Ce vedem la televizor de Paşte: două ediţii din „Românii au talent“, „Nea Mărin Miliardar“ şi o Loredana „la puterea a treia“

0
25

Articol preluat din Adevărul
Posturile de televiziune din România au pregătit programe speciale odată cu sărbătoare de Paşte. TVR 1 îi are ca invitaţi pe Loredana şi Stela Popescu, Pro TV difuzează două ediţii din „Românii au talent“, Antena 1 rulează „Nea Mărin Miliardar“, Prima TV îl are ca invitat pe Fuego, iar Digi24 are transmisiuni în direct din ţară şi Republica Moldova.

Loredana, Stele Popescu şi Iuliana Tudor sărbătoresc Paştele la TVR 1

Paste 2015Telespectatorii TVR 1 pot urmări, în perioada Paştelui, programe de divertisment şi ediţii speciale ale emisiunilor brand ale televiziunii, precum şi documentare şi transmisiuni directe cu caracter religios, printre invitaţii postului numărâdu-se Loredana şi Stela Popescu. Astfel, Iuliana Tudor promite un show cu Loredana la „O dată-n viaţă“, Mircea Dinescu găteşte, în deschiderea noului sezon „Politică şi delicateţuri“, bucate tradiţionale pentru o invitată specială, Stela Popescu, în duminica Paştelui, la ora 15:00, iar Cristi Tabără şi echipa „Exclusiv în România“ fac Paştele în Maramureş, la Biserica din Deal din Ieud, află în patrimoniul mondial UNESCO.
Vedetele folclorului românesc stau „La masa de Paşti“ cu toţi românii în Noaptea de Înviere, iar nana Veronica din Bălnaca-Groşi face „Ultima prescură“ pentru Sfânta Liturghie de Paşti. La rândul lor, copiii sunt invitaţi la Petrecerea Iepuraşilor. Totodată, în zilele de Paşti, la TVR 1 sunt programate şi două ediţii speciale ale emisiunii Tezaur folcloric, de la orele 12:45 şi 16:00.
Sâmbătă, de la 23:45, TVR 1 transmite, de asemenea în direct, slujba prilejuită de praznicul Învierii Domnului, tot de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.
TVR 1 îşi invită telespectatorii, şi în acest an, la o masă întinsă, la care vor sta alături de vedetele muzicii populare româneşti, de la ora 0:50, cu Iuliana Tudor. Printre alţii vor fi invitaţi Elena Merişoreanu, Florica Bradu, Ioan Bocşa, Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudaşcu, Matilda Pascal Cojocăriţa, Benone Sinulescu, Ileana Constantinescu, Floarea Calotă, Gheorghe Roşoga şi Maria Dragomiroiu.
Totodată, anul acesta, de Paşti, Iuliana Tudor îşi surprinde din nou telespectatorii, cu un show în care vor descoperi o Loredana mereu altfel. Va fi un spectacol cu Loredana „la puterea a treia“, artista putând fi admirată în triplă ipostază: moldoveancă, olteancă şi moroşancă. Ediţia specială „O dată-n viaţă“ de Paşti va fi difuzată duminică, de la ora 21:10, la TVR 1 şi online, pe TVR+. Pe de altă parte, vineri, de la 16:30, TVR 1 va difuza documentarul „Săptămâna patimilor“ şi „Ziua Învierii“, despre semnificaţia Săptămânii Mari şi a Sărbătorii Învierii, realizat de Paula Tăbârcă.

Pro TV difuzează două ediţii din „Românii au talent“

În seara de Înviere, Alex Dima, corespondent special Ştirile Pro TV, păstrează tradiţia şi aduce Lumina în casele românilor, pentru al treilea an consecutiv, în direct de la Mănăstirea Curtea de Argeş, un loc deosebit, încărcat cu emoţie spirituală. Slujba de Înviere va fi transmisă în direct, la Pro TV, începând de la 23:45 până la 00:15.
Pro TV va difuza şi două ediţii ale show-ului „Românii au talent“, vineri şi duminică“, de la ora 20:30, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.
În dimineaţa de Paşte, Pro TV are în program filmul de animaţie „Ice Age/ Epoca de gheaţă“. După prânz (15:45), În grila postului se regăseşte şi pelicula „Cronicile din Narnia: Călătorie pe mare cu Zori-de-Zi“.

Antena 1 rulează „Nea Mărin Miliardar“ şi prezintă trupa ABBA într-o nouă componenţă

În seara de Înviere, de la ora 20:30, Antena 1 transmite o ediţie specială din „Te cunosc de undeva“ care îi are ca invitaţi pe copiii de la „Next Star“. În aceeaşi ediţie, Andreea Berecleanu, Mirela Boureanu Vaida, Răzvan Simion şi Dani Oţil vin pentru prima oară în emisiune să se transforme în cei patru componenţi ai trupei ABBA. Totodată, Într-o ediţie specială de Paşte, de la 23.50, Observatorul Antenei 1 va transmite în direct Slujba de Înviere, de la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti.
Duminică, în prima zi de Paşte, televiziunea va difuza filme de comedie. „Nea Mărin Miliardar“ dă startul de la ora 20:30, apoi „Denis, pericol public“, începe de la 22:30. În a doua zi de Paşte, Antena 1 va difuza, de la 20:30, sceneta umoristică „Chef de râs“, cu Vasile Muraru şi Valentina Fătu.

Kanal D îi are invitaţi pe Corina Bud, Cornelia şi Lupu Rednic şi Gelu Voicu

La Kanal D, sâmbătă, de la ora 20:00, va începe o ediţie specială a emisiunii „Asta-i România!“, în care prezentatorul Mihai Ghiţă vorbeşte despre întoarcerea la tradiţii şi familie.
Tot sâmbătă, Kanal D rulează două filme cu subiecte religioase: „Iosif“, de la ora 13:45, şi „Iisus“, de la ora 21:30.
Duminică, Ernest revine cu „Ochii din umbră“, iar „Teo Show“ va avea o ediţie specială, cu Corina Bud, Cornelia şi Lupu Rednic şi Gelu Voicu, care vor cânta şi vor dansa. Emisiunea „WOWBiz“ îi va avea invitaţi pe Fuego, Elena Gheorghe şi Gipsy Casual.
 

La Prima TV, Fuego decorează „bradul de Paşte“ cu ouă

La Prima TV, în emisiunea „Constantin 60’“, Fuego vine, în prima zi de Paşte, de la ora 22:30, pentru a vorbi despre începuturile sale în muzică, dar şi pentru a amuza cu glumele sale. „Apreciez glumele bune, chiar dacă eu sunt subiectul lor. Am şi eu una pe care o spun tutoror prietenilor: La mine în familie, se împodobeşte bradul şi de Paşte, dar cu ouă roşii“, i-a declarat acesta lui Alexandru Constantin, gazda emisiunii.
Dan Bordeianu, Maria Cârneci, Marius Florea Vizante şi Daniela Condurache petrec Paştele la Prima TV, în emisiunea „Cireaşa de pe tort“. Cele patru vedete au păstrat tradiţia şi au ţinut post înainte de Paşte, aşa că în zilele în care au fost gazde (joi, vineri şi sâmbătă), Dan, Maria şi Marius au pregătit meniuri fără carne, ouă şi lactate. Daniela Condurache, în schimb, a fost responsabilă cu pregătirea meniului tradiţional de Paşte, drept care, duminică, nu vor lipsi de pe masă ouăle roşii, cozonacul, pasca, sarmalele, drobul şi friptura de miel. Cum petrec vedetele Paştele la Prima TV, vedeţi duminică, 12 aprilie, de la ora 19:30.
În cea de-a doua zi de Paşte, cei mici şi cei mari se pot bucura de două filme adresate întregii familii, „Lanterna verde – Începuturi/ Green Lantern – First Fight“ şi „Blănosul/ Shaggy Dog“, care vor fi difuzate de Prima TV, începând de la ora 11:30.
Tot luni, de la 20:30, Cove şi Horia Vîrlan vă invită la o ediţie specială a emisiunii „Mama mea găteşte mai bine“, în care două vedete se vor întrece într-o competiţie sub presiune. Celebrităţile vor găti, la indicaţiile mamelor, bucate tradiţionale de Paşte şi se vor lupta pentru laudele maestrului Horia Vîrlan.

Digi24 transmisiuni în direct din ţară şi Republica Moldova

Sub sloganul ,,Lumina e în oameni“, Digi24 a pregătit ediţii speciale şi transmisiuni în direct din ţară şi Republica Moldova. Sâmătă, de la ora 23:00 şi până la 01:00 noaptea, în direct de la Catedrala Patriarhală, Adriana Nedelea şi teologii Costion Nicolescu şi Ciprian Olinici analizează importanţa sărbătorii Învierii pentru creştini. Telespectatorii vor putea urmări în direct cele mai importante momente ale slujbei religioase.
Pe acelaşi canal, sâmbătă şi luni, în intervalul 22:30 – 23:00, ediţii speciale ale ,,Paşaportului diplomatic“. Gazdele lui Luca Niculescu în Ierusalim şi Ramallah sunt părintele Luc Pareydt, diplomat francez, şi jurnalista Marie Armelle Beaulieu. Telespectatorii vor vedea imagini inedite şi un interviu-eveniment cu Maica Nicolaida, de la biserica românească de la Ierusalim, care ne spune povestea focului sacru.
sursa: Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here