IAR IES MIZERIILE DIN SPORT LA SUPRAFAȚĂ 19.05.

0
178

PIȚURCĂ UNEORI PE ARĂTURĂ?

Mai nou, de când nu are loc de muncă, are opinii de tot felul. Unele valabile, altele jenante. Cum că FRF ar trebui să invite CSA Steaua în Liga a II-a. Dar de ce nu direct în play-off? Evident că s-a oferit să antreneze echipa, dacă ar ajunge sus, fără să muncească. Știrea e cultivată de ProTV, care ne spune că FCSB a făcut vizita medicală și toți sunt bine. Uită să spună că un jucător, Crețu, e accidentat și e posibil ca echipa să nu mai beneficieze de un fundaș dreapta. Becali i-a gonit pe ceilalți. Dealtfel Știrile ProTV (la sport) sunt ba cu bolnavi de Covid-19, ba cu tauri, ba cu femei frumoase, care întâmplător fac și sport.

GB le-a explicat celor din studio (V. Moraru, R. Paraschivescu, Decebal Rădulescu) că e imposibil să intre CSA Steaua direct în Liga II-a. Explică și faptul că la Craiova s-a întâmplat așa ceva, dar atunci a fost politic. Ca și cum n-ar putea fi și acum. Becali e convins că FCSB a crescut valoric, se bucură de cele 5 schimbări aprobate la un joc. ”Sunteți bolnavi de scenarită” i-a zis lui Decebal, care se referea la posibile aranjamente. GB recunoaște că e antipatizat de mulți adversari. * A intervenit și dementul Talpan, care a reluat acuzele aberante că Steaua a fost furată de Becali. Firește că l-a aprobat Decebal, care abia așteaptă să-l vadă pe Becali scos din fotbal. Nici Moraru n-a fost dispus să-i dea replica firească lui Talpan. În 2003 Becali a venit și ”a furat ”un club de fotbal. Asta e. Justiția i-a dat dreptate și Becali trebuie să plătească 37 milioane. Aud refrenul ăsta de vreo 3 ani. Dacă echipa lui Becali a fost din start în prima ligă, de ce n-ar fi și ASC Steaua, echipă de amatori, în Liga a doua, mai ales că acum va avea și stadion? Ăștia vorbesc despre banii publici ca și cum ar fi ai lor de acasă. Tupeu, nesimțire, aroganță. Pițurcă ar vrea să fie și patron la CSA Steaua, adică un nou Becali. Culmea e că echipa din Liga a 4-a nu-i capabilă să urce în a 3-a pe terenul de joc.

Talpan a refuzat să intre pe 20 mai la Ora Exactă a lui M. Mironică. Nici nu avea ce spune. S-a discutat, în schimb, despre vandalizarea casei, cofetăriei lui Sorin Cârțu, de către niște golani neidentificați. Ca și la București, două echipe din Craiova aspiră la stadion, la drepturi. M.M. caută scandal cu orice preț. Fiecare întrebare, o provocare. Greu găsești un personaj mai unsuros ca Mironică. Dacă făceam box, îi puneam fața pe sacul de antrenament. * Ca să-și confirme caracterul josnic, Mironică îl sună și pe Tudorel Stoica (mare adversar al FCSB-ului). Iovan a propus statui pentru jucătorii din 1986 la noul stadion. N-ar fi rău. Poate face Talpan.Tudorel s-a gândit că statuile pot fi vandalizate, așa că e mai bună o lojă! * Apoi iar cu ce a zis cutare despre cutare și tu ce părere ai. * Tudorel i-a replicat foarte plastic. Da, Valentin Ceaușescu ne proteja față de Dinamo. Domnule, am avut noroc. I-am bătut pe spanioli la ei acasă cu ajutorul lui Valentin. Ce să facem? Hiena Mironică l-a citat pe Lucescu de 7 ori, ca să-l determine pe Stoica să zică ceva nasol. Steaua a prins acea perioadă care nu poate fi egalată de nimeni. Detractorii, micuții dizidenți, nenăscuți la vremea potrivită, contestă ba Steaua cu totul, care e stalinistă, ba FCSB-ul capitalist. * Al cui e stadionul? Nu știe nimeni?

Pițurcă simte nevoia să-i dea replică lui Mircea Lucescu, îl ceartă pe Ilie Dumitrescu pentru pasivitatea de la DigiSport. Dinamo avea mai multe echipe satelit, iar Pițurcă vrea să se știe adevărul. Că ”ghetele de aur” se dădeau la comandă.Venea antrenorul și dădea ordin când să înscrie Cămătaru. Radu Naum nu-l crede. ”Nu contează ce crezi tu, eu am fost acolo”. Mi-a plăcut replica asta. Disputele astea, despre istoria fotbalului dinainte de 1990 pică bine. Rezultatele se știu. Culisele sunt picante și generează audiență, surse de citate, marfă la știri. Steaua a fost, fără dubii, cea mai bună echipă a anilor 84-90.

ALEXANDRU DEDU A VORBIT ȘI LA DIGISPORT

Tot cu aerul superior știut. FRH a decis să nu se desemneze echipă campioană. Dinamo avea avans mare. E nedrept. La fete, CSM n-a jucat un meci, iar cu acela lua titlul.Așa nu se știe dacă prinde Liga Campionilor. Nu retrogradează nimeni, nici la fete, nici la băieți. Dedu nu e capabil de dialog. Naum n-a putut spune nimic. Dedu dă vina pe hotărârea Consiliului de Administrație și mimează inocența tipică șmecherilor care dictează tot. Subiect expediat de Naum, deși merita atenție !

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here