Anastacia la Sala Polivalentă – 1.09.2009

0
72

Am ajuns la Sala Polivalentă în jurul orei 19.45. Lume multă la intrare. Oriunde întorceai capul era o persoană care te întreba dacă nu vrei un bilet sau dacă nu cumva ai un bilet în plus pe care l-ar fi vândut altuia mai departe. Lucru de neînţeles pentru mine câtă vreme nu era casă plină. De ce ar fi cumpărat oamenii bilete de la ei, habar n-am ! Dacă tot vroiau, puteau lua liniştiţi de la casă…
Am stat de vorbă cu câţiva dintre spectatori. Am vrut să aflu ce le place la Anastacia… Iată ce am aflat :
Flavia (29 de ani, Bucureşti): Când am ascultat-o prima oară pe Anastacia am rămas impresionată de vocea ei. Asta îmi place cel mai mult la ea!
Corina (23 de ani, Braşov): Îmi place aşa : vocea, stilul, muzica… talentul… Am venit special de la Braşov pentru acest concert! Nimic nu m-ar fi ţinut departe de acest concert. Îmi doresc să pornesc într-o carieră muzicală şi ea este modelul meu ca artist.
Ioana (26 de ani, Bucureşti): Cel mai mult îmi place vocea Anastaciei ! Fără niciun dubiu. Şi îmi place stilul ei. Când s-a lansat o copiam. Îmi place cum se îmbracă, îmi place atitudinea ei, şi recunosc, o copiez. Ah, şi să nu uit ! Îmi plac toate perechile ei de ochelari ! Mi le-aş dori pe toate !
Mirel (32 de ani, Bucureşti): Totul este fantastic la ea. De la voce, la muzică şi la simţul umorului !
Anca (39 de ani, Bucureşti): Ce-mi place la ea ? Hmmm… Dacă spun că îmi place tot cred că nu este un răspun bun… Deci… îmi place în mod evident vocea, este o artistă, o solistă de excepţie. Şi în acelaşi timp îmi place şi ca om. Admir puterea ei de a trece peste greutăţi, veselia ei, modul de a trăi, curajul, drăgălăşenia…Este o femeie minunată cu o personalitate puternică.
Nicuşor (17 ani, Bucureşti): Îmi place vocea ei puternică şi simţul umorului. Ea râde şi glumelte mereu. Nu poţi spune asta despre oricine şi cred că este important să fii vesel mereu. Aceste lucru fac din ea un om deosebit !
Beatrice (25 de ani, Bucureşti): Este atât de greu să alegi doar câteva dintre marile calităţi ale Anastaciei… Îmi place vocea, îmi place persoanlitatea ei, şi îmi place povestea din spatele persoanei, care o face să fie aşa cum este ea acum. Este unică şi îi place să arate acest lucru. Pur şi simplu o ador.
Vanda (22 de ani, Bucureşti): Îmi place foarte mult vocea ei, simţul umorului şi versurile pieselor ei. Cântă despre lucruri adevărate, are credibilitate în ochii mei.
Leonard (27 de ani, Craiova): Sunt înnebunit după Anastacia. Îmi place cum arată şi evident îmi place cum cântă. Mai ales în concerte acustice, mi-ar fi plăcut să fie aşa şi la Bucureşti.
Elisa (18 ani, Bucureşti): E atât de greu să spun ce îmi place cel mai mult la ea… Este foarte talentată, are o voce super, îmi place cum se îmbracă, îmi place pentru că afişează mereu o atitudine pozitivă. Este într-o relaţie foarte bună cu fanii ei, simţi că e aproape de tine.
În discuţia cu Elisa intervine fratele ei, Adrian (20 de ani): Dar nu cumva uităm ceva?? Este un star, o vedetă mare deci ştie cum să se poarte cu admiratorii ei. Şi poate nici nu şi-a ales singură stilul… până la urmă vorbim şi de showbiz. Sorry! Dar oricum e cea mai tare!
Loredana (33 de ani, Bucureşti): Sunt o mare fană a Anastaciei. Când am ascultat-o prima dată mi-a plăcut vocea puternică, e absolut minunată! Acum pot spune că îmi place tot la ea: energia pozitivă pe care o degajă, textele pieselor, atitudinea şi stilul abordat… Absolut tot!
Cream şi-a început recitalul la 20.15 când încă mai veneau spectatori la Sala Polivalentă. Holul „gemea” de oameni, se formaseră cozi la suc şi produse de ronţăit, se discuta intens despre Anastacia, Madonna, alte concerte văzute. Era chiar o privelişte anostă până în momentul în care a intrat pe usă Anna Lesko. Jurnaliştii, fotoreporterii şi cameramanii prezenţi la eveniment au luat-o cu asalt. Fata a fugit în sală cu presa după ea. Oamenii nu s-au lăsat până n-au obţinut un cadru bun cu solista.
În sală i-am mai văzut printre alţii pe Ana Maria Ferentz, Radu Groza, Andreea Godeanu, Andreea Bălan, Andra şi Cătălin Măruţă (care au împărţit de zor autografe după ce s-a încheiat recitalul de deschidere), Dan Bittman, Edi Petroşel, Nuţu Olteanu, formaţia Proconsul, Cristi Enache (Direcţia 5), Mihai Alexandru, Silvia Dumitrescu, Costi Ioniţă, Dan Popi, Emanuel Gheorghe „Fisă”.
21.15. Anastacia îşi începe recitalul cu piesa The Way I See It şi cu un mic incident. S-a înecat „cu propria salivă”, după cum ne-a mărtusit singură. Deşi a băut un pic de apă, nu şi-a revenit, astfel că a promis că reia piesa la final. Şi-a cerut scuze de câteva ori pentru această situaţie: „Întotdeauna m-am întrebat cum e dacă ţi se întâmplă una ca asta”. După câteva vocalize spune fericită: „Cred că mi-a trecut! Sunt onorată să fiu în România, un loc care înseamnă mult pentru mine… Am avut un început… ciudat”. S-a aşezat pe un scaun, a mulţumit spectatorilor că au venit la concert, şi-a scos ochelarii… Un gest simplu care a stârnit ropote de aplauze din sală. „Sunt chiar eu! Nu este o clonă. Chiar dacă n-am putut să cânt acea notă. O voi cânta la final”, spune artista cu o naturaleţe rar întâlnită. Publicul e în delir. Aplaudă neîncetat. Aproape fiecare cuvânt al ei este întâmpinat cu urale.
„Hop”-ul de la început a apropiat-o şi mai mult de public. Spectatorii au susţinut-o, au aplaudat-o şi au încurajat-o de la început. Unii s-au grăbit să spună că şi-a regizat „problema”. Eu cred că nu avea nevoie. Anastacia a comunicat mult cu spectatorii pe toată durată show-ului. E o persoană caldă, prietenoasă, discută cu spectatorii, negociază cu ei. Când Gabriel (un tip din public) a rugat-o să cânte piesa I Can Feel You, solista i-a mulţumit şi i-a explicat că are agăţat de numele ei „un show bine pus la punct”. A rugat spectatorii să-l aplaude pe Gabriel pentru că a propus o piesă frumoasă şi a trecut mai departe.
La începutul show-ului a fost rugată să ofere autografe pe două afişe. Părea surprinsă. „Voi chiar vreţi autografe? Serios?”. Ei bine, da! Chiar vroiau! Şi le-au primit. Ce poate fi mai important pentru un om, un admirator decât acest gest? Fericiţii deţinători ai autografelor pot povesti nepoţilor că pentru ei Anastacia a întrerupt concertul şi a semnat autografe.
Mesajul transmis de Anastacia a fost recepţionat cu ovaţii de sală. A vorbit despre încrederea în sine, despre a lupta pentru ceea ce îţi doreşti cu adevărat, despre pace… Frumos, decent, din suflet.
După prima încercare de a cânta cu sala un refren, ne-a bârfit un pic cu fetele din backing, Maria şi Elizabeth. A reieşit că oamenii sunt cam timizi dar… au tot timpul să se schimbe până la finalul concertului. Pentru a-i încuraja, a dedicat celor prezenţi piesa You’ll Never Be Alone.
A vrut să danseze cu cineva şi a ales un bărbat din sală. Norocosul se numeşte Adrian. Un tip bine făcut, dezgheţat, bun vorbitor de engleză, nu foarte bun dansator, dar… nu le putea avea pe toate, nu? Văzându-l că sare gardul de protecţie, Anastacia a zis cu umor: „Bucureşti… îmi risc viaţa pentru tine”. După ce a urcat pe scenă şi au făcut cunoştinţă, l-a prezentat şi publicului: „Say hi Gabrieeeeeel!!”. L-a întrebat dacă are mulţi prieteni. Omul a spus că da. Replica Anastaciei a venit rapid: „Me too, but my friends are better!”.
Se vedea că solista are oarece emoţii. S-au aşezat faţă în faţă şi au dansat preţ de câteva minute. „I’m tired”, mărturiseşte artista la finalul dansului. „I’m not!”, spune mândru Adrian. A primit un cadou dar a vrut şi poze. Aşa că nu a ezitat şi a rugat-o pe Maria să imortalizeze momentul. S-a ales cu două poze pe care le-a şi verificat. Probabil dacă n-ar fi fost mulţumit de calitatea lor, ar mai cerut una. Când a ieşit de pe scenă, Anastacia ne-a rugat să-l salutăm de plecare: „Say: bye Adrian!”. Ceea ce am şi făcut!
După ce la începutul show-ului cântase în duet cu Elizabeth, acum a venit rândul şi celeilalte fete din backing, Maria, la piesa I Belong To You. Nu a scăpat publicul din ochi nicio secundă. A trimis bezele, a făcut cu mâna, a zâmbit în permanenţă.
La 22.45, după piesa Not That Kind, a mulţumit şi a spus „noapte bună”. Unii (prea mulţi, chiar) au luat-o de bună şi s-au îndreptat spre ieşire. Gest de neînţeles pentru mine. Era evident că nu se putea termina aşa. Chiar dacă nu erai fan şi tot ştiai atâta lucru. Am vorbit după concert cu o prietenă care a plecat înainte de a se termina. Eram curioasă să aflu de ce a făcut-o. Răspunsul ei nu m-a lămurit prea mult. „Mi-a plăcut mult concertul, dar chiar am crezut că s-a terminat când a zis la revedere şi noapte bună. Nu ştiam că oamenii i-au cerut bis, n-am mai auzit aplauzele”.
Concertul s-a încheiat la ora 23.00 şi ultimele 3 piese cântate au fost Heavy Rotation, I’m Outta Love şi Left Outside Alone.
Cert este că Anastacia a avut în faţă un public dedicat, dacă ar fi fost mai numeros ar fi fost perfect!
Am făcut şi un sondaj pentru a afla care sunt piesele preferate de oameni. Iată clasamentul:
1. Left Outside Alone (28 de voturi)
2. One Day In Your Life şi Paid My Dues (fiecare cu câte 26 de voturi)
3. You’ll Never Be Alone şi I’m Outta Love (fiecare cu câte 25 de voturi)
4. Sick And Tired (20 de voturi)
5. I Belong To You şi Cowboys And Kisses (17 voturi)
6. Defeated (12 voturi)
7. Thought I’d Told You That (10 voturi)
8. Heavy Rotation (5 voturi)
Concertul a fost organizat de Media Services Events. La intrare se puteau cumpăra albume, reviste, mâncare, sucuri. Tricourile au fost singurele obiecte care au lipsit din meniul acestui concert.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

  1. […] http://andreipartos.ro/anastacia-la-sala-polivalenta-1-09-2009/ var addedComment = function(response) { //console.log('fbComments: Caught added comment'); //console.log('fbComments: Making AJAX call to update Facebook comment count'); $.post('http://andreipartos.ro/wp-content/plugins/facebook-comments-for-wordpress/facebook-comments-ajax.php', { fn: 'addComment', xid: 'hgPHoozzGWOYnrL_post15247' }, function(resp) { if (resp === 'true') { //console.log('fbComments: Updated and cached Facebook comment count for post with xid=hgPHoozzGWOYnrL_post15247'); } else { //console.log('fbComments: FAILED to update Facebook comment count for post with xid=hgPHoozzGWOYnrL_post15247'); } }); //console.log('fbComments: Making AJAX call to send email notification'); $.post('http://andreipartos.ro/wp-content/plugins/facebook-comments-for-wordpress/facebook-comments-ajax.php', { fn: 'sendNotification', xid: 'hgPHoozzGWOYnrL_post15247', postTitle: '1 SEPTEMBRIE – NĂSCUȚI PENTRU MUZICĂ', postUrl: 'http://andreipartos.ro/1-septembrie-nascuti-pentru-muzica/' }, function(resp) { if (resp === 'true') { //console.log('fbComments: Sent email notification'); } else { //console.log('fbComments: FAILED to send email notification'); } }); }; FB.Event.subscribe('comments.add', addedComment); […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here