HOLBĂRI DE MAI

0
28

tv commercials 2 aDespre Eurovision n-am scris aici pentru că am comentat cu mulți prieteni pe pagina de FB în timp real (găsiți comentariile la finalul textului). Sper s-o facem și azi, dar și sâmbătă, la Finală. Țin pumnii fetelor de la handbal (Craiova și CSM) și sper să avem și divertisment de calitate în zilele următoare. 
* Juventus a luat Cupa Italiei după un categoric 4-0 cu A.C. Milan! E al 13-lea Trofeu!
*Se vorbește despre achitări răsunătoare pe câteva canale, de unde deduc că Justiția nu e chiar O.K. E așa cum mi s-a părut. Se dă vina pe DNA, mai ales la TVR unde e un șantier procorupție consolidat,  condus de Cristache, Cristoiu & Co. * Și la România Tv ,Niels țipă că vrea justiție ca lumea, vrea banii înapoi, banii de la cei care au furat, delapidat…
* Ferma vedetelor (ProTV) nu s-a terminat! Văd că au revenit Narcisa, Duban, Dragoș ș.a. Vine și doamna Primar, adică Mihaela Tatu. Nu mai înțeleg nimic, dar îmi va explica cineva! Era un festival câmpenesc, o sărbătoare.
Simona Halep 2018* Simona Halep a trecut de Pliskova, dar se va întâlni cu sora ei geamănă! Nadal a trecut de Monfils, Djokovici a fost eliminat de britanicul Edmund. * Kasatkina o cam încurcă pe Muguruza, care e acasă . Rusoaica de numai 21 de ani s-a prezentat foarte bine. A luat primul set cu 6-2… s-a ajuns la 4-4 De acolo a fost o luptă aprigă, în care s-a implicat publicul.  Muguruza a luat setul cu 6-4.  Set decisiv…Victorie Kasatkina. A jucat și împotriva  unor tribune pline și zgomotoase. Sharapova a trecut și de K. Mladenovic (2-0)
 
*9.05. Becali ne-a lămurit pe toți. El comanda schimbările și din pușcărie. Era enervat de cele scrise în GSP. Acolo se arăta că trei titluri s-au ratat pentru că era liber. Acum l-a desființat și Gâlcă, dar mai ales pe Dică. N-a răspuns clar de unde a venit ideea idioată cu schimbarea a doi jucători la pauză, cu schimbarea repetată a lui Budescu și altele. S-a umflat iar în pene pentru că a făcut bani, dar uită că i-a făcut pentru el. A refuzat să lămurească faza cu antrenorul. Adică nu vorbește despre viitorul antrenor până nu se termină campionatul. Dică n-a luat nimic iar echipa a jucat constant nasol. Întrebarea e nu cea formulată de colegii de breaslă ai lui Dică (ce, nu știa la ce se bagă?) ci de ce nu și-a luat un antrenor adevărat marele patron, dacă tot a investit atât cât s-a lăudat (eu nu cred nici asta). A și anunțat care va schema de joc a echipei, așa că nu mai e nevoie de antrenor. 6 atacanți, un închizător și 3 fundași. Gata, știe tot! În plus, are o presimțire că va lua titlul și în acest an.

Dan Filoti
Dan Filoti

* 9.05. S-a vorbit puțin mai mult despre handbal, despre CSM, despre antrenori, despre recuperare. Din păcate întrebările celor trei jurnaliști veneau de la necunoscători de handbal. Ei doar la fotbal se pricep, dacă putem spune așa ceva.* Psihopățelul nepatron a declarat că Budescu nu știe să facă o preluare. Florin Lovin  (care e și impresar) a spus corect că e nemaivăzut ca un jucător să fie scos de trei ori la rând la pauză. A observat că Nedelcu, Coman, Alibec, Budescu sunt de nerecunoscut. Vina e a lui Dică, a patronului, sugerează el. Și nu cred că exagerează. Dică nu are vestiarul de partea sa. Asta se simte. * Filoti a dat-o pe cea mai tare, pentru colecționari: ”ar fi făcubil” când se referea la fezabilitatea stadioanelor din București.
* 8.05.La Știrile ProTv am urmărit un material amplu despre depresiile Oanei Roman. Impresionant și grav prin ce a trecut de-a lungul anilor. Realizatorii au subliniat grava lipsă a psihiatrilor și psihologilor. Sunt de 20 de ori mai puțini decât necesari. Campania de informare privind Depresia, trebuie salutată!
* Craiovenii stau la coadă să cumpere bilete la meciul de handbal. SCMCraiova joacă pentru Cupa E.H.F. vineri seara.
* Am văzut la PrimaTV un film românesc pe care l-am ratat la vremea lui, ”Vin cicliștii”. Ce distribuție: Ștefan Tăpălagă, Mircea Albulescu, Dem Rădulescu, Vasilica Tastaman, Nicu Constantin, Ștefan Bănică, Ana Szeles și mulți alții. Genericul de final a lipsit!
* Sharapova a trecut de Begu 7-5, 6-1, o eliminase și pe Buzărnescu…Sorana a pierdut la Kasatkina, Simona a bătut-o pe Mertens. Madridul nu e chiar tărâm românesc, cum se zicea!
* N-am văzut meciul care a decis, cred, titlul. Iași-FCSB 1-0. Am prins reluarea. Comportament rușinos, de tip sabotaj al majorității jucătorilor. Dică neinspirat din nou, îl scoate pe Budescu, deși avea nevoie de minim un gol și juca cu om în plus.Poate a sunat iar marele antrenor fost patron. Indolența jucătorilor și vorbăria otrăvită pseudopatronului, plus nepregătirea antrenorului duc Steaua din nou pe locul secund. O fi un pas spre ieșirea totală a lui Becali din scenă? CFR nu va face nimic în Cupele Europene, dar asta nu-i mai preocupă pe specialiști. * Planici, Bălașa, Momcilovici nu au avut nici cea mai vagă intenție de a-l opri pe Cristea (fie și cu fault). Ce caută ăștia într-o echipă cu pretenții? Ciobanul se ia de alții…
* Un băiețel jurnalist (prezent la DigiSport, invitat de ȘușoFilotilă)  s-a trezit vorbind. Iată că atunci când alte sporturi au performanță, zicea micuțul,  vorbim, scriem și despre altceva decât fotbal.  Măi, voi sunteți proști sau doar nesimțiți? Păi ce performanțe are fotbalul din 1994 încoace?  Sau de la prezența Stelei (nu FCSB, ați înțeles?) în semifinala Cupei UEFA din 2006? Cum adică, voi acum ați aflat că avem rezultate europene, mondiale sau olimpice la scrimă, judo, haltere, lupte,tenis de masă, tenis, volei fete, handbal fete, gimnastică ș.a? Oricum net superioare celor din fotbal? Cum adică faceți un gest de compromis și scrieți, vorbiți și despre cei care fac ceva în sport, nu doar dau din gură? * Filoti formulează întrebări la care răspunde el imediat. * Faptul că Becali cumpără periodic, sau anunță că o face, de la echipele cu care urmează să joace este o porcărie, care ar trebui sancționată prin Regulamente Federale. * Campania antiBecali susținută de DigiSport este teribilă. Fără rușine, fără rețineri. Orice comentariu este în defavoarea Stelei. Iași-ul are promisă o primă majoră dacă bate FCSB. Întrebările jurnaliștilor pentru Dică sunt 90% tendențioase, provocatoare. Din păcate el e un băiat bun care nu știe să-i pună la punct pe derbedeii cu microfoane.
* Cel mai amuzant și mai pervers aspect este că din senin, aflăm că avem meciuri minunate, spectaculoase, că Gazul-Dinamo 2-3 merita Premiul Oscar, că totul e frumos, că doar FCSB joacă urât și prost, ceilalți sunt minuni ale sportului. Și totuși, Alin Buzărin scrie în GSP că 11 metri trebuia repetat în partida CFR- Craiova, dar arbitrul n-a îndrăznit. Adică se sugerează că s-ar fi declanșat un taifun, un război, un conflict armat, ceva…Nu le este rușine? Citez: ”Regulamentar, trebuia repetat, Camora, care a și bubuit mingea respinsă de Arlauskis, intrase 5 metri ăn careu”!!! GSP luptă pentru necinste, pentru furt. Exact ca patronatul ziarului. Cică ” 45% din penalty-uri neregulamentare”. Și? Chiar și arbitrii recunosc că trebuia repetată lovitura, dar că prea puțini ar fi dictat așa ceva. Radu Paraschivescu scrie mult mai clar și mai apăsat decât vorbește la DigiSport, unde nu vrea să supere gazdele cu echidistanța uitată acasă. * De ce a revăzut GSP toate loviturile de la 11 metri din actualul sezon? Ca să dovedească faptul că și alți arbitrii sunt ordinari, fricoși, incorecți sau corupți? Altfel, de când se arbitrează prin comparație? De când se comentează un arbitraj prin comparația cu altele 100?  Vă zic de ce. Au găsit ce trebuia. FCSB are mai multe penaltyuri care trebuiau reptate decât CFR. Adică (zic ei) la FCSB erau 7 de repetat, iar la CFR numai 3. Dar întreb și eu ca prostul: a jucat acum FCSB? Ăștia, de poartă ecusoane de presă și circulă cu mașinuțe scumpe, au scris vreodată că ar fi trebuit să se repete un 11 metri ? Măcar la 5 dintre cele 10 semnalate?
 
Despre cum se face presă pe micul ecran, aveți aici un mic crâmpei.
http://adevarul.ro/news/sport/ctp-distruge-b1-tv-fekale-news-nu-fake-news-fost-denaturat-comentariu-jurnalistului-1_5aef7658df52022f75a85e51/index.html
 
* Barcelona- Real Madrid, un El Clasico fără miză,dar cu orgolii mari. Ciocniri, enervări, chiar și la Messi…roșu pentru Roberto…Bayle nu ia nimic...Greșeli, ratări și scor final 2-2!
*O știre tristă la matinalul TVR din 4 mai: a murit Doina Cornea . Dumnezeu s-o odihnească! A vorbit frumos despre ea istoricul Cornel Jurju. A scris frumos Adrian Cioroianu, s-a revoltat,motivat, europarlamentarul Cristian Preda pentru că acest OM merita funaralii naționale!
Mirabela Dauer
Mirabela Dauer

* A fost și finala Ligii Campionilor la volei fete. Au câștigat clar turcoaicele. Mă rog, cât erau ele de acolo. Public frumos, ceva mai numeros. Echipa din Blaj n-a mai reușit să joace ca în partida din semifinală. A fost un 3-0 fără dubii. M-a surpins neplăcut lipsa totală de interes a presupușilor iubitori de sport de pe pagina mea de Facebook. Adică mi-am greșit partenerii de dialog. Să nu te uiți la un eveniment unic (cel puțin în ultimii 30 de ani), să nu vrei să vezi un sport frumos, fără faulturi, fără nimic violent, fără scuipat, îmbrânceli…cu femei frumoase, talentate, puternice…mă face să regândesc lista de prieteni. Dezvolt altă dată.
* Am revăzut-o pe Mirabela Dauer pe micul ecran. Știu că a avut probleme de sănătate și se pare că le-a depășit. Interviul de la domiciliu acordat celor de la România TV a fost o surpriză plăcută.
* Mircea Toma și Radu Herjeu (CNA) au fost invitația la TVR1. Când să se încingă dezbaterea, legată de libertatea presei, s-a terminat emisiunea moderată de Monica Ghiurco. Tot în TVR se derulează și scandalul legat de Dragoș Pătraru și înregistrarea  făcută în timpul unei discuții private cu P.D.G.-ul instituției. Unii îl acuză de practici securiste, alții îl laudă pentru că astfel a aflat lumea cum se exprimă doamna Gradea. Nici cei de la C.N.A. n-au reușit să adopte o poziție coerentă, s-a exprimat și C.T.P.
* Iuliu Mureșan (președinte sfătos și alunecos la CFR Cluj) are numai vorbe frumoase despre Craiova și Iași, echipe care urmau  să încurce Steaua. Exact cum s-a întâmplat.
* Mureșan e mizerabil. Insistă că Steaua a tras un singur șut pe poartă în meciul recent. CFR chiar n-a avut alt șut, decât golul.  Craiova va ajuta CFR, așa cum e de așteptat! Vali Moraru l-a tatonat prea elegant pe președintele de la Cluj. Când a spus Stoica de plecarea lui Petrescu au sărit toți. Acum când a apărut în presă, nu mai e chiar așa grav. N-a semnat cu nimeni, deocamdată! Memoriul era, spune Mureșan, pentru a avertiza. pentru a-l face pe Becali responsabil. CFR trăiește pentru pasul greșit al Stelei. De aici deduc că va da oricât celor trei echipe pentru a scoate adversara din cursă. Probabil a reușit. Ciobanul merită ce i se întâmplă, noi nu!
* La un grupaj de știri am surprins un material (prea rar difuzat, subiect prea puțin dezbătut) despre prevenție, anticoncepționale, boli cu transmisie sexuală, riscuri. De trei ani prevenția nu mai este gratuită. Adolescenții sunt cei mai expuși la boli, la sarcini. Un subiect extrem de important, ocolit de mai toate televiziunile, dar și de autoritățile țării!
* 3.05. Becali a devenit ridicol definitiv, dar Naum e și mai penibil pentru că-l ține la telefon, pentru a-i adresa întrebări tâmpite. Cine dă bani la Iași ca să bată? Cine va avea numele de Steaua? Iar ne spune când se întoarce la echipă, de unde abia, zice, că a plecat. Iar a ajuns la Satana, iar delirul e în floare. Uită că nimeni nu-l vrea înapoi și insistă pe tema asta. Vreți  să fie Șumudică  la anul la CFR? Ce treabă are becali cu asta? Am promis că-l ocolesc pe Naum, dar dau peste el la toate orele.
Real Madrid ajutată de arbitru, Liverpool tot așa! Ba și Salzburg a pierdut la O.M. urmare a uneo greșeli clare de arbitraj.  Aceștia erau arbitrii  de top doriți de CFR pentru meciurile noastre grele din campionat? Pe bune?  Culmea e că Istvan Kovacs a fost lăudat de toată lumea, minus Dan Petrescu.
* Manipulare subliminală la DigiSport. Rezumatul meciului, prea des discutat, Steaua- CFR a avut 7 reluări cu golul clujenilor și 5 cu cel al Stelei. Oricum era mult, era stupid, dar măcar să fie egal, dacă scorul a fost 1-1!
* Cred că Ioana Cosma de la Pro X bea prea multă cafea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here