Culmea ironiei: la Vocea României a câștigat imitatorul (15.12.2018)

0
237

Bogdan Ioan si Smiley Vocea Romaniei 2018Articol de Iulia Radu

Dacă aveați nevoie de (încă) o dovadă că producătorii show-ului „Vocea României” și-au pierdut simțul ridicolului, iată că aceasta a venit. Aseară (14.12), concursul a fost câștigat de Bogdan Ioan, cel care a impresionat în audițiile pe nevăzute prin interpretarea unei piese din repertoriul lui Michael Jackson. Din acel moment, până în ultima zi a competiției, PR-ul ProTV-ului i-a pus ștampila (oare va reuși să scape de ea prea curând?!) de „Michael Jackson de România”. Jos pălăria pentru ei, oamenii au muncit. Știți că s-a tot pomenit de faptul că video-ul cu interpretarea lui a ajuns viral (peste 9.400.000 de vizualizări pe Youtube!!), e clar că oamenii s-au străduit să îl scoată în față. Bravo lor le-a ieșit. Totuși, nu toți avem memoria scurtă…

Flashback. În urmă cu doi ani, Tudor Chirilă mai avea un pic și scria un eseu despre cât de important este pentru un artist să fie original, să nu cânte coveruri la nunți și la botezuri, s-a exprimat chiar foarte dur la adresa celor care cântă coveruri, poate ați uitat, așa că profit de ocazie și vă reamintesc:

Încă o trupă de coveruri în plus înseamnă un atentat la compoziție și la creativitate și eu cred că țara asta are destul de multe de spus în compoziție și în creativitate. Știu că toată lumea trebuie să trăiască și să câștige și să-și facă o viață și știu că și acesta este un concurs unde se cântă coveruri, dar încurajez compoziția.
Puteți citi restul aici: http://andreipartos.ro/randuri-catre-telpizul-tudor-chirila-aceasta-oaza-de-originalitate/

Back in 2018. „Michael Jackson de România” este Vocea României. Bogdan Ioan a câștigat în fața Dorei Gaitanovici (compozitoare – premiată în concursuri de creație, textieră, interpretă). Așadar, imitatorul a luat fața creatorului. Ce s-a întâmplat cu principiile, valorile promovate cu atâta ardoare în urmă cu doi ani din scaunul de antrenor, cu definiția (foarte frumoasă, de altfel) dată Artistului?! Desigur, ați ghicit. A fost voința publicului. Evident, întotdeauna există acolo undeva (Sus, Jos, nu contează) o entitate incontrolabilă care decide pentru noi. Și apropo de public. Este cel puțin hilar ca show-ul TV cu cea mai mare audiență să fie decis de fanii unui artist care, din păcate ne-a părăsit în urmă cu mai bine de 9 ani. Știm cu toții că nucleul dur al fanilor unui artist (oricare ar fi acela) acceptă greu un imitator. Ei bine, nu! În România, nu doar că-l acceptă, dar îl și votează în draci! Recunosc că mă bucur că la noi încă mai există un fan-club organizat dedicat lui Michael Jackson, care este atât de puternic și de activ încât decide soarta celui mai popular show TV din țară. Nu pot, însă, să nu mă întreb unde sunt milioanele (sau poate ar fi mai corect să spun miile) de fani ai antrenorilor? Măcar din solidaritate cu idolii lor ar fi trebuit să îi susțină pe concurenții „antrenați” de preferații lor. Dacă ar fi existat o bătălie între fan-cluburile antrenorilor, ar fi avut măcar o logică, dar așa…. ProTV-ul nu oferă cifre, deci nu știm câți oameni au votat. Putem doar să presupunem că au fost mulți (că și audiența-i multă – a naibii logică, ne trage mereu pe firul ei). Acestea fiind zise, închei prin a face o plecăciune virtuală în fața fanilor Michael Jackson care au câștigat „lupta” cu fanii celor mai difuzați dintre cei difuzați.

În încheiere, vă las postarea și comentariile de pe pagina de Facebook a lui Andrei Partoș (găsiți opiniile multor oameni de muzică), a Mirabelei Dauer  precum și video-ul care a ajuns viral (audițiile pe nevăzute + circul oferit de jurați).

P.S. Pentru artiști (în devenire sau consacrați): mesajul „industriei” cred că a fost clar: se caută imitatori. Apucați-vă de coveruri!


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here