AM DEBUTAT LA ŢĂRANI… (24.03.2011)

0
87

Alina Manole la Clubul Taranului
Alina Manole la Clubul Taranului

Cronică de Andrei Partoş
Adică am fost pentru prima oară la un concert în Clubul Ţăranului Român. Nu ştiam cum arată, spre ruşinea mea. Am aflat că e plăcut. Am apreciat enorm faptul că Alina Manole şi Tudor Bâlcu s-au gândit şi la nefumători. A fost o mişcare inspirată, pentru că astfel s-au născut două seri de sărbătoare. Locul e plăcut, l-aţi văzut în fotografii. Emilia şi Iulia au oferit deja fotoreportaje, dar au fost extrem de zgârcite cu vorbele. Nu tu o impresie, acolo? O explicaţie foto se impune chiar şi pentru cunoscători. Trec anii, vin alţi oameni…ei ce vor înţelege?!
Gazdele, extrem de amabile, s-au ocupat de tot, inclusiv de rezervări. Public foarte disciplinat şi civilizat. Oamenii au ştiut la ce vin. Am întâlnit figuri cunoscute de pe FB, am întâlnit-o pe Carmen Bunaciu, o mare prietenă a cântărilor frumoase. Rar am văzut un public atât de atent, deşi e vorba de un club cu profil de restaurant. Se mânâncă şi se bea relativ ieftin. La cât mă pricep eu la aşa ceva…Poate compar, fără voia mea, cu Hard Rock Cafe…
Cântarea în sine, a întârziat puţin din motive obiective. Sala n-a fost liberă în timp util pentru a se face probe de sunet. Dar n-a contat. Oamenii au socializat, n-a fost zgomot, n-au fost semne de nerăbdare. Casă plină.
Alina are o relaţie foarte bună cu publicul ei. Am bănuit că aşa e, dar acum m-am convins pe viu. Versurile îi sunt ştiute în totalitate. Transmite emoţie şi o reprimeşte. A fost recent şi ziua ei, aşa că a primit urări duble, pentru ea şi pentru „Luna pătrată”. Concertul a avut două părţi echilibrate. În pauză artiştii au ieşit la… fumat. Trupa de prieteni a sunat foarte bine, muzicieni serioşi şi discreţi. Alina i-a prezentat de vreo 5-6 ori, aşa că nu le mai dau şi eu numele aici. Vine lista mai jos. Marius Baţu a fost o surpriză plăcută pentru mine. Duetul cu Alina a impresionat. Gradaţia repertoriului mi s-a părut extrem inspirată, aşa că la final, publicul, majoritar feminin (cum era şi normal), era în extaz. Toţi musafirii au primit brichete, distribuite personal de Alina la final de spectacol.Nu mai ţin minte exact care era mesajul, dar pentru viitorii fumători au prins bine.De fapt erau pentru lumânări..Cu gândul la Lumina din noi ne-am despărţit…Am rămas cu convingerea că femeile se prea regăsesc în versurile Alinei, dar nu ştiu dacă asta e de bine sau…
Iată lista pieselor, primită de la Tudor (el a stat la sunet, el s-a ocupat de lumini, el mi-a explicat că proiecţiile nu s-au putut executa în prima seară, dau au mers în a doua)
1. Amantele
2. Cutia pandorei
3. Colinda copacului
4. Ti-as desena
5. Concomitent cu primavara
6. Prietenul invizibil
7. Duel cu greiere
8. Despre mine
9. Sirene
10. Niciodata inger
II
11. Marius Batu – Cantec soptit
12. Marius Batu – 2000
13. Marius Batu & Alina Manole – Nu am mai fost acasa demult 
14. Marius Batu & Alina Manole – Tu ai vandut marea
15. Astazi nu vii
16. Iubit de mi-ai fi fost
17. Dragoste in 3
18. Ea nu ma stie
19. Casatorie in stil Italian
20. Am un pitic
21. Asa si-asa
22. Luna patrata
BIS
23. Trezeste-ma
24. Plec putin
25. Luna patrata
Adrian Cristescu – clape
Dragos Serbanescu – contrabas
Tudor Olaru – bas
Dan Nicolau – trompeta
Alina Manole – voce, chitara

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here