Anca Sigartău şi Deniz Cem la Psihologul muzical (ediţia 653 – 4.04.2015) – AUDIO

0
137

O noapte cu o notă generală tristă urmare a ştirii dispariţiei lui Paul Grigoriu, unul dintre cei mai iubiţi şi respectaţi oameni ai Radioului din România. Au fost multe mesaje şi chiar rugămintea să difuzăm o piesă în memoria lui. Dumnezeu să-l odihnească.
Am avut o surpriză în deschidere. Compozitorul şi solistul turc Deniz Cem a trecut prin România (unde a mai fost prezent la Cerbul de Aur 2008 şi la Callatis 2009) pentru a colabora cu Daniel Alexandrescu la înregistrarea unor piese noi. A mai ajut colaborări în România şi cu alţi artişti (Annamari Dancs, Ramona Hanganu, Silvia Stanciu). Este artistul cu cele mai multe premii în reţeaua concursurilor F.I.D.O.F. Era însoţit de Dana Cristescu (Prom’Art Creative).
Anca Sigartău a adus cu sine tonul optimist ştiut, veştile bune, bucuria de a comunica, de a recita, de a povesti. Motivul principal al vizitei (a fost în studio în mai 2014) este apariţia proiectului „MANKUSH”.De la Electro Swing la Cabaret Folcloric cu Anca Sigartău şi Manuela Cara. Producător este Andi Enache de la A & A Records.

Mankush înseamnă bucuria de a cânta, înseamnă energie şi voie bună” scrie pe coperta interioară a CD-ului.
Anca a primit numeroase mesaje de admiraţie şi dragoste. Vestea că a devenit, în urma unui concurs, director al Teatrului din Bacău, i-a stimulat şi pe ascultătorii noştri de acolo, care abia aşteaptă s-o vadă la lucru. I s-a dat un frumos vot de încredere din partea publicului iubitor de teatru. Actriţa-solistă-director a primit şi poezii din partea prietenilor emisiunii, la care a răspuns cu poezii dragi ei. Am discutat şi despre plăcerea ei de a dubla voci  celebre în filmele de desene animate, despre rolurile recente în teatru, despre cei trei copii mari ai ei, despre muzica pe care o ascultă cu plăcere (Sting alături de Lady Gaga, Fergie, Annie Lennox ş.a.). Anca a comentat şi mesajele care se refereau la stand-up comedy. Fără îndoială a fost o întâlnire tonică şi sensibilă în eglă măsură.
 Top 5 Sentimental a inclus piese compuse de Marius Ţeicu. Primele clasate au fost:1. Nu-mi lua iubirea-Angela Similea, 2. Oameni- Aurelian Andreescu, 3. Dormeau pe o frunză două stele-Mirabela Dauer.
Veţi mai auzi piese cu Muddy Waters, Gary Moore, Joan Jett, Garou, Alexandru Andrieş, T. Rex sau Yngwie Malmsteen.
Audio:

Selecţia mesajelor (au fost peste 300!):
Boogie: Sunt la bunici! La mine a venit vacanţa! 🙂
Robby, Reşiţa: Salutări! Sunt la bunicii din partea tatălui! Duminică avem petrecere în familie! Amândoi îşi aniversează ziua numelui! Ceea ce înseamnă că voi mânca multe prăjituri!! 🙂
Teddy, Londra: Hello Deniz Cem! 🙂 Have you heard the Romanian entry for Eurovision this year?
Arthur Agapie Buna seara domnule Partos, Am aflat cu mare parere de rau de trecerea la cele vesnice a colegului Paul Grigoriu. De asemenea tot un coleg de al dumneavoastra de la Radio Iasi, domnul Valeriu Stefan, ne-a parasite si el pentru totdeauna. Pacat ca asemenea oameni de mare calibru se duc fara intoarcere cu mult inainte de vreme. Dumnezeu sa-I odihneasca in pace! Arthur Agapie- USA
Vladimir Dumitru Există desigur viaţă la Radio România şi după maestrul PAUL GRIGORIU … Dar ar fi un omagiu frumos ca slujitorii prezenţi şi viitori ai Radioului public să nu uite moştenirea „domnului Radio” ! Dumnezeu să-l odihnească în pace ! cu stimă, Vladimir Dumitru, Măcin …
Cornel Costea, Cluj Bună seara, domnule Andrei Partoş! O noapte şi tristă (pentru plecarea Domnului Paul Grigoriu), şi veselă (că vă aud din nou; vă rog, măcar dumneavoastră să nu plecaţi niciodată. Ca psiholog, trebuie să găsiţi secretul vieţii fără de moarte). O noapte frumoasă tuturor prietenilor emisiunii. Cu admiraţie, un pasionat de radio.
Emilia Ronai Tg.mureş Bună noapte! Ideea topului senttimental e excelentă.am însă un regret: nu au fost cuprinse la propuneri 3 melodii minunate: Undeva. Umbra plopilor şi Ziua.ora .clipa. cu simpatie
Lavinia Ban: Mulţumesc pentru Alexandru Andrieş! 🙂
Daniela B. Mocanu California e pe receptie, va ascult cu placere!
Lavinia Ban: Felicitări doamnei Anca Sigartău pentru noua postură, cea de director al Teatrului din Bacău! 🙂
Lori Ciobotaru O actriţă atât de frumoasă, de talentată, şi plină de viaţă! Doză de energie!
Mirela, Milano: O ador pe Anca Sigartău! Felicitări pentru tot!
Maria, Madrid: Sper să veniţi cu un spectacol şi la Madrid. Mulţi români de aici vă iubesc mult! 🙂
Mihai George: Eu sunt îndrăgostit de Anca Sigartău! Nu am văzut-o niciodată pe scenă, doar la TV! Dar mi s-a părut mereu un om foarte sincer! Sper să am ocazia să o văd într-un spectacol, deşi aici, la mine, este mai greu să vină. Sunt din sat Măgura, jud. Prahova
Liviu: Domnule Partoş,vă daţi seama că sunteţi un fel de ultim mohican? Vă admir pt.ce faceţi,încântând noctambuli ca mine!
KissArmy: Dar dacă ar fi câţiva elevi care şi-ar dori să facă stand-up comedy, i-aţi sprijini?
Ana, sat Valea lui Patru, jud Dolj: Vă mulţumesc că aţi invitat-o pe Anca Sigartău!
Doiniţa: Mi-aş dori să vă văd la Te Cunosc De Undeva! Cred că aţi câştiga fiecare ediţie! Apropo de această emisiune… Stau şi mă întreb, cum poate un solist de operă, operetă să fie atât de insipid? Credeam că ei trebuie să fie şi într-o anumită măsură actori…
Simona, metalfan: Mi-a plăcut la nebunie piesa cu oltenii!! Mulţumesc!
Daniel-Petrişor,IALOMIŢA   Sărut mâna,DOAMNĂ! Bună noapte tuturor! Pentru mine(născut acum 47 de ani,între Dan Bitman şi Nichita Stănescu-ziua naşterii!) Anca este un COPIL într-un trup de FEMEIE! Regret că se lasă pradă lumii acesteia afirmând că este la jumătatea Drumului! E abia la începutul unuia nou… DRUM BUN,ANCA! (Eşti o dulce!)   Te-ai coborât din căi lactee/Într-o fiinţă pe pământ./Primul Adam ţi-a zis Femeie/Iubită-n vers,în trup şi-n cânt.// Eşti o FEMEIE puternică!      P.S. Durerea(ca şi fericirea)e mută!,dragă DOMNULE GRIGORIU!
Violeta Bucuresti Sunteti cel mai corect si serios post de radio! Vä multumesc cä existati.
Ecaterina, Bacău: Eu mă bucur foarte mult că aţi venit la teatrul nostru! Era o vreme când mergeam des la teatru cu soţul meu. Acum merg din ce în ce mai rar pentru că pensia e mică. Dar mi-aş dori să aduceţi cât mai multe spectacole la noi! Există vreo posibilitate să invitaţi din când în când un actor străin?
Paula, Bacău: Există vreo şansă să-l vedem pe Marcel Iureş cu un spectacol la Bacău? Felicitări pentru tot!
Ecaterina, Bacău: Ce mă bucur!! Alain Delon se poate? N-aş vrea să mor fără să-l văd în faţa mea măcar o dată!
Ade Lyna Si frumoasa si talentata si mama . . . cam 3 in 1  De fapt cam 5 in una :)))) Superba ! ! !
Vicky: Spune-ne 2-3 replici din Finding Nemo!! Te rog!! Ador personajul tău!! 🙂
Cristina, metalfan: Şi… a fost greu să înveţi „baleneza” pentru Finding Nemo? :)))
Sabina, Bacău: Vor fi şi concerte în sala de teatru? De folk, de rock, de blues? Sau nu le veţi mai da sala?
Adi, Oradea: Să ştiţi că eu vă ascult mereu. Îmi place această emisiune. Am totuşi, o întrebare: am observat că piese Manowar sunt difuzate mai rar, în comparaţie cu Sabbath, Maiden, Megadeth, etc. E drept că nici nu am auzit pe mulţi rugându-vă să difuzaţi… Să înţeleg că nu mai au fani sau dvs îi consideraţi prea gălăgioşi? Vă mulţumesc! Eu m-aş bucura să ascult Kings Of Metal. Sunt un mare fan al lor.
Ankka Iorgu: Este o încântare acest top! Felicitări şi pentru Anca Sigartău! Turcul nu mi-a plăcut!
Cristi Banu Inca o stea, inca un nume, inca o voce… Inca un simbol, inca o lumina… Zguduitoare veste! Paul Grigoriu, drum bun înspre eternul matinal, înspre radioul celest… Ce saraci devenim… Si cit de bogat devine cerul!
Antohi Melania Iubesc mult aceasta minunata si energica actriță. O mama deosebita !!!
Cristi Banu Anca Sigartau, cînd zburdalnica, alteori șăgalnica… Purtind in ochi lumini albastre, este cînd șipot de izvor, cînd vulcan care erupe… Fara a fi o frumusețe statuara, Anca Sigartau cucerește din prima, captează si captivează… E un fluture cu aripi de vultur cînd e vorbă de profesia ei, e o apa ce purifica pentru ca in ea s-au oglindit stele…
Nelida Dot Anca Sigartau, o minune de Om !!

sursa: Radio România Actualităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here