ARTIȘTII PROPUN (ep. 13): MIRABELA DAUER, muzica, filmele și cărțile care mi-au marcat viața

0
57

mirabela dauer aMirabela Dauer ne propune în această săptămână piesele, filmele și cărțile care i-au schimbat viața. Pe Mirabela o găsiți pe Facebook la adresa: https://www.facebook.com/mira.dauer
 

Aurelian Andreescu – Copacul

Aurelian Andreescu a fost, probabil, cel mai valoros interpret pe care l-a avut muzica ușoară românească. Avea un timbru inconfundabil. „Copacul” este o piesă genială compusă de Jolt Kerestely, orchestrată magistral, care beneficiază de un text superb scris de Ovidiu Dumitru.

 

Doina Badea – Ploaia și noi 

Este una dintre melodiile de referință din repertoriul Doinei Badea. Mi-a plăcut întotdeauna foarte mult  modul în care o interpreta. Piesa a fost compusă de Vasile Vasilache Jr pe textul Flaviei Buref.
 
https://www.youtube.com/watch?v=hjzkEW7FwGo
 

Mihaela Mihai – De-ai fi tu salcie

Este pur și simplu o capodoperă a muzicii românești. Este compoziția lui Horia Moculescu pe versuile lui Puiu Maximilian.
 

 

Tom Jones – Delilah

Am ascultat această piesă pentru prima dată în 1971 sau 1972. Eram în Iugoslavia. Acolo l-am auzit pentru prima dată pe Tom Jones și am fost cucerită pe loc!
 
https://www.youtube.com/watch?v=oMMUve9nd4E
 

 Cher, live în 2017

Ieri m-am întors din Statele Unite ale Americii. Am avut bucuria să o văd live pe Cher. Pe 8 februarie am fost la concertul ei din Las Vegas. A fost un show extraordinar. Nu voi uita niciodată această seară. Publicul a primit-o extraordinar! Nu a huiduit-o nimeni când a spus că are 70 de ani. Toată sala era în urale. Dacă ar fi fost în România o huiduiau toți. E reconfortant să vezi astfel de artiști, astfel de show-uri. Cher este o mare artistă!
 

https://www.youtube.com/watch?v=zdW3_e5LOMU
 
 

Once Upon A time in America (regia: Sergio Leone)

Once_Upon_A_Time_In_America1Este unul dintre filmele mele preferate. Este o ecranizare a romanului „The Hoods”, scris de Harry Grey. În rolurile principale sunt Robert de Niro, Joe Pesci, Elizabeth McGovern și James Woods. Este un film extraordinar care prezintă realitatea crudă despre cum se schimbă oamenii după ce se îmbogățesc. Este despe prietenii din copilărie, despre dragoste, despre pasiune, despre trădare, despre înfrângeri, despre relații destrămate. Este despre modul în care ne afectează banii viața de zi cu zi. Un alt punct forte: coloana sonoră este semnată de Ennio Morricone.
 
 
 
 

„M-am hotărât să devin prost” de Martin Page (editura Humanitas, 2004)

M-am-hotarat-sa-devin-prostDacă n-ați mai râs de mult citind o carte, e timpul să o faceți acum. Este o carte care ne arată câte neajunsuri ne aduce inteligența și ne explică la ce e bună prostia și mai ales cum poți să o dobândești. Este acel gen de carte pe care o împrumuți celor mai buni prieteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here