Bob Dylan a lansat albumul de debut în urmă cu 55 de ani

0
24

bob dylan 1962Pe 19 martie 1962, Bob Dylan a lansat albumul de debut, „Bob Dylan”. Dintre cele 13 piese de pe album, doar două erau compuse de el („Talkin’ New York” și „Song to Woody”), celelalte erau piese tradiționale. Albumul a fost înregistrat în doar două zile în noiembrie 1961, într-un studio din New York City alături de producătorul John Hammond.
Dylan îl cunoscuse pe Hammond cu doar câteva luni înainte, atunci când tânărul muzician a cântat la muzicuță pe un album al lui Carolyn Hester. Hammond a semnat imediat cu Dylan, care a început să caute piese pentru albumul de debut.
Bob Dylan” nu a stârnit prea multe valuri, nici măcar nu a intrat în topul Billboard 200, dar a fost o experiență necesară pentru tânărul muzician care a învățat să-și găsească drumul pe scena muzicii folk. A câștigat simpatia celorlalți muzicieni, fapt care i-a dat încredere în el și a decis să își cânte propriile piese. După doar 15 luni, Dylan a lansat albumul „The Freewheelin’ Bob Dylan” care include piese precum „Blowin’ in the Wind,” „A Hard Rain’s a-Gonna Fall” și „Don’t Think Twice, It’s All Right”.
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here