieră pe Mediterana, emisiunea Metronom pirat (patru luni). Semnează pentru TVR emisiunea „Aceşti pătimaşi minunaţi„, prima şi singura revistă TV a vânătorilor şi pescarilor. Colaborează la „Video magazin„.
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here