Duminica Floriilor pentru catolici. Tradiţii, obiceiuri și superstiții care se respectă în această zi

0
258

Duminica Floriilor pentru catolici. Tradiţii, obiceiuri și superstiții care se respectă în această ziÎn anul 2022, Floriile pică pe data de 10 aprilie pentru catolici, iar pentru creștinii ortodocși, Floriile sau Intrarea Domnului în Ierusalim va fi pe data de 17 aprilie.

Duminica Floriilor deschide poarta de intrare în marea „Săptămână Sfântă”, în care credincioşii creştini retrăiesc drama pătimirii, a morţii şi învierii Domnului. Sunt zile de har ce revin an de an.

(…)

Duminica Floriilor 2022 pentru catolici: Tradiții, obiceiuri și superstiții

În fiecare an, de Florii, catolicii au o serie de obiceiuri, tradiții pe care le respectă cu sfințenie. Mare parte dintre acestea sunt respectate și de creștinii ortodocși, chiar dacă sărbătoresc Intrarea Domnului în Ierusalim la o săptămână distanță față de catolici.

Duminica Floriilor 2022 pică la catolici pe data de 10 aprilie. De Florii 2022, există o tradiție conform căreia, mormintele celor trecuți la cele veșnice trebuie curățate, iar de cruci trebuie atârnate crenguțe de salcie.

Credincioșii catolici care merg la biserica de Florii și care au ținut postul Paștelui se pot spovedi și împărtăși, iar tradiția spune că cei care vor face acest lucru vor avea parte de noroc și belșug în restul anului.

Pentru că în Duminica Floriilor,  credincioșii catolici au dezlegare la pește, se spune că în această zi ar trebui consumate preparate din pește și că cei care vor ține cont de acest lucru se vor putea strecura printre probleme la fel de ușor cum se mișcă peștele în apă.

Un alt obicei legat de sărbătoarea Floriilor constă în prepararea unui număr de pâini egal cu cel al membrilor familiei. Aceste pâini se dau apoi de pomană și se spune că cei care vor face acest lucru vor fi feriți de rele.

(…)

De ce trebuie să se spele fetele pe cap cu apă și busuioc

Chiar dacă se spune că de Florii credincioșii catolici nu ar trebui să se spele pe cap pentru a nu le apărea fire albe, o altă superstiție spune că fetele ar trebui să pună într-o apă câteva crenguțe de busuioc și să se clătească pe cap cu această apă în ajunul Floriilor. Se crede că cele care vor face acest lucru vor avea parte de noroc și dragoste și își vor putea întâlni alesul inimii.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://alba24.ro/10-aprilie-duminica-floriilor-2022-pentru-catolici-traditii-obiceiuri-si-superstitii-care-se-respecta-in-aceasta-zi-911067.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here