FOLOSEŞTE LA CEVA?

0
28

constitutia-romanieiCum era de aşteptat s-au adunat multe vorbe despre dezvăluirile lui Băsescu. Acuze la acuze. Să fie anchetat preşedintele, să plece Ponta, să recunoască Meleşcanu, etc. Zgomot mult, dar fără substanţă. Unele articole sunt mai aproape de logica de bun simţ, altele bat câmpii. Nu toţi comentatorii cunosc legile care nu mai sunt aceleaşi ca cele din 1997…Reacţia lui Ungureanu, fost şef SIE a fost cel puţin stranie. Ceilalţi foşti au exprimat poziţii, după cum le dictează apartenenţa politică! Sau simpatiiile…
Ce am reţinut e că Băsescu face iar rating. Realitatea a trecut de A3! Iată că ar putea avea un job rezonabil după ce pleacă din funcţie. Dacă nu-l arestează nimeni!
 
 
DIN CURENTUL DE AZI
TIA ŞERBĂNESCU – Descoperitul
Iată că au venit și „secretele dezvăluite” promise de astrologi: președintele Băsescu „l-a dezbrăcat public” pe candidatul acoperit, nimeni altul decât Victor Ponta care între ’97 și 2001 a fost ofițer acoperit al SIE. Asta explică ascensiunea lui fulgerătoare dar și faptul că a fost „remarcat” de Adrian Năstase și pus în fruntea bucatelor la popota guvernului. Dl. Băsescu a prezentat și actele normative prin care Ponta și Meleșcanu au secretizat deconspirarea foștilor acoperiți pentru a-l feri pe premier de surprize. Dezvăluirea confirmă faptul că marile cariere ascund de obicei „schelete în dulap”: „e inadmisibil ca serviciile secrete să aibă ofițeri acoperiți în Parlament, în magistratură, în guvern, în presă, păi unde ajungem?” – s-a întrebat dl. Băsescu. Ajungem unde-am ajuns deja: la o societate coruptă, închisă, falsificată unde valorile sunt filtrate de un sistem deopotrivă conspirat și conspiraționist. Iar Ponta și Meleșcanu reprezintă două generații ale aceluiași sistem ocult. Ca șef al SIE, Meleșcanu a refuzat cererea oficială a președintelui de a indica acoperiții din guvern pe motiv că e secret. Și față de președintele țării? Apoi Mele a intrat în cursa prezidențială ca persoană de sprijin pentru Ponta acuzând la tv ”presiunile” dlui Băsescu și vitejia sa în a-i proteja pe acoperiți. Secretul apărat de veteranul Meleșcanu explică de ce ne trezim uneori cu decizii ciudate precum cadourile lui Ponta către Kazahstan și Lukoil sau hotărârea lui Tăriceanu de a retrage trupele din Irak fără consultarea aliaților din Nato și a CSAT. Dl. Băsescu a zis că „dezbrăcarea” nu-l împiedică pe Ponta să candideze (oricât de indecent ar fi) și nici să facă pomeni electorale cu dedicație. Victor dezbrăcatu’ a dublat alocațiile pentru copiii din familiile defavorizate imediat ce romii lui Cioabă au semnat că-l votează. Or, familiile fără venituri sunt cele ale romilor. Nici copiii nu mai sunt egali în fața legii. Până să-l dezbrace pe Ponta la miezul nopții la tv, dl. Băsescu a făcut declarații furibunde la Cotroceni unde, enervat fiindcă taberele lui Ponta și Iohannis și-l atribuiau reciproc (ba al dumitale, mitocanco!) i-a declarat pe ambii candidați la fel de „mincinoși și oportuniști” avertizând electoratul că va regreta dacă vreunul din ei ajunge președinte. Regretăm deja. Dar și dl. Băsescu va regreta c-a susținut-o peste orice limită a bunului simț pe dna Udrea. Aflat la Iași, la moaștele sf. Parascheva, Ponta a replicat că nu-l interesează „minciunile” președintelui și că se va ruga pentru dl. Băsescu care e prea „tulburat”. Ponta, să se roage? Poate-i ordonă: fă, sfânta Parescheva, o minune să ajung mai repede președinte. Slavă SIE, Doamne, slavă SIE.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here