FOTBAL ROMÂNESC PALPITANT…LA VORBE. HOLBĂRI LEJERE. 26.04

0
74

DAN „OFTAT” FILOTI CAMPION AL PENIBILULUI (25.04)

Spre deosebire de D. Filoti (DigiSport), antrenorul Enache (Astra) „are cuvintele la el”. Expresia este tot a lui Filoti. Lipsa de decență a unor realizatori a ajuns să fie taxată chiar și de oamenii de fotbal. Bravo lui Narcis Răducan care a subliniat că nu e totul să provoci scandal. Acuza lui Petrescu la adresa celor de la Astra e jegoasă. Adică Astra joacă bine cu CFR și se predă la FCSB? Întreb și eu. Dacă ar fi așa, de ce nu bate marea echipă de la Cluj pe Astra oriunde și oricând? A pierdut acasă, a făcut egal în deplasare. A desconsiderat adversarul și a băgat rezervele și la final l-am văzut pe teren și pe Țucudean. E treaba lui. Nu-l interesează Cupa, e problema lui.

S-a luat și de jurnaliști, de arbitri, de toată lumea. De ce n-a stat el în China, unde era cald și bine?* Revin la Filoti și spun că e rușinos ca un moderator (poate cel mai slab de la acel post) să caute să se răzbune pe un invitat (fie și permanent) dacă nu zice ca el. Oameni mici, caractere mărunte.*

TOT DIN ZONA FOTBALISTICĂ

Dacă Dan Petrescu spune despre alții măgării, e un bun strateg, dacă o fac alții, sunt incorecți și imorali. Asta am aflat-o de la Pro-X. Ioana Cozma îl admiră fără rezerve. Povestea cu „punerea de presiune” era specialitatea ciobanului, acum i-a luat locul Petrescu.* CFR are 5 puncte avans așa că e cea mai bună din campionat.

Radu Paraschivescu a subliniat, totuși, că se poate câștiga și jucând frumos. Spectaculos. Aș adăuga că oamenii plătesc bilet (din ce în ce mai puțini) pentru spectacol. Noi ne holbăm la teve, sperând la spectacol și goluri!

*Decebal Rădulescu consideră că e absolut corect ce spune Petrescu, adică insinuările privind vechea partidă Astra-FCSB. Să acuzi de blat , adică de furt, fără dovezi e corect doar în mintea unui sforar veninos și incoerent.* V. Moraru a fost deranjat doar de o singură afirmație a lui D. Petrescu. I-a spus reporterului Viorel Grigoroiu că nu-i mai răspunde altă dată! Vai-vai, dar asta-i foarte grav!

*Ilie Dumitrescu n-a înțeles nici acum, după niște ani,  că e esențial să vorbești clar, nu printre dinți, și nepoticnit la un talk-show fotbalistic. Sportul cere ritm alert…

 

DIALOGUL CU CETĂȚENII

Tudor Barbu se dă mare că e deschis, că lasă pe oricine să intervină în emisiunea lui pe B1TV. Sună unii care sunt duși cu pluta, care n-au treabă cu subiectul, care jignesc invitata (o doamnă tinerică de la PMP, care s-a gândit să candideze cândva la șefia statului). Lozincile doamnei nu mă surprind, dar lipsa de inspirație, de fler în a introduce oameni în direct este acută. De câteva ori a fost nevoit să le taie elanul justițiarilor, reclamanților, acuzatorilor anonimi. Adică Barbu le vorbește la pertu (indiferent de vârstă) așa că nu afli cum se numesc. Nu că ai putea verifica. Telepostacii sunt la loc de cinste!

TVR NU SE LASĂ

Emisiuni, reportaje, documentare, clipuri cu participanta noastră la Eurovision, deși noi n-o putem vota, n-o putem ajuta cu nimic, iar pentru o singură creație, promoția e obositoare, excesivă. Între timp continuă angajările iar noua grilă nu ne surprinde cu nimic!

CORNEL DINU PE ARĂTURĂ

A intervenit la Dan Filoti (DigiSport1, 11,20 pe 24.04). A vorbit despre câinele lui, Merlin, a trimis în istorie, la turci, la ruși, a insinuat, a făcut trimiteri la C.C. , la propagandă, la Ana Pauker, la Biserică. E mândru că taxează pe toată lumea, dar o face cifrat, de nu se înțelege nimic. Despre stadion nu am aflat nimic clar. Se poate reface sau nu? El a vrut să facă totul în 1996, dar a venit CDR și nu s-a mai putut. Stadionul e al poporului. Trebuie să se facă. El crede că se va face. A divagat nestingherit peste 20 de minute. Lui Filoti i s-a părut „savuros”. Între ei, dinamoviștii se înțeleg.

În studio erau Stoichiță și Dănciulescu, tot dinamoviști. Filoti a oftat și a trecut apoi la soarta Stelei „unde domnește bunul plac”. Stoichiță „nu se bagă” dar a afirmat că echipa trebuie regândită, că mijlocul e lent, oscilant, nesigur ș.a.m.d. Ciudat e că Stoichiță ar trebui să explice de ce joacă atât de prost echipele de juniori patronate de el, ca director tehnic al Federației.

FETELE BĂTUTE LA TURCI

Buzărnescu luat prima partidă cu 2-0. În cea de-a doua a câștigat primul set categoric,  cu 6-1, după care, conform tradiției, a dat-o pe greșeli, enervări. 4-6. A urmat setul decisiv. E foarte greu s-o urmărești fără a se produce doza de iritare acasă… A ajuns la 5-3 și a servit pentru meci. A făcut două duble și a ajuns la 5-4.Plânge de nervi . Antrenorul se chinuie s-o liniștească. A ajuns la 5-7… Era favorita Nr 2 a Turneului. Înfrângere de neînțeles.

Sorana a jucat cu Strycova. A pierdut primul set cu 6-2, a recuperat frumos al doilea cu 6-1. Comentatorul părea să fie din Cehia. Aprecieri pentru adversară în exces. Sorana a făcut scandal pentru o decizie greșită la tușe l-a tras de mânecă pe arbitrul de scaun. Probabil că va fi sancționată, chiar dacă pe fond, avea dreptate. Fetele noastre iau ceva care le enervează, dar nu câștigă? Sorana greșește în lanț pentru că și-a pierdut concentrarea și pierde cu 3-6!

Ana Bogdan s-a descurcat ceva mai bine și a jucat pe 25.04. cu Martic. A luat primul set cu 6-4. Cel de-al doilea a fost bizar.A fost condusă cu 5-3 a revenit la 5-5…Pe propria servă riscă mult…și pierde punctul și setul 7-5 pentru Martic. Urma decisiv care a fost bogat în greșeli. A pierdut cu 6-3. E greu de înțeles cum se pregătesc fetele pentru aceste turnee. Dar e treaba lor, sunt bănuții lor. Tribune frumoase și goale cum rar am văzut.

La ProTV  era veselie. Trăiască Domnul Nea Vasile! (strigă Măruță pe 25.04. la 16,00). Andreea Marin este ”Regina cozonacilor”.E și un Prinț acolo. Tot al cozonacului. A fost o ediție specială, Pascală!

STAREA NAȚIEI CU CÂNTEC

Dragoș Pătraru a abordat multe teme, unele identice cu ale mele pe vlog. Recunosc, îmi plac multe momente ale show-ului. Joi s-a încheiat cu un cântec frumos interpretat de Paula Seling, cântec inclus pe albumul ei special lansat în zilele acestea de Sărbătoare.

Follow me
Follow me

Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here