FROZEN ȘI PLOAIA!

0
29

frozen regatul inghetatAm fost la Sala Palatului sâmbătă seara (27 mai). Echipă completă,adică mama , tata și copilul la balcon. Ne-am dus pe un soare plăcut de primăvară, am ieșit pe o ploaie torențială, fără umbrele, fără nimic. Un duș greu de uitat.
Frozen- Regatul de gheață în variantă specială, Disney în Concert. Afară am văzut zeci de fetițe îmbrăcate în prințese. Sală aproape plină, căldură mare. Mii de copii frumoși. Cu părinții corespunzători. Tați destul de puțini, dar așa e moda acum. Mamele se ocupă de cultură. Am zărit fetițe (cam 6-7 ani) care butonau telefonul, ca oamenii mari și nu se uitau la scenă aproape deloc. Nu multe. Totuși cei mici au fost atenți și implicați, iar piesa ”Let It Go” cântată de Dalma sau în original de Demi Lovato era știută de toată lumea.
Orchestra simfonică București și Corul Accousstic pe scenă și filmul pe ecran. Dirijor a fost Daniel Jiga.  Paula Seling (ea a debutat în acest proiect, cântând pentru prințesa Anna), Dalma (vocea Elisei) și George Papagheorghe au cîntat live. George l-a dublat și în film pe  Hans și în spectacol a cântat pentru Hans, Olaf și Kristoff .Abia la a doua intervenție a lor s-au prins oamenii din sală că cineva cîntî pe bune acolo și au aplaudat. Filmul captivează în mod firesc. Sunet destul de bun. Ceva a scârțîit la final. Frumos era ca  ca Daniel jiga, instrumentiștii, soliștii să-și culeagă aplauzele cât era casa plină. Odată ce ei au acompaniat live imensul generic de pe ecran, în sală au rămas cam 20% dintre spectatori( cei respectuoși), unii chiar cu flori. Păcat pentru că e important ca cei mici să învețe respectul pentru ARTISTUL de pe scenă. Ori se schimbă finalul și orchestral, ori anunță cineva din off că nu s-a terminat, ori nu se aprinde lumina pe sală…Cam astea-mi vin acum în minte.
Pe vremuri(în istoria cinematografiei) era în sală un pianist și acompania filmul mut de pe ecran. Uneori apăreau replici scrise. Acum o orchestră live susține întreaga partitură, dialogurile în limba română rămân neschimbate, dar cântările vocale se integrează perfect în peisaj. Mie mi-a plăcut ideea și-i felicit pe cei care au achiziționat formatul, care sigur nu este ieftin!
Mulțumesc, Oana Ivănel pentru sprijinul acordat!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here