Manipulare, minciună și multă ură la protestul „fără mască” împotriva Legii Carantinării (12.07.2020)

2
1127

Scriu „la cald” doar câteva idei despre ceea ce am văzut astăzi în Piața Victoriei. În primul rând m-am dus din dorința de a înțelege ce doresc de fapt acești oameni. N-am aflat. Ba mai mult decât atât, nici ei nu păreau că știu exact ce vor. Strigau întruna „Libertate! Libertate!”, „Noi d-aicea nu plecăm nu plecăm acasă, până nu vom câștiga libertatea noastră!”. ?!?!? Cine le-a luat? Ce le-a luat? Habar n-am, habar n-au! Îmi este milă de ei. Ruptura din societatea noastră se adâncește și nu cred că îi mai putem „recupera” pe cei care au căzut victime manipulării.

Ce m-a deranjat:

  1. Să văd scris pe steagul României cuvântul „nazism”. Nu știu dacă este legal sau nu, dar m-a deranjat! Nici polițiștii, nici jandarmii n-au considerat că e o problemă (deși ei au o legătură mai apropiată cu drapelul decât cetățeanul simplu). CNCD-ul se autosesizează sau nu consideră că e important?
  2. Pasivitatea Poliției și a Jandarmeriei. Câteva sute de oameni s-au adunat în mijlocul Pieței Victoriei și au început să urle. Erau câțiva care purtau mască, dar majoritatea erau fără. Există reguli de distanțare fizică sau nu? Trebuie să le respectăm sau nu? Adică n-am voie să mă plimb cu un grup de 10 prieteni în parc, dar pot merge cu câteva sute de necunoscuți la protest?! Aș vrea să înțeleg dacă regulile sunt pentru toți sau doar pentru unii?….

Am și câteva întrebări:

  1. Cu ce obraz poate să spună Ludovic Orban că se gândește să închidă restaurantele, când în fața Guvernului, Poliția și Jandarmeria (autoritățile Statului) lasă câteva sute de persoane să stea ca sardelele unii în alții?!
  2. De ce dacă mă duc la un concert trebuie să stau pe scaun, la o distanță de 2 metri de ceilalți spectatori, dar dacă merg la protest pot să stau umăr la umăr cu ceilalți?
  3. De ce nu pot merge o mie de persoane pe un stadion de 20.000 de locuri, pentru a vedea un meci, dar același număr de oameni pot merge la protest pe o suprafață mult mai mică?
  4. A fost un protest autorizat? Dacă da, de către cine? Dacă nu a fost, de ce li s-a permis oamenilor să se strângă în mijlocul Pieței Victoriei?!
  5. În numele „libertății de exprimare”, poți sfida orice lege și orice regulă de bun simț? Ți se iartă orice dacă invoci dreptul tău la exprimare?

Vom discuta mai mult la Foc de P.A.E., până atunci vă las filmarea de astăzi:

2 COMENTARII

  1. Domnisoara/Doamna Iulia daca doriti sa ascultati si un pct de vedere diferit de al dvs si sunteti deschisa la o discutie pe ARGUMENTE cu cineva din tabara „adversa”, consider ca cel mai potrivit om ptr aceasta ar fi domnul Dr. Razvan Constantinescu care va va raspunde cu mult tact la orice nelamurire pe care o aveti.

    • Cum adică „tabere adverse”? Nu cred în așa ceva. De ce suntem adversari? Sorry! Eu nu gândesc așa. Am impresia că nu ați citit nimic din ceea ce am scris. Nelămuririle mele nu au legătură cu medicina, cu virusologia… Întrebările mele sunt clare și țin de modul în care acționează autoritățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here