A murit Gregg Allman (8 decembrie 1947 – 27 mai 2017). RIP!

0
23

sursă foto: BluesMagazine.nl
sursă foto: BluesMagazine.nl

Gregg Allman, membru fondator al grupului The Allman Brothers Band, a decedat pe 27 mai, la vârsta de 69 de ani. În ultimii ani, Gregg a avut mai multe probleme de sănătate, dar a continuat să susțină turnee atât sub numele The Allman Brothers cât și pe cont propriu. Considera că muzica și întâlnirea cu fanii este cel mai bun tratament pentru el.
Michael Lehman, manager și prieten bun, a declarat: „Am pierdut un prieten drag, iar lumea a pierdut un mare muzician, un adevărat inovator. A fost un om bun, un suflet blând, a cărui veselie nu o voi uita niciodată. Mi-a fost bun prieten și îi voi simți lipsa”.
The Allman Brothers Band a intrat în top Billboard cu albumul de debut din 1970, iar în următorii 34 de ani, trupa a avut 24 de albume în Billboard, dintre care 4 au intrat în Top 10. În 1973, Brothers and Sisters, a fost pe locul 1 în Billboard timp de 5 săptămâni. În octombrie 1973, piesa Ramblin Man a fost pe locul 2 în Billboard. Din 1991, de când Nielsen Music și-a început activitatea, The Allman Brothers Band a vândut 9,3 milioane de albume doar în Statele Unite ale Americii.
În cariera solo, Gregg Allman a fost pe locul 5 în Billboard cu Low Country Blues în 2001.
Gregory LeNoir Allman s-a născut pe 8 decembrie 1947 în Nashville, fiind cu un an mai mic decât Duane.
Mai multe info găsiți aici (click!)
 
https://www.youtube.com/watch?v=6VxoXn-0Ezs
 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here