CANICULA M-A OBLIGAT

0
39

canicula funny aDa, canicula m-a obligat să mă holbez mai mult. Am reușit să văd filmul Oddyssey  regizat de  Koncialovski în 1997, cu actori mari ca Assante, Irene Papas, Gerladine Chapline, Eric Roberts, Vanessa Williams ș.a. Nu-l văzusem, așa că mi-a prins bine. Fixații din copilărie!
TVR2 a difuzat reportaje cu români plecați și reveniți. Familia Dragu are o poveste impresionantă. Unii s-au chinuit în Italia, alții au decis să revină. Unii au revenit , iar reintegrarea n-a fost ușoară. Au fost tratați de străini și acasă, dar și afară. Iulia Dragu a decis să construiască o casă pentru 25 de copii. Să le fie mamă lor, așa cum a fost pentru cei trei copii ai ei. O credincioasă autentică, o privire inteligentă, un OM autentic!. Emisiunea ”A doua emigrare” realizată de Aziza Micu merită atenția oricui.
Prognoza meteo nu-mi dă speranțe! Se vorbește alambicat despre coduri galbene. Canicula e cea care mă afectează direct. Ploile și vijeliile vor afecta multe zone din țară. Nicicum nu e bine!
Supărare mare la A3 pentru un proiect postat de ministrul Justiției. Cică să nu se mai acorde reduceri de pedepse cu 30 de zile pentru fiecare carte scrisă. Absolut normal. 20 de zile pentru oricâte cărți. Trebuie să dispară această sinistră găselniță a unor nemernici. Cărțile acelea aduc vreun folos comunității? Atunci de ce să le reducă cineva pedepsele?  Au furat, să plătească! De ce sunt enervați anteniștii? Oare cine scrie de zor lucrări în pușcărie?
TVR3 a difuzat o reluare care mi-a reținut atenția. Emisiunea lui Doru Rocker Ionescu. Cu trupele byron, Kumm ș.a. Rock Forum!
RomâniaTV continuă dezbateri pe tema morții lui Condrea. Ancheta nu e clară, nu se încheie. Turianu a spus clar că el crede că a fost un accident de circulație. Moartea lui Condrea nu-l scutește de vinovățiile posibile. De ce n-a fost arestat preventiv, cum face DNA cu zeci de suspecți? O întrebare justă!  HExipharma nu s-a mișcat singurel pe piață. SRI a avut legături certe, afirmă specialistul Roșca Stănescu. Invocarea declarațiilor soției, care este bolnav psihic, mi se pare grav și degradant pentru jurnaliști. Femeia tot apare în diverse emisiuni.
* Se discută despre vânzarea vilei de protocol a Președintelui, cea de la Neptun. Ideea e corectă, dar n-a luat nimeni o astfel de decizie. Președintele nu are nevoie de o vilă specială de protocol care să stea degeaba tot anul. Senatorul Ilieșiu se miră că Iohanmnis nu s-a mutat imediat în vila din București, în care a locuit Băsescu înaintea lui. * Un domn Popescu, un populist ridicol, susține că e nevoie de vile de protocol, iar Turianu îl informează că avem în țară sute de vile de protocol, care consumă bani, fiind păzite de sute de oameni…Inutile într-o țară săracă
* Ioana Tufaru și soțul Ionuț sunt la Teo și vorbesc despre un botez anulat. Posibila fosta nașă e la telefon. Femeia explică de ce n-a mai dorit să-l boteze pe copilul celor doi. Ce face căldura din oameni! Regretabil că oameni cu evidente probleme de sănătate mintală devin vedete tv și revin periodic pe micul ecran. Mă surprinde că și Teo a ajuns atât de jos. Competiția cu Simona Gh. e greu de dus!
*Nicușor Constantinescu a fost condamnat la 6 ani cu executare. Hotărârea nu e definitivă!
Viorel Grigoroiu , omul care apare în locul lui Radu Naum la Digisport e înfiorător. Ca tot. Mai ales pentru că țipă la noi, la musafirii lui. Brusc, apelăm la De Biasi, antrenorul care a făcut treabă cu Albania după 4 ani de muncă. FRF vrea să rezolve calificarea la C.M.* Radu Paraschivescu a punctat clar și exact că e un joc de glezne electoral al oamenilor lui Burleanu. Corupția e boala fotbalului, spune Radu. E nevoie de ceva radical, de o schimbare totală. Un desant imun, de asta e nevoie. Un grup de oameni care să nu asculte de nimeni. Cultura fotbalului nu există. Dacă Grigoroiu n-a fost capabil să discute lucid, măcar la V. Moraru se abordează tema deschis. Conferința lui Burleanu l-a enervat și pe Decebal Rădulescu. Tot ce a spus șeful FRF era enervant pentru orice om de bun simț. Unii au sperat că tinerii aduși politic vor face minuni, dar au dezamăgit! Și Mircea Sandu vorbea ca Burleanu, dar măcar era din interiorul fotbalului. ”Mineriada de presă” s-a abătut asupra micuțului Burleanu, el fiind determinat să schimbe fotbalul românesc. ”Vă invit sincer” zice arogantul către ziariștii care au îndrăznit să-l încurce cu întrebări.
V. Moraru l-a sunat pe Gianni De Biasi telefonic. Omul a răspuns cu politețe.
Luminița Anghel este din nou la Kanal D. Acum nu cu fiica înfiată și recerută de mama biologică, ci băiatul  cu David, care are deja 20 de ani. Junele nu vrea să muncească, să facă nimic util, n-o respectă pe mama lui.Era și el în platoul de la Wowbiz. Presupun că problemele educaționale, de raporturi dintre mamă și fiu sunt numeroase, dar de ce la televizor? În final am înțeles că părțile acceptă consilierea psihologică. De ce n-au început cu asta? *Miercuri Luminița și David sunt iar în emisiune. Cristian Andrei este psihiatrul sfătuitor. Relația mamă-fiu e una de discutat serios, dar poate nu la televizor. ”Mama nu mai poate, când devine femeie”. Sfaturile doctorului nu-s lipsite de sens, de logică. Dar și comentariile, mărturisirile Luminiței sunt destul de clare, iar traumele celor doi, mamă și fiu devin mai acute prin expunere! ”Tabloid educativ”, o marcă nouă semnalată de Cristian Andrei.
Pe 29 iunie la prânz ne-am ales cu o ploaie răcoritoare la București.
Johannis a fost la Consiliul European pe tema Brexit. La ieșire n-a spun nimic concret. Numai generalități, numai vorbe. Exact ce ne doream! Unii l-au criticat că nu e prietenos cu colegii, șefii de stat. Exagerări.
Momente de umor cu Teo alături de celebra Simona Senzual, devenită brunetă. A primit lecții de viață, s-a maturizat, zice Senzuala…Proconsul a prezentat noua piesă care sună plăcut!
Simona Halep a mers binișor cu Schiavone și merge în turul 3 , iar Tecău și Rojer (campionii de anul trecut) au fost eliminați din primul tur. Monica Niculescu a ajuns în turul doi.
Se termină luna iunie peste câteva minute!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here