Florin Piersic Jr la Psihologul muzical (ediția 807 – 17.03.2018)

0
248

Ziua irlandezilor, St. Patrick’s Day, așa că nu puteau lipsi cântece de acolo cu Van Morrison (alături de Mark Knopfler), Thin Lizzy ș.a.

Debut absolut în emisiune pentru un actor, regizor, scriitor, scenarist cerut de ascultători: Florin Piersic Jr.  În anul în care împlinește (pe 18 iulie) 50 de ani, Florin se poate mândri cu multe realizări, proiecte multiple și spectaculoase. Ne-a vorbit despre spectacolul Stage Dogs (alături de Marcel Iureș), despre video-clipuri (cu Urma, Gianina Corondan, sau Luiza Zan), despre premiile obținute de-a lungul anilor (primul la Costinești în 1991).
A povestit și despre cărți, despre filme proprii sau colaborări internaționale. Despre admiterea la facultate, despre începuturi, pauză de peste un deceniu pentru acumulări ș.a.m.d.  A propus și cântece preferate cu Ray Charles, Jose Gonzales, Ray Lamontagne, Prince, Steely Dan, Elton John. Mulți ascultători l-au descoperit cu această ocazie. Mai ales cei care trăiesc peste Ocean de mulți ani. Pot spune că am avut o primă întâlnire extrem de bogată în informații și trăiri. Veți afla și câteva repere din agenda extrem de încărcată a spectacolelor.
Topul sentimental a fost unul bogat, cu Ritchie Blackmore și proiectele sale majore (Deep Purple, Rainbow și Blackmore’s Night). Primele clasate au fost 1. Smoke On The Water- Deep Purple (cu Ian Gillan), 2. Child In Time- Deep Purple, 3. Temple Of The King –Ritchie Blackmore s Rainbow cu Ronnie James Dio). Veți auzi și cântece Deep Purple cu David Coverdale și Glenn Hughes.

Audio:


Selecția mesajelor (peste 3.000!)
Florin Piersic Jr la Psihologul muzical Radio Romania 2018Dana Bună seara! Vă ascult!
Irina Bun venit Florin! Sună interesantă colaborarea cu Marcel Iureş! Felicitări!
George, Los Angeles Poate invitatul să ne explice de ce filmele făcute pentru concursuri sunt atât de greu de înţeles pentru publicul larg?
Luiza Foarte bun videoclipul pentru Luiza Zan! Aş vrea să îl întreb dacă crede că oamenii mai sunt atenţi la detalii, mai căută explicaţii, înţelesuri dincolo de imagine/cuvânt?
Alina Cum a fost la examenul de admitere la teatru? Îşi aminteşte care au fost probele?
Liviu Îţi face plăcere să revezi filme cu Charlie Chaplin sau Stan şi Bran?
Magda Foarte interesantă această ediţie! Există vreun rol pe care ar fi dorit să-l joace? Îi plac clasicii: Moliere, Shakespeare, etc?
Cătălina Cu Oana Pellea a jucat vreodată? S-a gândit la vreun proiect?
Camelia Te deranjează spectatorii care fac fotografii sau filmează în direct pe Facebook în timpul spectacolelor de teatru?
Loredana Când faci un videoclip, eşti atent mai întâi la melodie sau la versuri?
Sorin Lui Florin îi place sportul? A practicat?
Ana Ce părere are despre Leonardo DiCaprio?
Emilia Când regizezi un spectacol te gândeşti la publicul ţintă? Te preocupă să ajungi la publicul tânăr?
Adela Există în România mulţi scenarişti valoroşi?
Dragoş Pentru un actor tânăr este mai greu acum să îşi găsească un loc de muncă decât a fost pentru Florin la început?
Claudia Care-i relaţia (dacă există) cu Ştefan Bănică sau Tudor Chirilă? Aţi jucat vreodată împreună?
Leo Felicitări Florin!
Ramona Dacă te văd pe stradă şi te opresc pentru un autograf, îmi dai? J Eşti abordabil pe stradă ? Cum ţii legătura cu fanii?
Dana Aţi reuşit să faceţi ce nu a mai reuşit nimeni: să mă ajutaţi să-l descopăr pe Florin. Vă mulţumesc!
Corina Excelentă piesă! Coverdale are dreptate, chiar face o treabă bună pe piesa Mistreated!
Robby, Reşiţa Excelente piese! Sunt în Raiul rockului acum!
Ankka Iorgu Normal că o să dau mesaj pentru că nu e ok ca Blackmore, oricât de mare vedetă este el, să spună că nu îi place şcoala şi că nu îşi suporta profesorii. Ce fel de model este?
Mihai, Dublin Excelent top! Vă mulţumesc! Happy St Patrick Day! Azi, am să spun tuturor că mă cheamă Mihai-Patrick, poate primesc şi eu bomboane!
Adrian, Cluj Mi-am făcut cont pe Spotify. Mi-am setat preferinţele, apoi a doua zi m-a întrebat din nou ce muzică îmi place deşi cu o zi în urmă am stat vreo două ore să dau click pe inimioare şi X-uri (acolo unde nu-mi plăcea artistul sau piesa) ca să le spun lor ce muzică ascult. Am sesizat totuşi un aspect care nu ştiu dacă mă sperie mai mult sau mă bucură… La majoritatea soliştilor merg pe hituri… La Frank Zappa (care nu are hituri) mi-au propus exact piesele pe care eu le ascult mai des pe Youtube sau le postez pe Facebook. Vă daţi seama cât de atent monitorizată este activitatea noastră online (de pe computer, telefon, tabletă)?
Andreea, Roma Mulţumesc pentru topul cu Blackmore! O încântare!sursa (pentru audio): Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here