Cristian Grețcu la Psihologul muzical (ediția 789 – 11.11.2017)

0
181

Cristian Gretcu la Radio Romania 2017Ediția  începe cu noutăți, ca să fiu sigur că nu adormiți până la ele: Green Ties Band (noul proiect al lui George Sărluceanu) și Vandenberg’s MoonKing (grupul condus de Adrian Vandenberg).
Un nou debut pe cont propriu. Cristian Grețcu are foarte multe de spus despre cariera sa, despre devenirea sa. Inginer, pasionat de muzică, de vinuri, de viață. Avem peste 30 de ani de când ne cunoaștem dar n-am discutat atât de relaxat niciodată. De asta e bună o astfel de emisiune. Cunoști omul altfel. Veți auzi numeroase parodii Divertis și Distractis cu vocile cunoscute, ale celor care au fost alături de Cristi Grețcu: Ioan Gyuri Pascu, Monica Anghel, Florin Constantin, Florentina Ciună, Cătălin Mireuță ș.a. Cu siguranță vă veți bucura să aflați mai multe despre Costinești despre Serbările anilor 80, despre studenția lui Cristi Grețcu la Iași. La un moment dat, la difuzarea unei parodii după Vama Veche, ascultătorii erau convinși că-l aud pe Tudor Chirilă, dar era tot Cristi. Am avut parte și de un moment unic de play-back pe o piesă Queen, vizualizată de cine a vrut să urmărească un live-stream. Lista cu preferințe a fost imensă, dar n-am apucat să difuzăm prea multe (Remo Germani, Pink Floyd, Compact, Alphaville, Roșu și Negru, Elvis Presley ș.a.). A fost un excelent prilej promoțional pentru umorul, satira politică de calitate. Mulți ascultători își doresc spectacole Divertis actuale! Au mai rămas subiecte deschise, așa că sper în revenirea lui Cristi Grețcu.
Agenda pop-rock conține piese cu Amicii (din Timișoara), Ștefan Bănică, Mac and Katie Kissoon, Pavel Stratan, Europe, Tremeloessau Luz Casal. Cu puțin noroc, dacă ascultați cu atenție, veți auzi și Megadeth sau Metallica.
Top 5 Sentimental cu Tracy Chapman a arătat că nu e niciodată prea târziu să descoperi creatori valoroși ai lumii. Primele clasate 1. Fast car, 2. Talkin Bout The Revolution, 3. Thinking Of You.
 
Audio:

 
Selecția mesajelor (au fost aproximativ 600!)
Jeni, Braşov Bună seara! Sunt cu voi până dimineaţă!
Maria, Spania Toate gândurile bune zboară către voi, acum la debutul emisiunii!
Adryan, Sydney Am avut impresia că a fost o săptămână atât de lungă… parcă nu se mai termina. Abia aşteptam să aud semnalul emisiunii!
Ionela, Călăraşi A fost o săptămână stresantă la muncă. Chiar aveam nevoie de o porţie sănătoasă de muzică bună. Bine aţi venit în casa mea!
Patricia, Sao Paolo Bun venit invitatului! Şi mama şi tata se poartă ciudat de când aţi amintit de Serbările Mării de la Costineşti. A zis tata: „mai ţii minte când am stat în par?” Şi de atunci râd întruna… nu ne explică nimic, nici mie nici lui George… Bine că nu înţelege nimeni aici limba română… Cine ştie ce şi-ar fi închipuit… Auzi la ei… eu stat în par…
Vicky De obicei vă ascult stând la bucătărie, singură. De 30 de minute au dat năvală în bucătărie părinţii mei. Frate, nici să mai asculţi în linişte emisiunea preferată nu mai poţi în casa asta. Au venit să asculte că e cu Divertis şi cu amintirile lor din Costineşti. Nu pot să cred! S-a apucat mama să scotocească prin sertare după nu ştiu de fotografii cu nu ştiu ce vestale, că a fost şi ea… Eu… mă mut în camera mea.
Boogie Eu vă spun sincer… îmi place să vă ascult vorbind despre Costineşti. Doar că sunt puţin contrariat… Am fost în vara asta acolo şi m-am plimbat prin staţiune încercând să văd şi eu unde era RVC, adică sediul… N-am găsit. Am întrebat oamenii de acolo… Fiecare îşi amintea uşor diferit. Că de fapt nu era acolo unde scrie „Radio Vacanţa”… Sunt atâtea lucruri frumoase care s-au întâmplat acolo… De ce nu există un muzeu? Mie aşa mi s-ar fi părut normal… Adică, a însemnat atât de mult pentru câteva generaţii… Cum a ajuns generaţia mea să nu ştie exact unde era RVC?
DarkAngel Acum îmi dau seama că generaţia mea e super tristă… Noi mergem în Vamă azi şi „atârnăm” pe acolo… nu facem nimic… Fiecare e cu telefonul lui, face poze şi le pune pe Instagram sau FB… Nu ne distrăm … Nici măcar nu înţeleg de ce spun unii că Vama Veche e Costineştiul de altădată?!
Teddi, Londra Pe mine mă sperie uşurinţa cu care aruncăm la coşul de gunoi trecutul. Am impresia că suntem „rupţi”… Nu pot să înţeleg cum se face că TVR-ul nu a păstrat înregistrări vechi… că nu respectăm pe cei care au scris istorie, fie în muzică, fie în teatru, fie în umor…. Asta mă sperie pentru că am fost prin mai multe ţări (chiar şi foste comuniste) unde n-am văzut aşa ceva!
Bradut Dima · Bună seara, Vă ascult cu plăcere din Vancouver. Țin minte noaptea de la Costinești cu statul în pari. Mai ales că în noaptea aceea a fost și cutremur, iar dimineața unul din cei „împăroșați”, probabil sătul să tot repete, a scris pe o pancartă „Da, am simțit cutremurul”.
Sunt Teo Boar de la trupa Pacifica, trupă care acompania grupul Divertis în anii 90-2000. Sunt împreună cu Mircea Baniciu şi Vlady Cnejevici în maşină, în drum spre Bucureşti. Vă salutăm dragii noştri colegi şi prieteni, vă dorim o emisiune frumoasă şi sperăm să ne reîntâlnim cândva, pe aceeaşi scenă.
Dorian Vă ascult cu mult drag! De senzaţie momentul cu trupa Queen! Îl salut şi pe dl Baniciu!
Marius, metalfan E o noapte excepţională alături de voi, prieteni. Iar concertul Deep Purple a fost de vis. Chiar a meritat drumul până la Oslo. Le transmit gânduri bune şi fetelor din Belgia.
Cristina, metalfan Vedeţi dle Partoş? Aşa fac băieţii când se ştiu cu musca pe căciulă… „le transmit fetelor gânduri bune”, „sper să nu schimbe iala”… Asta e… Ştie că s-a dus la concert fără aprobare… Din punctul nostru de vedere e un act de rebeliune. Din solidaritate cu noi, putea să stea acasă şi să suferim împreună!
Vicky Ştiu că nu se fac dedicaţii, dar atunci când veţi putea difuza o piesă cu Iron Maiden (orice), eu propun să i-o dedicăm celui mai mare fan al acestei trupe: Boogie (a cărui zi de naştere a fost ieri, pe 10 noiembrie). Trebuie punctat momentul pentru că e vorba de majorat. LMA!
Reta, jud Prahova Bună seara! Mi-aş dori să ascult o piesă cu Pat Boone. Mulţumesc anticipat!
Simona, metalfan Dle Partoş, staţi puţin… Uite un exemplu. să zicem că vine în Italia Paul McCartney sau orice alt artist vreţi dvs, unul pe care-l apreciaţi în mod deosebit şi pe care aţi dori să-l vedeţi. Se iveşte ocazia să cumpăraţi 3 bilete, dar faceţi socoteala şi ieşiţi pe minus (cu avion, cazare, mâncare şi restul). Decideţi cu ceilalţi doi prieteni că nu mergeţi, staţi acasă totţi. Cel de la care aţi fi cumpărat biletele găseşte alţi doi cumpărători şi îi propune unuia dintre prietenii dvs ultimul bilet rămas. Şi trădătorul, acceptă oferta pentru că banii sunt arhisuficienţi pentru o persoană. Nu v-aţi enerva? N-aţi schimba iala?!
Dana Mi-aş dori să o văd live pe Tracy, dar nu cred că am vreo şansă!
Mălina Mi-a plăcut mult topul şi invitatul!
Amalia Mulţumesc şi eu pentru Tracy Chapman!
Cătălina Nici nu ştiu când a zburat timpul! Abia aştept să ne reauzim vinerea viitoare!
Mihaela Respect! Să aveţi un weekend plăcut!


sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here