Dan Patlansky, în deschiderea concertului lui Joe Satriani

0
22

Dan Patlansky (600 x 406)Luni, 12 octombrie, Joe Satriani vă așteaptă la Sala Polivalentă din București (ora 19.30). Îl deschiderea recitalului său, va urca pe scenă Dan Patlansky (n. 12 decembrie 1981 în Africa de Sud). A debutat în 2001 cu albumul Standing at the Station și s-a bucurat de mult succes. În 2004, a semnat cu casa de discuri Blue Note/EMI, fiind singurul chitarist de blues din Africa de Sud care a obținut un contract cu această casă de discuri, și a lansat albumul True Blues.
În 2005, Selwyn Miller, manager al unor artiști precum David Gates, Bread, Randy Crawford și Petula Clark printre alții, l-a adus pe Dan la New Orleans. În orașul blues-ului, Patlansky a cântat în cele mai cunoscute cluburi de blues (Maple Leaf, Rock & Bowl și Checkpoint Charlie) alături de nume mari ale genului: Henry Gray (pianistul lui Howlin’ Wolf), Snooks Eaglin, The Batiste Family, Rockin Dopsie Jr.
Recunoscându-i talentul, Fender i-a oferit un contract pentru a promova amplificatoarele și chitarele Fender, Dan devenind astfel al 6-lea chitarist din Africa de Sud care reprezintă Fender.
De-a lungul anilor, Dan Patlansky a urcat pe scenă alături de Larry Amos, Julian Laxton, Steve Fataar (ex Beach Boys / Flames), Cedric Sampson, Valiant Swart și mulți alții.
În 2015, Dan a lansat albumul Dear Silence Thieves.
 

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here