Emil Boc, susținut de primari în conflictul cu Ministerul Sănătății: Cu toții suntem nemulțumiți. Cum rămâne cu decontarea?

Articol preluat de pe site-ul Digi24

0
76

Emil Boc, susținut de primari în conflictul cu Ministerul Sănătății: Cu toții suntem nemulțumiți. Cum rămâne cu decontarea?Este nevoie de respect instituțional, spune președintele Asociației Municipiilor din România, Emil Boc. Primarul din Cluj-Napoca e nemulțumit de o ordonanță de urgență care prevede că administrațiile locale trebuie să înființeze și să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19, însă fără ca documentul să prevadă și sursa de bani. Este o sfidare la adresa primăriilor, spune Emil Boc. Opinia lui este împărtășită de toți primarii, au spus la Digi24 Cristian Gentea, primarul din Pitești și Mihai Chirica, primarul din Iași.

Cristian Gentea: Problema e ce facem cu banii

„Cu toții suntem nemulțumiți. Opinia lui Emil Boc a fost fermă și în concordanță cu ce gândim”, a declarat Cristian Gentea.

El a spus că la Pitești a fost reabilitat un complex de cămine de licee, transformat în unitate hotelieră pentru sportivi, și unde au fost amenajate 11 spații independente, absolut noi, dotate cu mobilier nou, pentru derularea campaniei de vaccinare. De asemenea, mai sunt propuse două centre în spații private.

„Problema e ce facem cu banii. Dacă vorbim de operaționalizarea centrului și de plata personalului medical, ne încurcăm. Dacă Guvernul vrea să rezolve problema fără să asigure sursa de finanțare, vom crea multe altele, va trebui să tăiem din alte părți.

(…)

Mihai Chirica: Vom căuta resursele, dar așteptam și posibilitatea de recuperare

La rândul lui, Mihai Chirica a afirmat la Digi24 că părerea lui Boc este împărtășită de toți primarii.

„Nu e neapărat un conflict, ci e vorba de cum poate fiecare instituție să atragă respectul alteia. Trebuie să facem lucrurile constituțional, pe lege.

La Iași avem 16 centre de vaccinare și 5 unități mobile, în 16 districte.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/emil-boc-sustinut-de-primari-in-conflictul-cu-ministerul-sanatatii-cu-totii-suntem-nemultumiti-cum-ramane-cu-decontarea-1432002

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here