Premiile muzicale Radio România Actualităţi – Sala Radio (13.03.2011)

0
45

Loredana la Premiile Radio Romania Actualitati
Loredana la Premiile Radio Romania Actualitati

Articol de Iulia Radu
Duminică, 13 martie, a avut loc cea de-a 9-a ediţie a Premiilor Muzicale R.R.A. Am ajuns la sală cu câteva minute înainte de a începe Gala. Afară încă mai era lume, unii îşi aşteptau prietenii pentru a intra împreună, alţii, dornici de fotografii şi autografe, stăteau pe lângă covorul roşu în speranţa că vor mai prinde vreo vedetă pe ultima sută de metri. N-am zăbovit mult afară. Pe hol, am prins-o din urmă pe Corina Chiriac, care venise însoţită de Ioana Chiriţă (fotograf), cea care i-a făcut pozele pentru coperta albumului O rochie de mireasă (de altfel, Ioana a şi urcat pe scenă alături de Corina şi compozitorul Nicolae Caragea, când aceştia au primit premiul pentru „Cel mai bun album de muzică uşoară”).
Tot pe hol era şi Loredana, care s-a bucurat de reîntâlnirea cu Corina Chiriac şi, ca orice mamă bună, a profitat de ocazie pentru a se mândri cu fiica ei Elena. Le-am lăsat pe cele 3 să discute în continuare şi am ajuns în sfârşit în sală. Aproape plină, spectatorii încă mai soseau.
Gala a început la 18.15 şi s-a încheiat la 22.15. Spectacolul a plăcut mai mult decât în alţi ani. Iată câteva opinii din public:
Ilie George: „Mi-a plăcut! Noroc că locuiesc în apropiere şi am putut să stau până la final. Cel mai mult mi-a plăcut de Ştefan Bănică, păcat că a cântat doar două piese”.
Rodensia Tudor: „Trupa Taxi putea să ia la altă categorie. La categoria aceea cu mesajul puteau da altcuiva, Te iubesc, într-o formă sau alta spun toţi în piese. Dar a fost un spectacol reuşit până la urmă”.
Alexandra Tănase: „Mă bucur pentru Ştefan Bănică. După cum a zis şi el, albumul lui e mai degrabă pop-rock decât pop, dar un premiu e binevenit… Frumos gestul lui de a dedica premiul Mădălinei Manole”.
Rodica Iordache: „Nu am înţeles de ce la unele categorii au fost 3 nominalizaţi, la altele 5 sau mai multe… Asta este discriminare, din punctul meu de vedere… Am nepoti si de la ei ştiu că la folk, de exemplu puteau fi mai multe albume, la pop rock puteau fi la fel, mai multe… în fine…”
Constantin Muşat: „Ca în anii trecuţi: prezentarea a fost slabă. Surprinzător de slabă… Cei doi nu se potrivesc deloc! În rest, a fost un spectacol mai omogen. Mă bucur că am stat până la final. Spre deosebire de alţii, care au plecat înainte, eu am maşină personală.”
Ortansa Răducanu: „M-am bucurat să o văd pe Lucky Marinescu. Mi-a plăcut mult ce a cântat. Îi doresc sănătate! Nu mi-a plăcut prezentarea deloc, dar eram obişnuită din anii trecuţi. Sper ca la ediţia de anul viitor, care este aniversară, să se schimbe ceva şi la capitolul acesta”.
Gheorghe Toader: „Un spectacol de nota 20. Loredana mi-a plăcut foarte mult! M-am bucurat să o revăd după atâţia ani, şi pe Lucky Marinescu. Mulţumesc R.R.A pentru că nu uită adevăratele valori”.
Mihaela Dănescu: „Îl felicit pe Ştefan Bănică, e un adevărat artist. Tatăl lui ar fi mândru de el! M-a deranjat faptul că Loredana şi-a pus pe scenă toba cu Pro FM. A uitat unde a venit? Din respect pentru această instituţie, ar fi trebuit să se abţină. Să o folosească în concertele ei, dar aici ce sens avea?! Foarte urât din partea ei. Organizatorii nu trebuiau să o lase să pună aia pe scenă”.
Diana Constantin: „Mi-a plăcut mult de tot spectacolul. Un singur lucru nu am înţeles: de ce şi-a luat Victor Socaciu chitara, de ce i-a pus cablul şi apoi a ţinut-o pe lângă corp, preferând să cânte cu negativul? Doar aşa, ca să vedem noi că are acasă chitară?!”
 
1. CEL MAI BUN ALBUM POP DANCE: „Plec pe Marte” – Smiley/Cat Music
2. CEL MAI BUN CÂNTEC POP-DANCE: „Love is for free” – Smiley
3. CEL MAI BUN ARTIST POP DANCE: Inna (nu a putut fi prezentă la Gală, aşa că au ridicat premiul pentru ea băieţii de la Play & Win)
4. CEL MAI BUN CÂNTEC LATINO DANCE: „Love in Brasil” – Adrian Sână/Andreea Bănică
5. CEL MAI BUN ALBUM POP: „Superlove” – Şt. Bănică/MediaPro Music
6. CEL MAI BUN CÂNTEC POP: „Playing with fire”: Ovidiu Cernauteanu/Paula Seling & Ovi
7. CEL MAI BUN INTERPRET POP: Ştefan Bănică
8. CEA MAI BUNĂ INTERPRETĂ POP: Nico
9. CEL MAI BUN ALBUM FOLK: „Cântece de şemineu” – Nicu Alifantis/Fundaţia Nicu Alifantis (a cântat la „chitara de criză”, după cum a declarat pe scenă chiar el)
10. CEL MAI BUN CÂNTEC FOLK: „Nu te lăsa” – V. Socaciu
11. CEL MAI BUN ARTIST FOLK – „OMUL CU CHITARA” : Nicu Alifantis (însoţit de Mihai Neniţă)
12. CEL MAI BUN ALBUM POP-ROCK: Vunk – „Ca pe vremuri”/Media Pro Music
13. CEL MAI BUN CÂNTEC POP-ROCK: „Stai pe acelaşi drum” – Bere Gratis
14. CEL MAI BUN ARTIST POP-ROCK: Vunk
15. CEL MAI BUN ALBUM DE MUZICĂ UŞOARĂ: „O rochie de mireasă” – Nicolae Caragia/ Corina Chiriac/Cat Music
16. CEL MAI BUN COMPOZITOR: Ovidiu Cernăuţeanu
17. RADIO ROMÂNIA JUNIOR: Maria Crăciun
18. CEL MAI BUN CONCEPT DISCOGRAFIC: „Iubiland” – Loredana/MediaPro Music (alături de fiica, Elena)
19. CEL MAI BUN MESAJ: „Cele două cuvinte” – Taxi
20. CEL MAI BUN ARTIST AL ANULUI: Paula & Ovi
21. PREMIUL DE EXCELENŢĂ: Lucky Marinescu
22. PREMIUL DE EXCELENŢĂ: Constantin Drăghici (premiul i-a fost înmânat acasă de Cezar Andrei, noi am urmărit filmarea în care artistul a acceptat premiul)
23. PREMIUL SPECIAL RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – AVEŢI UN PRIETEN! – Adi Cristescu

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here