Blaze Bayley, show electrizant în clubul The Silver Church (23.03.2012)

0
28

Blaze Bayley in clubul The Silver Church
Blaze Bayley in clubul The Silver Church – Foto: Iulian Georgescu – Rock 4 You

Articol de Iulia Radu
Vineri, 23 martie. The Silver Church. Ora 18.30. Câţiva rockeri îşi aşteaptă prietenii în faţa clubului bucureştean. Se discută zgomotos despre concerte, Blaze, Maiden, hard & heavy, se fac comparaţii (inutile, dacă mă întrebaţi pe mine!) între vocaliştii trupei Iron Maiden. Lumea se strange greu, în primul rând nimeni nu crede că Blaze va urca pe scenă la ora 20.00, “toate concertele încep mai târziu, avem noroc dacă vine la 20.30”. Vin şi băieţii de la Incipient, ei deschid seara. Şi ei întreabă la ce oră urcă pe scenă. Li se răspunde ferm: 19.00 pentru că la 20.00 începe Blaze.
Am intrat în club pentru că vroiam să prind un loc bun în faţă pentru a face fotografii. Spre surprinderea mea, oamenii nu se strânseseră în faţa scenei. Nici măcar când şi-au început recitalul cei de la Incipient nu au venit mai aproape, iar aplauzele au fost mai mult de complezenţă. Reacţia publicului rămâne un mister pentru mine având în vedere faptul că trupa Incipient a cântat cu dăruire, a încercat (zadarnic) să comunice cu publicul, din păcate s-a lovit de un “zid”.
Lipsa de reacţie a publicului m-a uimit atât de mult încât am simţit nevoia să îi privesc mai atent pe cei din club. Aveau blugi (tăiaţi, tociţi), lanţuri, tricouri (cu Iron Maiden, Helloween, Pantera, Black Sabbath, Slayer, etc), aveau plete, geci de piele, bocanci, berea într-o mână (ba chiar în ambele mâini)… Da, chiar ai fi putut să juri că sunt rockeri! Şi totuşi, ceva lipsea. I-am abordat pe câţiva dintre ei. Aproape toţi veniseră acolo să asculte piese Iron Maiden. Unii ştiau şi piese din repertoriul Wolfsbane, dar le preferau pe cele din perioada Maiden. Despre albumul nou al lui Blaze (The King Of Metal) habar n-aveau. Şi din nou au revenit comparaţiile între Blaze, Bruce şi Di’Anno. Că Blaze nu are charisma lui Bruce, că piesele cu Paul Di’Anno sunt cele mai bune, că perioada cu Blaze e nasoală-toate aceste afirmaţii mi-au trecut pe la urechi în vreo 15 minute. Am dedus că aceste gânduri îi împiedicau pe “rockerii adevăraţi” să se simtă bine la un concert… Păcat!
La 19.50 a urcat pe scenă Blaze Bayley. M-am bucurat să-l revăd. La primele 3-4 piese publicul a fost la fel de apatic şi rece. Sincer, îmi venea să îi iau la palme pe toţi cei din club pentru că dădeau impresia că i-a adus cineva cu forţa acolo. Dar Blaze este un entertainer desăvârşit şi a reuşit să îi scoată din amorţeală! În sfârşit am simţit că mă aflu la un concert rock! Oamenii s-au lipit de scenă, urmărind cu atenţie fiecare gest al lui Blaze, cântând cu el şi dezlănţuindu-se pe ritmuri hard & heavy.
În partea a doua a concertului, i-a invitat alături de el pe scenă pe băieţii de la Trooper cu care a cântat Man On The Edge din repertoriul Iron Maiden. Momentul a fost apreciat de toţi cei prezenţi în club!
M-am bucurat mult că am avut ocazia să-l văd în concert pe Blaze Bayley, am plecat spre Radio cu “bateriile” încărcate, fredonând în gând Futureal (între noi fie vorba, piesa m-a “urmărit” tot weekendul). Deşi publicul s-a lăsat greu la început, finalul a fost exact la polul opus: bisul a fost cerut cu insistenţă şi primit cu căldură, iar coada la autografe şi poze cu Blaze Bayley a fost extrem de mare. Ba mai mult decât atât, unii au fost atât de încântaţi de show-ul făcut de Blaze încât şi-au exprimat dorinţa de a-l urma pe acesta la Târgovişte, unde sâmbătă, 24 martie, acesta susţinea un alt concert alături de Trooper. De la Alin am aflat că a fost un real succes. Din păcate clubul de acolo are locuri foarte puţine.
Setlistul serii:
Will to Win
Lord of the Flies
The Launch
Dimebag
Ghost in the Machine
The King of Metal
Silicon Messiah
The Brave
The Black Country
Leap of Faith
Stare at the Sun
The Clansman
Man on the Edge (împreuna cu Trooper)
Futureal
Virus

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here