Dar roșiile din supermarket sunt sănătoase?

0
176

Dar roșiile din supermarket sunt sănătoase?Aflu dintr-un reportaj de la Știrile Pro TV că roșiile țuguiate sunt forțate să crească și pot reprezenta un pericol pentru sănătatea oamenilor. Subiectul este vechi, pentru că la o simplă căutare pe Google, găsește articole încă din 2010.

Cercătătorii susțin că „sunt foarte puţine soiuri de cultură care în mod natural produc acest mucron dat de o genă, gena B. Practic este un caracter de soi, aşa cum este la Prekos. Dar, trebuie ştiut că cele care au un ţugui foarte pronunţat au primit stimulatori, fie de polenizare, fie de maturare forţată a fructelor”.

Pe de altă parte țăranii din piață spun că nu le-au forțat cu nimic, că este vorba despre un soi adus din Bulgaria.

N-ar trebui să ne lămurească autoritățile?!

Habar n-am care este adevărul. Dar fiind vorba despre un subiect atât de vechi, credeam că autoritățile fac controale, că suntem protejați. M-aș fi bucurat să văd că în atâția ani, autoritățile i-au identificat pe producătorii care vând produse periculoase. Să-i văd pedepsiți. Să văd că este descurajată această practică.

Nu mi se pare în regulă să lansezi pe piață un asfel de subiect fără o bază reală. Măcar să fi fost o anchetă jurnalistică. Dar să vii să spui că e posibil, că cel mai probabil, că parcă sunt periculoase, e nedrept. Și față de cumpărători și față de producători.

Tot ce știu eu este că roșiile țuguiate sunt printre puținele (nu o să spun singurele) care au gust și miros de roșie.

O întrebare pentru jurnaliștii tv: pe când un reportaj despre roșiile din supermarket? Alea cât de sănătoase sunt? Gust și miros de roșii nu au sigur. Să înțeleg că roșia netratată chimic și neforțată să se coacă, e de la natură fără gust și miros?!

Eu nu îmi fac iluzii că legumele, fructele pe care le cumpărăm sunt foarte sănătoase.Nu au cum să fie. Nu sunt convinsă nici că produsele bio sunt bio cu adevărat. Dar îmi fac griji când apar periodic astfel de subiecte, iar autoritățile nu au nicio reacție. Ministerul Agriculturii nu are nimic de zis?! Ori le retrag de pe piață, ori dezimt afirmațiile și liniștesc populația.

Puteți citi un articol publicat în Adevărul: https://adevarul.ro/locale/buzau/rosiile-tuguiate-risc-sanatate-recunoastem-tomatele-fortate-substante-chimice-video-1_60b605965163ec4271a5206f/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here