Daniel Iordăchioae la Psihologul muzical (ediţia 674 – 29.08.2015) – AUDIO

0
34

Daniel Iordachioae la Radio Romania 2015A fost ultima ediţie de august, pe care am punctat-o cu o piesă potrivită (Hot August Night-Vaya Con Dios) şi se apropia rapid luna septembrie, motiv pentru care veţi auzi mai multe piese dedicate acestei frumoase luni. Era şi ziua de naştere a regretatului Michael Jackson, în memoria căruia am ales câteva secevenţe speciale.
A revenit după 5 ani în studio un nou Daniel Iordăchioae. A slăbit 50 de kg, are barbă, are o gleznă fracturată, o nouă viaţă personală, o nouă atitudine faţă de muzică. A rămas consecvent idolului său, Elvis Presley. Ne-a oferit o serie de cover-uri dar şi piese din repertoriul său trecut. A făcut cadou trei CD-uri cu „Best Of…” pentru trei ascultători care au răspuns la o întrebare dificilă. Un subiect atent şi prelung dezbătut a fost emisiunea „Te cunosc de undeva” de la Antena 1. Veţi afla păreri de ambele părţi. Unele mesaje se găsesc printre cele selecţionate pentru această postare. Gusturile muzicale ale lui Daniel i-au convins pe mulţi că solistul-compozitor e de partea bună a baricadei. A propus: Garry Moore, Tom Jones, Little Richard, Nightlosers, Ray Charles ş.a.
 
S-a vorbit şi despre Festivalul de la Mamaia, despre cel de la Costineşti, despre săritura de la trambulină în apă, despre jurizarea celor mici, despre sport ba chiar şi despre horoscop (domeniu la care se pricepe foarte bine). Acum se ocupă de o Academie de Arte Frumoase şi pregăteşte piesele necesare unui nou album. Nu vom aştepta alţi 5 ani pentru o nouă vizită!
Am avut concursuri Ray Wilson şi Morrissey, dar şi repere din Agenda pop-rock cu Dinah Washington sau Dida Drăgan.
Topul sentimental a inclus 11 piese româneşti de vară. Primele clasate 1. Val de mare- Roşu şi Negru, 2. Mă -ntorc la tine mare albastră- Daniel Iordăchioae , 3. Aruncarea în valuri- Vasile Şeicaru…ş.a.m.d.
 
Audio:

 
 
Selecţia mesajelor (au fost aproximativ 300!)
Daniel Iordachioae live la Radio Romania 2015DarkAngel:Ce bine e după BAC… ai impresia că vacanţa e mai mare .
Black Eloise: Vă salut şi eu de la Milano de data asta! Sunt cu părinţii în vacanţă!Stăm la un hotel tare de tot şi am văzut un băiat drăguuuţ! Şi m-am băgat în seamă cu el… El e din Marea Britanie. Şi am stat de vorbă la piscina hotelului jumătate de zi. Şi am râs şi a fost frumos. Şi apoi a venit tatăl lui şi eu am făcut ochii mari pentru că mi se părea foarte cunoscut!!Şi i-am spus băiatului, îl cheamă Jason, că mie mi se pare foarte cunoscut tatăl lui. Şi el zice: „Păi, e muzician, e basist”.Atunci mi-am dat seama că l-am văzut în România de cel puţin 4-5 ori în concert cu Bonnie Tyler. Şi atunci Jason mi-a spus: „Ah, păi dacă îl ştii pe tata, atunci nu are rost să mai vorbim” şi… a plecat!! L De ce mi se întâmplă numai mie asta???
Attila Lutinca, SUA:
Vicky: Producătorii emisiunii TCDU habar n-au de muzică. Sunt atâţia artişti care pot fi valorificaţi în această emisiune… dar ei preferă să pună nişte personaje de care nici nu au auzit oamenii…
Cristi, Olanda:Nu sunt de acord cu tine, Daniel! Publicul ŞTIE muzică! Fac pariu că unii sunt mai informaţi decât producătorii acestei emisiuni. Eu când l-am văzut pe Cezar bătându-şi joc de Mark Knopfler, am renunţat pe loc la această emisiune!
Cristina, metalfan: Păi şi a cui e vina că sunt invitaţi în emisiune Bambi şi Alb Negru şi apoi sunt puşi să se imite între ei?!Asta înseamnă că producătorul emisiunii atât poate să gândească! Fără supărare! Eu nu mă mai uit la emisiune! Mai bine mă uit la desene animate!
Niko, Milano: Bună seara! Am 17 ani. M-am uitat şi eu la TCDU. În ultimele două sezoane nu am înţeles mai nimic. Au fost personaje de care nu auzisem niciodată! L-a imitat unul pe David Lee Roth şi au ales o piesă care nu avea nicio legătură cu cariera lui solo sau cu Van Halen. Şi dvs puteţi spune că producătorii ŞTIU MUZICĂ?! Eu nu zic că trebuie să ştie toţi muzica pe care o ascult eu (Van Der Graaf Generator şi alte trupe de progresiv), dar rock n roll, rock, hard-rock, mainstream… nici măcar atât nu cunosc??? Este trist, dle Iordăchioae! Vă respect şi tocmai de aceea aş prefera să nu vă mai asociaţi imaginea cu astfel de emisiuni care sunt „sub nivelul mării”. Părerea mea!
KissArmy: Staţi fraţilor! Am sărit pe săracul Daniel! Nu are nicio vină! Dar a fost bine să ne spunem off-ul! Daniel, mie îmi place piesa aceea a ta cu Dimineaţa pe plajă! O putem asculta?
Yannis: Daniel, vreau să-ţi spun că eu regret că nu ai reprezentat România la Eurovision în 1998… Mi-a plăcut piesa aceea! Ai mai fost interesat de selecţia naţională Eurovision?
Oana: Te-ai gândit să colaborezi cu Zoia Alecu? Eu cred că ar putea ieşi ceva foarte frumos!
Mariana AvramAr relua trioul, Temişan, Iordăchioaie,Enache?
Jeni Miclos Invitatul , pur și simplu om frumos și (nu știam) cu simțul umorului.Vă mulțumesc încă o dată pentru serile de vineri care fac să-mi treacă mai ușor săptămîna.Muzică bună și români frumoși.
Cristina, metalfan: Mai ţii minte cine era în juriul festivalului Mamaia când ai participat acolo prima dată? Era vreun membru al juriului de care te temeai în mod special? Ce părere ai de faptul că în România nu mai există un festival naţional de muzică pop sau uşoară, cum vrei să îi spui?
Emilia:Spre ruşinea mea, eu am crezut mereu că invitatul dvs cântă piesa aceea cu Rap ardelenesc… dar am căutat acum pe youtube şi văd că de fapt o cântă Adrian Daminescu…
Lavinia Ban: E muult mai bine de ascultat la radio piesa cover cu Natalie Imbruglia!
Pavel: Mulţumesc pentru Dida Drăgan! Mi-aş dori să o invitaţi într-o emisiune!
Teddi, Londra: Mă bucur că vom avea top cu The Doors!
Black Eloise: Ador trupa The Doors! Eu am cumpărat şi cartea de poezii a lui Jim Morrison!
Maria, Nancy, Franţa:Primul loc pe care l-am vizitat când am ajuns în Franţa a fost mormântul lui Jim Morrison. Sunt flori proaspete mereu acolo. Sunt tineri mereu acolo care îi lasă mesaje Regelui Şopârlă! Nu l-a uitat nimeni pe Jim Morrison! Tinerii îl cunosc foarte bine!
 
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here