CUM SE SPARGE UN MITING CURAT 1.02.

0
50

proteste bucuresti 2017 peste 100 000 aFelul în care s-au desfășurat protestele în ultima vreme, mai cu seamă aseară și azi, au arătat că există stăpânire de sine, autocontrol, bun simț. Văd mai mulți oameni ca-n 1989, văd atitudine civică. Știu, e regretabil că nu s-au dus măcar alte două milioane la vot pe 11 decembrie 2016. Nu știu dacă cei din stradă n-au votat, nu știu cîți dintre ei au făcut-o, dar sunt convins că e posibil ca printre votanții PSD să fie destui revoltați, dezamăgiți, după mișelia de aseară, de azi noapte. Am aflat că un ministru și-a dat demisia.  Mai multe ambasade și-au exprimat îngrijorarea față de gestul guvernanților. Toate instituțiile juridice au taxat decizia guvernului. Mai ales modul în care s-a procedat. Minus avocatul poporului care nu prea știe legea (n-o spun eu, a afirmat-o profesorul Iancu, fostul titular al postului).  * Au apărut paragrafe amețitoare gen acela care susține că nu se pedepsește favorizarea infractorilor comisă prin acte normative. Adică guvernul și-a pus prezervativ. Nu poate păți nimic dacă se dovedește că a favorizat niște infractori. M-am referit doar la un exemplu. Grindeanu a comunicat că s-a înțeles greșit. Adică ne-a făcut pe toți proști. Juriștii ar trebui să analizeze, punct cu punct și să explice conținutul ordonanței. Pe un limbaj accesibil.
Faptul că pînă la 22,35 NU  s-au petrecut incidente, faptul că și jandarmii s-au purtat remarcabil merită toată admirația oricui a stat acasă. În marile orașe ale țării au fost alte mii de oameni. S-a vorbit despre un total de peste 300.000 de oameni deranjați de gestul guvernului. Societatea civilă s-a manifestat, se exprimă , există! Culmea, par singurele realizări de pînă acum a PSD-ALDE. Au scos oamenii în stradă și au unit opoziția parlamentară. Politicul nu mă preocupă, dar fenomenul social e impresionant.
22,35  Când ”trebuia”, au apărut niște agitatori și s-a ajuns la petarde, lacrimogene, pietre, bulgări, gesturi violente, loviri…Important e că manifestanții adevărați s-au retras de lângă tulburenți. S-a strigat ”Fără violență” și ”Nu așa!” . ..Se pare că erau ultrași din fotbal, mereu lăudați pentru buna lor organizare. *Ex patronul de la Dinamo, Borcea, ar beneficia de grațiere, scria pe o burtieră tv.  Se pare că galeriile au fost convocate de Codrin Ștefănescu și ai lui! Tot el insistă pentru o contramanifestație. * Au dat foc unui chioșc de ziare conform unei tehnici văzute și la alte manifestări de acest gen, când o acțiune pașnică trebuia compromisă.(Remember căderea guvernului Ungureanu?).  Pompierii au lăsat să ardă focul și când mai avea puțin și se stingea, au venit și ei cu nițică apă. Era nevoie de flăcări pentru imaginile transmise de unii! * 80-100 de indivizi au fost arestați. S-au confiscat arme albe și cocktail-uri Molotov.* SRI ar fi informat din timp asupra intențiilor unora de a compromite manifestația pașnică. Madam Ministru de Interne s-a făcut că plouă.  Felul în care jandarmii au lăsat ”grupul de specialiști” să distrugă mitingul, pare pervers. * Nu știu dacă manifestanții s-au speriat într-atât încât să nu mai iasă, nu știu dacă nu e mai bine să se ajungă la proteste autorizate. Ce am văzut pe 1 februarie va fi greu de uitat! Și binele, dar și finalul trist, dezolant!
Văd acum că scandalul de la noi s-a mutat în Parlamentul European. Norica Nicolai (ALDE) vorbește acolo de tentativa de răsturnare a puterii. Justiție abuzivă, afirmă fosta procuroare, care se ciondănește cu un alt fost procuror, Monica Macovei (a spus clar ce s-a petrecut la București, cu ordonanța adoptată noaptea). Am ajuns bine de tot. Mai vorbim despre imaginea țării?

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here