ALBANO ÎN PARCUL „ION CREANGĂ” DIN BUCUREŞTI (12.05.2012)

0
36

ALBANO IN PARCUL „ION CREANGA” DIN BUCURESTI
ALBANO IN PARCUL „ION CREANGA” DIN BUCURESTI

Articol de Iulia Radu
Au trecut 11 luni de când l-am văzut pe Albano la Sala Palatului. Un concert neobişnuit, dar foarte frumos pe care nu am cum să-l uit vreodată . M-am bucurat mult când am aflat că revine, de data aceasta în aer liber pentru a inaugura Parcul „Ion Creangă” din Bucureşti. A ajuns şi în studioul „Psihologului muzical”, fiind adus de impresarul Florin Apostol. A fost un interviul scurt, dar extrem de interesant pe care îl puteţi (re)asculta aici: http://www.romania-actualitati.ro/invitati_al_bano_carrisi_si_viorela_filip-40957 .
Cum nu ştiam exact unde este Parcul “Ion Creangă”, sâmbătă am plecat mai devreme de acasă. În tramvaiul 21 toată lumea era cu ochii pe geam, cu gâtul lungit şi cu o singură întrebare pe buze: “Unde e Carrefour Colentina şi cum ajung de acolo la Parcul Ion Creangă?”. Da, cu toţii aveam aceiaşi destinaţie, dar nimeni nu ştia exact cum se ajunge acolo. Aşa că m-am mai liniştit, măcar nu eram singură… Pe drum oamenii făceau glume: “dacă nu ştie nimeni, atunci ne luăm după mirosul de mici”, spunea o doamnă. “Sper să ajungem la timp, nu vreau să-l pierd pe Albano”, spunea cu îngrijorare în glas altă doamnă. Tramvaiul a oprit puţin într-o intersecţie (din cauza unui blocaj rutier) iar un domn, cu un spirit de orbservaţie dezvoltat şi cu mult umor, observă două bannere diferite, dar din cauză că erau aşezat unul sub altul părea că este un singur banner. Domnul citeşte cu voce tare: “Albano… plici de aici… vine Prigoană”. Hohote de râs, proteste, ironii, toate se încrucişau în tramvai, nici măcar vatmanul nu s-a putut abţine. Atmosfera era extraordinară! Până la Carrefour Colentina ne împrieteniserăm cu toţii! La plecare, vatmanul a fost cel care ne-a arătat pe unde să mergem. Dar nu era chiar atât de simplu… Am mers pe o grămadă de străduţe, fiind îndrumaţi de oamenii care locuiesc în zonă. Curând mi-am dat seama că habar n-aveam să mai găsesc drumul înapoi de acolo… Dar nu conta, vroiam să-l văd pe Albano.
 
Parcul mi-a plăcut mult! Are multe spaţii de joacă pentru copii, piste de bicicletă, spaţii speciale pentru skateboard şi role, verdeaţă, bănci curate, e linişte, în plus poţi face şi fitness pentru că există multe aparate de lucru. Micii sfârâiau pe grătare, berea curgea în voioşie, iar pe scenă se aflau reprezentanţi ai muzicii populare. Spectatorii au încins hora de câteva ori. Pe scurt, toată lumea se simţea bine. Doar cei câţiva nori negri ar fi putut să strice veselia încinsă în parc. Dar, când pe cer şi-a făcut apatiţia un frumos curcubeu am ştiut că va fi o seară perfectă.
 
Albano a urcat pe scenă în jur de 20.30. Şi-a început recitalul cu Felicita, cântând în duet cu micuţa şi talentata Maria Crăciun. Publicul l-a primit cu multă căldură. S-a cântat (chiar dacă nu ştiau cu toţii versurile, a mers perfect şi cu la-la-la) şi s-a dansat mult. La un moment dat, au picat şi câţiva stropi de ploaie. Iar Albano, pentru a ne linişti ne-a spus: “Fiţi fără grijă, sunt doar îngerii care fac pipi”. O parte dintre spectatori au deschis umbrelele, alţii au ales să fugă spre case, în timp ce majoritatea au înfruntat cu bucurie stropii mari de ploaie. De altfel, nici nu a durat mult.
Maria Crăciun a revenit de câteva ori pe scenă pentru duete inedited cu Albano. La un moment dat, italianul a îndemnat-o să cânte orice piesă îşi doreşte ea. Micuţa a interpretat un fragment din La Vie En Rose (Edith Piaf). Apoi, a interpretat alături de Albano imnul României. “Este o melodie frumoasă, foarte interesantă”, a spus Albano.
Din recital nu au lipsit piese precum Mattino, Ave Maria, Amanda e libera, Funiculi, Volare (versiunea nouă, pe care a difuzat-o Andrei în emisiune), Sharzan, Liberta, Nostalgia Canaglia.
Albano a fost acompaniat de 8 muzicieni, “împărţiţi” frumos în două grupuri, după cum ni i-a prezentat chiar el: “orchestra” (din care făceau parte pianistul, cele trei fete din backing vocals şi unul dintre chitarişti) şi “anti-orchestra” (din care făceau parte bateristul, basistul şi un al doilea chitarist).
 
Spre finalul recitalului, primarul Neculai Onţanu a urcat pe scenă şi i-a oferit lui Albano o diplomă din partea cetăţenilor din sectorul 2 în semn de preţuire pentru muzica dăruită de-a lungul carierei.
 
Publicul s-a despărţit cu greu de Albano! La final, italianul a mers la gardul de protecţia şi a oferit autografe şi s-a lăsat fotografiat alături de spectatori.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here