Adi Manolovici si Raul Cârstea la Psihologul muzical (ediţia 694 – 16.01.2016) – AUDIO

0
89

Raul Casrtea si Adi Manolovici la Radio Romania Actualitati 2016Este o ediţie cu de toate. După un “Remember David Bowie”, a urmat un interviu(telefonic) amplu cu Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei Româiniei la Eurovision. Am aflat despre schimbările din Regulamentul selecţiei naţionale, sistemul de jurizare, termenul de predare al creaţiilor, taxa de înscriere.
 
Invitaţii Raul Cârstea şi Adi Manolovici au venit pregătiţi, cu instrumente , mini-staţie, boxă, totul pentru a asigura condiţii bune de cântare. Colaborarea dintre cei doi a surprins plăcut. Compoziţiile lui Raul Cârstea beneficiază de orchestraţiile lui Adi Manolovici. Versuri semnate de Adrian Păunescu, Vasile Ioan Ciutacu, Ciprian Chirvasiu, Constanţa Buzea, Sorin Poclitaru şi Raul Cârstea. Am aflat poveştile din spatele unor piese. Înregistrările s-au făcut aşezat, de-a lungul a aproape 3 ani. Albumul, care se va lansa în această primăvară, se intitulează “Elegia mâinii”. Putem spune că a fost prima prelansare a anului 2016 de la R.R.A. Raul a şi recitat, Adi a răspuns prompt la cererile ascultătorilor, a dat explicaţii ca un bun profesor al Academiei Rock ce se află. Despre folk şi rock s-a discutat în diferite abordări.Pe listele de preferinţe ale invitaţilor au figurat nume ca Pat Metheny Group, Pro Musica, Mark Knopfler, Joe Satriani ş.a.
 
Topul pieselor româneşti ale anului 2015 a generat unele dispute pe Facebook, dar în emisiune reacţiile au fost frumoase. Oamenii au înţeles că s-a votat emoţional, că evenimentul din 30 octombrie 2015, tragedia de la Colectiv a marcat votanţii. Absolut firesc. Veţi auzi un TOP10 dominat de 1. Goodbye To Gravity- The Day We Die, 2. Hara- Ce ţi-aş face, 3. Taxi- Ce faceţi?
 
Veţi auzi şi piese cu Survivor, Van Morrison, Compact, Sade, Celine Dion, Charles Aznavour, Dan Manciulea ş.a.m.d.
 
AUDIO:

 
Selecţia mesajelor (au fost aproape 400!)
Marius, metalfan: Bun regăsit! Suntem pe recepţie! Regretăm dispariţia lui David Bowie! Când am aflat ne-am gândit la prietenul emisiunii, Bowie-fan, şi ne-a părut rău că în ultimele ediţii l-am cam luat peste picior! Cred că am fost cam nedrepţi şi cu ascultătorul şi cu artistul.
Bowie-fan: :(((((((( Nu ştiam că e bolnav! Sunt în depresie de când am aflat de moartea lui David! :((((
KissArmy: Da… foarte tristă plecarea lui David Bowie! Şi neaşteptată!
DarkAngel: Ce mă bucur!! Avem top cu Ronnie James Dio!!! Avem artişti care cântă live în studio!!! Ce noapte magnifică!!
Arici Ţepos: Ei, nu!! Se face Eurovision???? Dar nu v-aţi grăbit cu anunţul, că mai e timp? :))
Black Eloise: Aţi făcut vreun sondaj de opinie? Câţi români mai sunt interesaţi de acest concurs?
Niko, Milano: Şi eu care credeam că sistemul de notare şi votare la Sanremo e complicat! Dar cred că Iuliana vrea să bată recordul! :)))))
George, Los Angeles: Îmi plac foarte mult piesele invitaţilor!
Teodora: Mereu am crezut că Adi Manolovici este un mare admirator al lui John Petrucci! Am fost surprinsă că nu l-a enumerat acum printre preferaţii lui…
Ramona: Care este cea mai rapidă succesiune de note cântată pe chitară? Ne poţi exemplifica, Adi? Îţi plac „viteziştii”?
Viorel Pîrligras Îl salut pe Adi Manolovici şi pe partenerul său! Adi are compoziţii superbe. Am intrat târziu pe recepţie, dar voi asculta cu siguranţă înregistrarea pe care Andrei o va posta ulterior. Felicitări pentru invitaţii emisiunii.
Cornel Ionescu: Raul …a terminat fac. de Metalurgie ? …ma gaseam cu el prin `83 la secretariat !
Marius, metalfan: O fotografie cu Malmsteen mi-aş dori şi eu, tocmai de aceea când am văzut că Iulia are fotografie cu el, m-am ofticat rău de tot!!
Dan, fan The Cure: Îmi plac cei doi invitaţi! Îi felicit pentru album!
Alina: Aş vrea să îi întreb pe invitaţi dacă au auzit de trupa PhenomenOn şi dacă le place?
Martha, Germania: Felicitări celor doi invitaţi! Îmi plac piesele lor!
Dorin: Aha… deci dl Partoş nu a difuzat şi Judas Priest la Costineşti… de unde deducem că şi dumnealui era tot în grupul fanilor Maiden…
KissArmy: Mustaine ar putea să urmeze exemplu celor de la Maiden! Apropo, Adi îl consideră un chitarist bun? Poate să cânte câteva acorduri dintr-o piesă Megadeth?
Yannis, Grecia: Excelentă piesă Raul! Felicitări!
Horia Postelnicu: Ma bucur ca am ales sa ascult Radio România Actulitati in aceasta noapte. E prima data cand ascult emisiunea dv. si imi place f mult. O companie foarte placuta in aceasta noapte pentru a-mi face schimbul de noapte la munca mai lejer.
Andrei, Las Vegas: Am văzut la Steve Vai, de exemplu, că are o tijă lângă corzile chitarei de care trage din când în când… Nu ştiu cum se numeşte şi la ce se foloseşte…
Roxana: Întrebare pentru Adi: poţi cânta o piesă Sabbath pe o chitară Fender? Adică poţi scoate dintr-un Fender sound-ul lui Iommi?
Dana: Care este diferenţa dintre Fender Stratocaster şi Fender Telecaster?
Cristina: Felicitări invitaţilor! Sunt minunate piesele!
Arici Ţepos: Dar ce ar zice Adi de combinaţia: Satriani, Vai, Blackmore şi Jeff Beck? s-ar duce să-i vadă? 🙂
Teddi, Londra: Păi, cât să ierţi?! La preţurile astea… pentru Enrique Iglesias???? Eu iert, dar nu sunt Dumnezeu… e cam mult!
Magda: O piesă bună de la Trooper! Felicitări băieţilor!
KissArmy: A mai reclamat Dan Bittman ceva? :))
Florina, Franţa: Încă o ediţie de colecţie! Vă mulţumesc!
Minodora: Mi-aş fi dorit mai mulţi artişti latino în topul cu cei care merită top 5…
Luana, 18 ani, Bucureşti: Hmmm… am auzit că un ascultător vrea top cu Emerson Lake & Palmer şi încă o trupă de care nu am auzit… Asta asculta tata… Mie îmi place foarte mult Muse… cam aşa cred eu că ar trebui să fie muzica astăzi. Pe ei mi-aş fi dorit să îi văd între propuneri… Au un sound excelent! Iar albumul Drones este bestial! Se poate să difuzaţi ceva cu ei?
Maşa: Mulţumim pentru GTG! Se aude super fain la radio! Respect!
Teddi, Londra: (a se citi acest mesaj în timp ce vă daţi ochii peste cap pentru că eu aşa am făcut când l-am scris): Muse, „Cold-Head”, „Radio-Play”, „O-Isis”, The Cure sunt cele mai plictisitoare trupe pe care le-am ascultat în ultimii 15 ani! Mai bine ascult One Direction! 🙂
Monica: Mulţumesc pentru Dan Manciulea! Excelentă piesă!
Cornelia: Mulţumesc pentru GTG! RIP!
DarkAngel: Dacă tot e noaptea iertărilor… Uite, eu vreau să fac pace: m-aş duce la un concert The Cure şi o voi face într-o zi de vineri când voi fi îndrăgostită… Problema e că nu s-a nimerit până acum… Aştept să se alinieze planetele!
 
sursa (pentru partea audio): Radio România Actualităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here