ARTIȘTII PROPUN (ep. 38): DAN TEODORESCU (Taxi) vă recomandă muzică, film

0
126

Taxi Dan TeodorescuÎn această săptămână, Dan Teodorescu (solist, compozitor, textier, lider al grupului Taxi) ne recomandă muzică și film. Despre activitatea artistică a trupei Taxi, puteți afla mai multe de pe pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/trupaTAXI/?ref=br_rs 
Iată mesajul primit de la Dan:
 
Bună ziua! Da, știu, ar trebui să vă propun câteva piese și o carte sau un film. Cu scuzele de rigoare, nu-mi permit să fac asta. Tot ce-mi permit să fac e să expun motivele pentru care-mi plac mie.
 
 

Tracy Chapman – Fast Car

Pentru sfâșietorul echilibru dintre speranță și renunțare.

 
 

Mungo Jerry – In The Summertime

Pentru extraordinara capacitate de a mă face să mă simt foarte bine. E o piesă simplă, eu sunt un om simplu; de-asta funcționează relația noastră.

 

Rodriguez – Sugar Man

Nu neapărat pentru piesă, cât pentru fascinanta, emoționanta și frustranta poveste de viață a lui Rodriguez, probabil cel mai subestimat artist al generației sale. Sper să rămână în istoria muzicii exact acolo unde îi e locul, după părerea mea: fix lângă Bob Dylan.
https://www.youtube.com/watch?v=qyE9vFGKogs
 
 

AC/DC – Thunderstruck

Pentru forță, pentru energie, pentru rock. Și pentru că, împotriva voinței mele, când o ascult dau din cap, ca un rocker cu plete, deși n-am plete. Da’ am ochelari; și asta e foarte riscant.

 
 

Queen – Bohemian Rhapsody

Pentru că e perfectă. Și pentru că mă ține cu picioarele pe pământ; de fiecare data când am impresia că sunt un pic artist, o ascult și-mi trece.

FILM

 
Love Actually – cu Hugh Grant, Emma Thompson, Liam Neeson, Keira Knightley, Colin Firth și tot așa, aleși pe sprânceană.
Pentru că, nefiind vreo capodoperă de-ale lui Kubrick, Fellini sau Kurosawa, este unul dintre acele filme rare la care râzi și plângi. Mă rog, eu râd și plâng. Ceea ce vă doresc și dumneavoastră.
 
Vedeți? Până la urmă n-am rezistat și v-am recomandat ceva.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here