CEDEAZĂ PREMIERUL CIOLOȘ ȘANTAJULUI EUROVISION?

0
12

Eurovision 2016 aArticol de Cătălin Tolontan, preluat de pe site-ul tolo.ro
TVR cere bani de la Guvern pentru a-și achita datoria la EBU, condiție ca să transmită concursul Eurovision. Iuliana Marciuc spune că așteaptă o reacție acum, cât nu e prea târziu, înainte de a ne face de râs.
Vorba lui Vlad Petreanu, la Europa FM: ”Hai să vedem cum ne facem de râs în absență, că am văzut cum e când ne facem de râs cu prezența la Eurovision!”. 
Ai grijă ce-ți dorești.
Dacă deciziile economice din TVR ar fi analizate măcar la jumătate de asprime față de felul în care sunt judecate dosarele de corupție ale politicienilor, cine știe la ce s-ar ajunge. Numai că politicienii sunt antipatici, pe când  managementul  și vedetele de televiziune beneficiază de prezumția de simpatie. Nu e corect, dar așa stau lucrurile.
Întrebat la Tulcea dacă va plăti cele 10 milioane de euro pe care televiziunea publică le datorează către EBU, Dacian Cioloș a spus că ”vom avea o discuţie şi o să vedem ce soluţii putem găsi”.
Să punem datele pe masă.
Și, cu ocazia aceasta, le află și premierul, odată cu plătitorii de taxe.
Nu e vorba de 10, ci de 16 milioane de euro! Informația vine de la o sursă autorizată din televiziunea națională.
Altă cifră importantă, despre care s-a mai vorbit: dintr-o datorie totală de 150 de milioane de euro, TVR datorează bugetului de stat puțin peste 100 de milioane de euro.
Practic, premierului i se cere să dea din buget 16 milioane, nu pe loc, dar să plătească o parte și să garanteze restul, pentru ca, la final, datoria TVR să arate astfel: 0 milioane la EBU și 116 milioane la stat.Bun deal pentru EBU.
Dacă TVR ar fi o firmă privată aflată în pragul insolvenței și ar plăti 16.000 de lei datoria către un furnizor, dar n-ar achita datoria de 100.000 de lei către buget, fapta care i se cere acum premierului României ar fi penală! Se cheamă plată preferențială.
Acum să vedem cine e EBU, cea care ne solicită banii, șantajându-ne cu neparticiparea la Eurovision.
EBU reprezintă o organizație de televiziuni publice, peste 70 la număr, care a făcut afaceri colosale cu TVR de-a lungul anilor.
Miliardele de dolari pe care au crescut FIFA, UEFA și CIO la nivelul de afaceri globale provin în primul rând de aici: de la telespectatori.
Televiziunile publice din zeci de țări emergente, printre care și România, au achitat decenii la rând sume imense. Așa arată scutecele murdare ale prosperității Jocurilor Olimpice și Campionatelor Mondiale sau Europene de fotbal.
S-a ajuns la situația în care TVR a plătit pe anumite competiții majore care durau o lună cu 70% mai mult față de cât a luat într-un întreg an din publicitate!
 
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://www.tolo.ro/2016/04/19/cedeaza-ciolos-santajului-eurovision/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here