Există un glonț pentru orice „problemă” (12.10.2016)

0
26
Documentar Viasat Nature: „Reîntoarcerea urșilor” (luni 17 mai, ora 18:00)
BESONDERES BILD – CHRISTINE
Ein inniger Moment und eine einziagartiges Bild – Eine Bärenmutter schmust mit ihrem Jungen.

Articol de Iulia Radu
Să nu uitați imaginea puiului de urs împușcat lângă un ghiveci cu flori pentru că aceasta este și rezultatul nepăsării voastre! Aproape zilnic vă simțiți datori să „înecați” subiectele dure, care amenință să vă strice feng-shui-ul seara, dând muzica mai tare și prefăcându-vă că nu există nicio problemă. Între timp, copiii voștri cresc, se „formează” într-o țară în care există un glonț pentru orice „problemă”, în care doar moartea mai reprezintă o soluție. Apoi, suntem anunțați, cu zâmbetul larg pe buze, că ne trebuie 50 de ani ca să aflăm cine și de ce a apăsat pe trăgaci și care a fost parcursul „glonțului”. Iar societatea civilă acceptă verdictul fără alte comentarii. Asta-i România în 2016: o făptură sălbatică, încolțită de cei care ar trebui să o protejeze, care sfârșește, din propria ignoranță, cu creierii împrăștiați pe asfalt. Pentru că, între noi fie vorba, România, ca țară, nu va avea norocul să moară într-un ghiveci cu flori.
Astăzi, a fost omorât un pui de urs. De ce? Pentru că în România nu există nici legi, nici oameni care să le aplice, nici Oameni, nici omenie, nici milă, nici minte, nici respect pentru Viață. Pentru că oamenii nu au înțeles că unele animale sunt și trebuie să rămână SĂLBATICE, așa că au început să le hrănească la colțul străzii ca pe animale domestice. Și apoi se plâng că fiarele vin peste ei. Și le… omoară. Pentru că am distrus habitatul lor natural și nu le-am oferit nicio alternativă. Pentru că România este condusă, mai nou, după dictonul „pumnii mei minte nu are”. Pentru că societatea civilă nu are nicio problemă să valideze prin vot oameni corupți, ba mai mult decât atât, România este țara în care pușcăriașii devin lideri de opinie și se „plimbă” prin studiourile TV mai ceva ca enoriașii la Sfintele Moaște. Iar politicienii preferă să schimbe legile, nu poporul, după cum susținea recent un „clasic în viață”.
Da, astăzi, a mai fost omorât un pui de urs și odată cu el a murit și o parte din noi. De fapt, noi murim puțin câte puțin de fiecare dată când preferăm să întoarcem privirea atunci când ne deranjează realitatea.
P.S. Stau și mă întreb… de ce o fi pus Dumnezeu urșii, lupii, pisicile sălbatice, bursucii, porcii mistreți, vulpile în pădurile din România?! Doar știa că urmează să pună acolo un popor de cretini, lipsiți de orice urmă de respect, de voință de a face ceva bun în viață! Oare trebuia să învățăm ceva?! Nu de alta, dar aceste specii de animale sunt pe cale de dispariție. Ori învățăm repede lecția, ori murim cu mintea-n beznă.

P.S. 2. Constat cu plăcere că mai există și oameni normali, care au sacționat dur pe Facebook cele întâmplate astăzi la Sibiu. Poate nu e totul pierdut.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here