Florian Stoica, Victor Solomon, Adi Manolovici şi Gabi "Guriţă" Nicolau la Psihologul muzical (ediţia 644 – 31.01.2015)

0
424

Gabi Nicolau si Adi Manolovici la Radio Romania
Gabi Nicolau si Adi Manolovici la Radio Romania

A fost o ediţie specială. Poate şi pentru că era în ultima zi a lunii. Sandu Albiter (Grup 74) ne-a oferit un cover al piesei „Patida dam dam”, realizat în memoria lui Iuliu Merca.
 
O surpriză plăcută pentru noi toţi. Adi Manolovici şi Gabi Nicolau „Guriţă” s-au gândit să participe la Eurovision împreună. Din acest motiv au venit ca să testeze piesa propusă, „Love, Peace & Joy” (compoziţia lui Manolovici pe versurile semnate de Cristina Popa)pentru a afla opinii de la ascultători.Toate reacţiile au fost pozitive. A fost o primă oră tonică şi bogată-n informaţii. Cei doi colaborează pentru prima dată, dar e posibil să genereze un proiect comun în viitor.
 
Victor Solomon si Florian Stoica la Radio Romania
Victor Solomon si Florian Stoica la Radio Romania

Florian Stoica (solist vocal, născut la Urlaţi în 1961) şi Victor Solomon (născut la Slănic Prahova în 1969) au fost membri de bază ai grupului braşovean Conexiuni. Stoica era membru din 1983, Solomon a sosit cu ceva ani mai târziu. În 2014, la sugestia lui Ivan Patzaichin, au decis să cânte în doi, voce şi chitară, aşa că era momentul să debuteze şi la R.R.A. în această formulă. Au cântat 100% live şi unplugged piese din repertoriul Conexiuni (compoziţiile lor) dar şi câte un cover. Au avut multe de povestit, pentru că sunt peste 30 de ani de carieră de relatat.
 
Florian Stoica Victor Solomon Gabi Nicolau si Adi ManoloviciDealtfel pe Conexiuni i-am întâlnit în 1986 la Festivalul Artei şi Creaţiei Studenţeşti de la Braşov, unde au şi cucerit primul loc. Florian a fost desemnat şi atunci, ca şi-n alte concursuri-festivaluri ale vremii, „cel mai bun solist vocal”. Mai multe piese Conexiuni au păstruns în Topul „Săptămâna”, Florian a avut momente de pauză, dar Solo a activat cu Bosquito, apoi la Bandidos (ne-a oferit piese de pe albumul „Tristan fără Solda” din 2012 la promovarea căruia Radio România a fost partener media). E prezent în peste 100 de proiecte ale altor artişti, fiind un chitarist foarte solicitat. Când are timp se ocupă şi de lecţii de chitară pentru cei mici şi talentaţi. A oferit culegere de cântece populare româneşti pentru copii între 0 şi 3 ani precum şi o culegere de colinde adaptate pentru copii între 0 şi 3 ani. A promis că acest ciclu „Bebe Super Music” va continua cu hituri din rock-ul românesc.
Lista cu piese preferate a inclus piese cu F.F.N., Semnal M, Donovan, Leo Sayer, Rainbow, Omega, Dio, Pro Musica, Valeriu Sterian şi Compania de Sunet ş.a.m.d.
Top 5 Sentimental a fost cu piesele lui David Bowie. Surprinzător de puţin ştiut acest artist special. Mai cunoscute sunt duetele sale. Primele locuri au fost ocupate de 1.Tonight (cu Tina Turner), 2. Let’ s Dance, 3. Space Oddity iar pe locul 4 s-a clasat „Under Pressure”(alături de Queen).
Agenda pop-rock a inclus nume ca Ovidiu Lipan Ţăndărică, Charlie Musselwhite, Adrian Vandenberg, UFO sau Fall Out Boy (primul loc în S.U.A.).
Audio:

 
 
 
 
Florian Stoica
Florian Stoica

Selecţia mesajelor (am primit peste 300 în această ediţie!):
Elena, Galaţi: Nu v-am mai ascultat de anul trecut! Mă bucur că am în sfârşit o vineri liberă.
Rodezia: Ne bucuraţi toate nopţile de vineri şi pentru asta vă mulţumesc!
Cristina, metalfan: Apropo de David Bowie… ceea ce făcea el în anii 70 – 80 s-ar potrivi perfect astăzi la Eurovision, din punct de vedere al imaginii, mă refer. Nu pot să mă abţin, aşa că întreb: o să-l vedem pe Guriţă în costumul lui Ziggy Stardust şi pe Adi Manolovici cu o stea pictată pe ochiul drept? 😀 :))))
Arici Ţepos: Dar… eu nu înţeleg… de ce vă doriţi voi să participaţi la acest concurs? 1. Nu se mai uită nimeni la TVR! 2. Nu există promovare pentru piesele din concurs. 3. Nu avem nicio şansă să câştigăm acolo! Şi atunci… care-i faza? Mai bine… o puneţi pe youtube şi se promovează singură!
Simona, metalfan: Votez pentru voi! Sper să vă înscrieţi la preselecţie! O să vă votez din Belgia!
Vicky: Mă bucur mult că i-aţi invitat pe domnii Victor Solomon şi Florian Stoica! Abia aştept să aflu mai multe despre ei!
Paula, Harghita: Solo eu te iubesc de mor! Îmi place cum cânţi la chitară! Îmi place rock-ul! Să ştii că am început să ascult Bandidos doar pentru că eşti tu în trupă!
Irina: Întrebare pentru invitaţi: aţi avut părul lung dintotdeauna? Părinţii voştri vă lăsau? Erau de acord să fiţi rockeri?
Vicky: Ce înseamnă „9/19”? Magnetofonul este acel aparat cu difuzorul acela mare?…
Vichi Stephanovici LA major sa traiasca! Va imbratisez pe toti, va ascult!
Magdalena, Bistriţa: Florian ai o voce dumnezeiască! Felicitări!
Romeo, Buc: Solo este unul dintre chitariştii mei preferaţi, iar Florian unul dintre soliştii mei preferaţi. I-am văzut pe FB pe amândoi aşa că vreau să vă întreb ceva dle Partoş: credeţi că veţi reuşi să-l prindeţi pe Solo în fotografie serios? 🙂
Victor Solomon, serios
Victor Solomon, serios

Monica, Ploieşti: Îi ador pe invitaţii dvs! Cântă bestial!
Simona, metalfan: Rainbow’s Eyes!!!! Mulţumesc din suflet!
Dana din Slănic.PH  Doamne,eram îndrăgostită de Victor în perioada liceului! Sst,să rămână secret între noi! Vă pup!
Fam. Alexa din Arad Superba,superba piesa cântata de invitatul dumneavoastră !! Va mltumim !
Mircea Crisan Cand ” Tu ” …esti in globul de cristal ,iar un ” Fachir valah ” te roaga sa ” Mai ramai putin „….nu te impotrivii….lasa-te purtat de muzica !!!
Teddi, Londra: Este ediţia mea preferată din acest an!
Cîrjeu Traian, RĂDĂUŢI  Bună dimineaţa, tuturor. Faină emisiune, ca întotdeauna! „nu în stele se află destinul nostru, ci în noi înşine.”
Veronica, Cluj: M-aţi emoţionat de tot cu piesa „Tu”! N-am cuvinte de mulţumire!
Teodora: Mi-au plăcut toate piesele cântate live! Mi-au plăcut şi cele difuzate de pe CD! Felicitări!
Ankka Iorgu: Felicitări pentru ideea de a face muzica pentru micuţi! Excelentă idee! Foarte frumos cântaţi la chitară!
Antonio, Roma: Solo, ideea cu muzica pentru bebeluşi este super! Dar cum te-ai gândit să promovezi un astfel de album? Unde? La Măruţă? Pe Happilica?
DOREL din jud. SUCEAVA. FELICITARI PENTRU TOATE EMISIUNILE. DACA AR FI EXISTAT UN POST DE RADIO „PARTOS & IOSIV SAVA ” ROMANIA AR FI FOST CU TOTUL MAI BUNA !!!
Dorin de la Budapesta, şofer  Cum am putea adormi cu asa invitati
Anuţa ,Săcele. Braşov Andreí ! Mulţumesc frumos pentru OMEGA !
Paula, Dublin: Mi-aş dori să programaţi într-o ediţie viitoare şi ceva cu Thin Lizzy. Mulţumesc!
Anuţa Mulţumesc , pentru o noapte cu invitaţi şi muzică de calitate. Pe aici , în Săcele,Braşov -este o noapte infernală , cu un vânt puternic  ca în Vestul sălbatic . Vă doresc zile bune şi frumoase cu sănătate şi bucurii.
 

 
 
 
 

 
 
sursa: Radio Romania Actualitati

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here