Alexandru Andrieș la Sala Auditorium (28.11.2016)

0
142

Alexandru Andrieș la Sala Auditorium (28.11.2016)Articol de Iulia Radu
Am plecat de la Sala Auditorium cu gândul la „Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi” (Nikolai Nosov), una dintre cărțile copilărei mele. Poate, pentru că modul în care Alexandru Andrieș lăsa să cadă pe scenă foile cu textele pieselor, într-o aparentă dezordine, mi-a amintit de poetul Tăbâltoc (zis Floricică) și de piticul Știetot din cartea amintită, care erau veșnic înconjurați de hârtii și cărți. Sau, poate pentru că fiecare concert al lui Andrieș este o călătorie în urma căreia mai descoperi o părticică din tine, din lume, din Univers. Partea bună este că Dom Profesor nu-ți „livrează” realitatea brutal, dimpotrivă, îți deschide ochii cu zâmbetul pe buze.

Aseară (28 noiembrie), am avut parte și de piese de pe albumul nou („Disc domestic”) și de „hituri” („Șefu” – cântată la bis spre marea mea bucurie, „Cea mai frumoasă zi”, „Am o problemă”), dar și de piese pe care nu le-a mai cântat în concerte de mulți ani („200.000 de ani lumină de acasă”).

Alexandru Andries Band 2016S-au împlinit 20 de ani de la primul concert de Moș Nicolae (anul acesta l-a făcut puțin mai devreme ca să le poată ura cele cuvenite și celor care-și serbează onomastica de Sf. Andrei) și 10 ani de la ultimul concert susținut în Sala Auditorium (Sala Mică a Palatului). Între noi fie vorba, sala nu m-a impresionat. Faptul că s-a cântat cu lumina aprinsă (o lumină albă, neprietenoasă), că nu au existat jocuri de lumini, a anulat elementul intim al serii.

Dar publicul lui Alexandru Andrieș este unul dedicat, atent, implicat, pe fază la orice vorbă a artistului, așa că legătura s-a creat rapid, fără probleme.
Au fost alături de Alexandru Andrieș, pe scenă: Ioana Mîntulescu (voce, a fost responsabilă și cu alegerea setlistului), Radu Bânzaru (voce), Dan Georgescu (bas), Marcel Moldovan (baterie), Sorin Romanescu (chitară) și Cristian Soleanu (saxofon).

A fost o seară deosebită în care muzica, poezia și umorul au mers mână-n mână! Mulțumim protagoniștilor și îi mulțumim lui Aurel Mitran pentru că ne-a înlesnit reîntâlnirea cu muzica lui Alexandru Andrieș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here