Echipe care joacă degeaba. Conflictul FCSB vs CSA fără final? 3.05.

0
108

Echipe care joacă degeaba. Conflictul FCSB vs CSA fără final? 3.05.Plec de la o observație elementară. Dacă F.C.S.B. e ilegal constituită și prezentă în Prima Ligă, trebuia desființată, eliminată, trimisă în ultimul eșalon. Nu era nevoie ca CSA să înființeze o nouă echipă în 2017. Cum n-a fost așa, pentru că justiția și forurile fotbalistice au decis altfel, de aici începe dezbaterea.

Naum are o discuție pe contre cu Balint. Sportivii trăiau ca-n occident, aveau privilegii, alții nu, susține marele analist. Gabi a încercat să-i explice că era pe merit și chiar dacă erau folosiți sportivii pentru fi puși în vitrină (zicerea lui R.N.), sportul era susținut de stat. Totul a pornit de la enervantul subiect CSA Steaua, care nu poate promova în prima ligă. O echipă creată în eprubeta armatei în 2017.Nu că ar fi pe primul loc (pe 4, loc de baraj), dar în principiu, pentru că e echipă departamentală.

Pe populistul Naum nu-l deranjează că din bani publici , ai unui minister esențial, se cheltuie enorm pentru un moft, pentru o echipă fără rezultate. Paradoxul e și mai mare, pentru că CSA are și bazin, are și echipă de polo, are secții care fac performanță, cum ar fi scrima, eventual baschetul, nu și handbalul. Toate secțiile acestui club funcționează pe bani. De unde? Un club sportiv care depinde de un minister, a cărui conducere se poate schimba oricând, implicit și soarta clubului. Totuși e o entitate stabilă din 1947 încoace.

Echipa de fotbal e născută recent, odată ce a refuzat să accepte formula cu FCSB, cu Becali (de acum 22 de ani omul din Pipera era atras la club, a dat sume imense). Avea echipă, avea stadion, lua bani pe chirie și alți bani din încasările echipei de fotbal. Echipa din liga secundă e un produs artificial, inutil, nefolositor, neperformant. A intrat în Liga a 4-a prin fuziune cu o echipă existentă acolo. Altfel era firesc să înceapă din Liga a 5-a. Nu poți construi nimic pe orgolii , răzbunări, resentimente. Asta trebuie să înțeleagă și Balint, Stoica și alții.

Becali e un personaj defect, imposibil, dar a menținut echipa în prima ligă, a avut și unele rezultate internaționale, este constant în prim planul competiției interne. Asocierea inițială a salvat echipa de la dispariție. De ce n-ar fi reluată asocierea, sub auspicii, contracte mai inteligente ?

Sistemul cu play-off a fost, este un experiment eșuat în România. Burleanu nu va renunța la această aberație, dar urmașii lui poate o vor face. Și înjumătățirea punctelor și a golurilor date-primite este una nedreaptă, profund imorală pentru toată lumea. Sigur, cluburile au acceptat, dar noi, iubitorii de sport, ne putem exprima.

De ce nu se discută serios și decisiv acest subiect?

ORA EXACTĂ ÎN SPORT (PRO ARENA) CONSUM DE VORBE IMENS

Mihai Mironică a discutat și a lăsat să se discute la Pro Arena (1 mai) despre povestea stadionului din Ghencea. Doi invitați (un actor și un ziarist) au subliniat că e nevoie de anchetă penală privind sumele pierdute de acest stadion prin refuzul de a-l închiria. La Ploiești joacă 3-4 echipe, la Craiova joacă cele două ale orașului, la Milano joacă Inter și Milan, la Roma joacă A.S. Roma și Lazio, peste tot banii investiți trebuie recuperați. La București nu vor unii de la CSA Steaua.

De ce organele de control, factorii de decizie dorm pe acest subiect? Și ce dacă e Dâncu la minister? Aici e vorba de abuz. În bucurești avem Național Arena, Stadionul Giulești, Steaua, Arcul de Triumf și totuși FCSB (echipa de pe locul 2 în prima Ligă) trebuie să joace în alt oraș când are meci acasă? Dacă adăugăm și declarați halucinantă a ministrului Dâncu, cum că ”poporul a investit în stadion” ca și cum FCSB sau alte echipe ar fi din altă țară, vedem cât de strâmbă este abordarea. Statul român? Statul are banii proprii? Dâncă e rupt de minime repere sociale?

*Dacă l-am lăudat pe Mironică la început, trebuie să subliniez și incapacitatea lui de a dialoga pe teme lansate de el. E teribil de încântat că poate abera cu doi martori.Radiază. Un moderator nu are voie să facă ce a făcut el duminică. După o scurtă tăcere, a intrat în priză și n-a putut fi oprit. Emisiunea lui are și o rubrică cretină susținută de o Ana Maria.

*S-a ajuns și la scandalul de la Cluj, după meciul U. Cluj- Unirea Slobozia care s-a lăsat cu bătaie în vestiar. Din pseudo-dialog n-am aflat nimic. Clujenii au pierdut acasă, oaspeții au înjurat, au provocat, s-au victimizat. Cam atât.

*În final am reținut că Mironică nici măcar nu gândește, doar vorbește. E evident că FCSB trebuie să bată absolut tot pentru a spera la titlu, adică și în meciul de acasă cu C.F.R. Nu există alt calcul. Dacă pierde la Craiova, adio titlu și poate și locul doi. Simplu! Dar dacă pierde și C.F.R. tot un joc? Atunci tot ultima partidă va decide titlul.

PREIAU DE LA SERGI LOPEZ, CRONICA UNEI EMISIUNI TVR1 (2.O5)

”Cum, cum să-l trimiți pe băiatul ăsta, cu vădite probleme de dicție, să-ți apere cauza ? Insul, reprezentant al AS 47, s-a făcut de râs. Mai întâi pt că vorbele sale, fiindcă era un pic surescitat, se îngrămădeau să-i iasă pe gură toate deodată. O mie de gânduri, o singură gaură de eliberare, gura. Ambuteiaj. În mare parte a timpului nu se înțelegea ce spune.
”Pe plan sportiv, cerfrzeserf….”
Pe bune, dacă știi că în fața emoțiilor te bâlbâi….stai acasă.
În al doilea rând, gramatica nu era punctul său forte. ”Repet din nou.” A spus asta de câteva ori, zici că era Gigi Nețoiu, ăla era cu ”repet încă o dată.” Dar Nețoiu avea scuza că a fost milițian.
În al treilea rând. Nepregătit de confruntare. Dragii mei de la AS47, când intri în direct la televiziunea națională, încearcă să pui la înaintare un ins cu minimă coerență.
Și în final, agresivitatea în limbaj. Băi, poate în cercul tău de amici ești privit ca un erou, dar lumea, dincolo de bula în care trăiești, te privește ca pe un ciudat.
Mai e și aspectul fizic. Sigur, eu nu sunt cel mai potrivit să mă leg de asta. Dar, pe de altă parte, eu nu-mi expun mecla. Să fi asudat, bâlbâit, agresiv în limbaj ca pe stadion, nici fața să nu te ajute și să insiști să apari la tv…..rețeta eșecului.
PS
Apreciez calmul lui Ștefan Beldie. Pffff….zen. L-a ținut în lesă pe ins, deși , vezi filmulețul, până și el a avut la un moment o lehamite vizibilă.
Chioțea se străduia așijderea să-l educe pe individ, dar când inviți la cină un…..om mai nepregătit intelectual, asumă-ți că va mânca folosind mâna.
Finalul e al dlui Boanchiș care, ironic, spune totul despre vicele AS47”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here