CAND ABERATIA DEVINE NORMALITATE

0
38

question-markArticol de Dara Codescu
De la o zi la alta, se tot vorbeste despre masurile luate cu directoarea gradinitei unde bataia e rupta din rai. Intr-o prima instanta, socanta a fost atitudinea parintilor care avusesera norocul sa nu se numere printre cei cu copii agresati. Si, „recunoscatori”, acestia au declarat public: „Noi suntem foarte multumiti de doamna directoare”. Nu-ti vine sa crezi! E halucinant! Adica, devine tolerant un comportament absolut revoltator, numai pentru ca efectele furiei dezlantuite nu s-au abatut si asupra lor? Ce fel de parinte trebuie sa fii, daca nu reactionezi la ce se-ntampla in mediul unde tu iti duci copilul zilnic? Pana unde poate merge inconstienta?
Mai departe. Din pacate, voi continua cu semnele de intrebare, pentru ca nu am raspunsuri, cel putin logice. Ce mai aflam? Ca directoarea batausa este anchetata, dar… lasata in libertate. De ce? Dupa scenele pe care toata lumea le-a vazut, nu stiu cine ar crede ca personajul cu pricina are nervi numai pe copiii din gradinita. Mi se pare ca este mai mult decat limpede ca femeia asta nu suporta copiii, nu are rabdare cu ei, ii uraste. In aceste conditii, de ce este exclusa posibilitatea ca, intr-o buna zi, s-o enerveze un copil de pe strada sau zarva copiilor din vecini? Cine garanteaza ca „educatoarea” cu diploma de absolvire in regula nu-si va iesi din sarite si nu va trece la atac?
Cat despre motivarea hotararii de lasare in libertate, uluirea atinge cotele maxime: nu exista dovezi din partea unor specialisti (cred ca s-a mentionat termenul de „psiholog”), care sa fi decis ca minorii agresati vor avea traume, ca urmare a tratamentului la care au fost supusi. Ati mai auzit asa ceva? Cei care au emis astfel de aberatii isi imagineaza, probabil, ca micutii sunt fericiti sa fie tarati pe podea, palmuiti, bruscati, amenintati. Ca un semn de normalitate, nu?
A, si asta nu-i tot! S-a emis „judecata de valoare”, conform careia parintii sunt de vina, pentru ca si-au dus copiii la o gradinita care nu avea aviz de functionare. Da. Si ne-am spalat pe maini, noi, organe de control, care suntem platite sa verificam aceste lucruri. Si n-o facem. Pentru ca timpul trece (oricum) si leafa merge (oricum).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here