Există ceva mai plictisitor decât „Cântă acum cu mine”?

0
1043

N-am scris după prima ediție pentru că mi-am spus că e bine să mai aștept pentru a-mi forma o opinie. Am ales să mă exprim acum deoarece nu cred că voi mai rezista la a treia ediție. Diferența dintre emisiunea asta și o plimbare cu STB-ul prin București în oră de vârf, este că în autobuz ai mai multe șanse să auzi replici savuroase sau discuții în contradictoriu pe bune.

Nu înțeleg care e scopul acestei emisiuni. Am priceput de mult că astfel de „talent-show-uri” nu sunt nici despre muzică, nici despre artiști debutanți. E vorba despre bani, publicitate și rating. Dar eu, simplu telespectator, ce vină am?! Măcar dacă mi-ar fi bucurat ochiul cu imagini plăcute, dar unii dintre membri juriului sunt de-a dreptul dizgrațioși. M-aș fi bucurat și de dialoguri amuzante, dar să o aud pe Loredana cum încearcă să fie și inteligentă (?!?) și amuzantă și spontană, este peste puterea mea. Mă uit cum se străduiesc unii dintre cei 100 să spună două vorbe despre prestația unui concurent și am impresia că fix în momentul în care microfonul ajunge în fața gurii lor, le leagă Dumnezeu cei doi neuroni.

Nu știu ce e talentul, dar îl recunosc imediat” (am citat din memorie vorbele unuia dintre cei 100 de specialiști). Mai e ceva de comentat după o astfel de dovadă de inteligență supremă?!

Cele mai des întâlnite comentarii:

„Așteptam mai mult de la concurent”.

„Întotdeauna poate fi și mai rău”

„Aș fi vrut să mă ridic, dar a lipsit elementul ăla… ai fost prea încordat”

„Îmi venea să dansez și să mă ridic, crede-mă, dar nu știu… nu mi-a ajuns mie la suflet”

„Îmi place atitudinea, dar nu puteam să mă ridic doar pentru asta”

M-a surprins că s-au ridicat în picioare 86 de specialiști la concurentul Ioan Romanu care a cântat o piesă din repertoriul lui Mika. Mie nu mi-a transmis nimic.

Am suportat cu greu momentul în care Kesu Ismail a ucis cântecul Don’t Stop Me Know din repertoriul trupei Queen. Kesu reușise să ridice în picioare 97 de artiști, după prima prestație, dar la baraj a fost de nerecunoscut. „Nu și-a ales bine piesa”, zicea unul dintre cei 100. Oare chiar el și-o fi ales-o?!

Nu mi s-a mai întâmplat până acum să mă uit la o emisiune și să nu rămân cu nimic la final. Chiar și atunci când mă uit la Disney Channel îmi rămâne în minte măcar o replică haioasă.

Dacă voi ați deslușit misterul acestei emisiuni, vă rog să mi-l spuneți și mie.

Ca să vă faceți o idee despre ceea ce se cântă, dar și despre comentariile fără sare și piper ale „juraților”, aveți aici câteva exemple.

 

Coșmarul serii:

 

Intro-ul emisiunii:

În final, profit de ocazie pentru a vă lăsa un link la un alt material, publicat relativ recent. Merită să-l citiți până la capăt.

Sunt 100 de motive pentru a evita participarea în talent-show-uri și emisiuni de divertisment

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here