Macanache, coșmarul de sâmbătă seară

0
140

sursă foto: Red Bull
sursă foto: Red Bull

Articol de Iulia Radu
Deschide gura și te voi cunoaște” este o vorbă din bătrâni, de care mi-am amintit aseară în timp ce mă uitam la „The Four – Cei 4”, noua emisiune de la Antena 1. Spre disperarea mea, Macanache, amfitrionul show-ului, a deschis de multe ori gura și astfel am ajuns să-l cunosc mai bine decât mi-aș fi dorit vreodată. În încercarea disperată de a înțelege de ce a fost ales pentru un rol atât de important acest personaj care n-are nici dicție, nici ținută și mai vorbește și cu un accent venit din spatele „blocurilor gri” (o fi existat un focus grup care a stabilit că telespectatorii vor să vadă așa ceva sâmbătă seară, în prime-time?!), am avut o revelație: scara valorilor a fost așezată orizontal astfel încât să poată fi traversată de-a lungul și de-a latul de oricine. Gata, am mai scăpat de o problemă: nu mai urcă nimeni nimic! Astăzi, prostul, agramatul, incultul este la același nivel cu educatul, învățatul, savantul, liderul, eruditul. Trăim vremuri grele în care obsesia pentru conceptul de „politically correct” ne face să ne jenăm să îi spunem prostului/incultului că-i prost/incult pentru că i-am dezvolta un complex de inferioritate. Ce dacă e agramat, ce dacă n-are vorbele la el?! Să-i dăm o șansă să se afirme, poate până săptămâna viitoare mai adaugă câteva cuvinte în vocabular, poate până la finalul sezonului va reuși să facă acordul între subiect și predicat și, cu puțin ajutor de la bunul Dumnezeu, poate, până va ieși la pensie va scăpa de accentul de băiețaș de cartier! Să-i dăm o șansă să strice seara de sâmbătă tuturor telespectatorilor de bună credință, care oricum au prea puține alternative când vine vorba despre divertisment de calitate.
Nici membrii juriului (Feli, Antonia, Carla’s Dreams și Cheloo) nu stau mai bine la capitolul comunicare. Și-n frazele lor sunt conflicte între subiect și predicat. E greu de urmărit acest show din cauza vorbelor scoase pe gură de Macanache, Feli, Antonia, Carla’s Dreams și Cheloo. Atât cât am avut răbdare, am notat pentru voi câteva replici care pot concura oricând perlele de la BAC.
 
Macanache:

„Bună seara la toată lumea! Până în spate acolo!”
„În seara asta puțini o să râdă, câțiva o să plângă, iar eu o să vă fac să râdeți toată noaptea”.
„Să-l primiți cu aplauze și cu urlete furtunoase pe Cheloo”.
„Eu nu sunt așa frumos, d-aia port ochelari”. (n.r. – aștept cu interes să se inventeze un accesoriu și pentru cei care nu sunt prea inteligenți)
„Cu cine ai dori să te gâtui în seara asta?” (n.r. – urma un duel pentru un concurent și trebuia să-și aleagă adversarul)
„Te invit să-ți iei locul la loc”.
„Eu am fost Macanache. O seară bună la toată lumea!”

Antonia:

„Mi-a plăcut mai mult personal Alex”. (n.r. – exact așa, fără virgulă)

Cheloo:

„Vom înmormânta lipsa de talent în show-ul ăsta”. (n.r. – până una alta, ați înmormântat ideea de divertisment)

Carla’s Dreams

„Nimeni n-a cântat nicio piesă de festival. Haleluia!” (n.r. – mă bucur că am identificat problema esențială a artistului român)

Feli:

„Am auzit 100% interpretarea după original și nu mi-a plăcut asta”. (n.r. – se referea la Angelo care cântase – prost – „I Don’t Want To Miss A Thing” din repertoriul Aerosmith. În apărarea lui Steven Tyler, cunoscut pentru „chiflele” lui, trebuie să spun că această comparație nu-și avea locul, chiar mă întreb dacă Feli știe cum sună originalul).

 
P.S. Între timp, Pagina de Media a publicat (azi, 2 aprilie) audiențele pentru sâmbătă seară. Antena 1 a fost pe locul 3 atât la nivel național, cât și urban și comercial, la distanță mare de Kanal D și Pro TV. Cifrele vorbesc de la sine (atenți, vă rog, și la share). Rezultatul slab înregistrat de Antena 1 cu acest show este cel puțin curios. Când ai în platoul emisiunii artiști care se bucură de sute de difuzări la radio și TV pe săptămână (doar Carla’s Dreams a beneficiat de 926 de difuzări la radio și la TV în săptămâna trecută), care se laudă cu milioane de vizualizări pe Youtube (Feli are videoclipuri cu peste 22 de milioane de vizualizări; Antonia are videoclipuri care au trecut pragul de 29 de milioane de vizualizări și are peste 470.000 de abonați; Carla’s Dreams are peste 1.100.000 de abonați și are videoclipuri care depășesc 72 de milioane de vizualizări; Cheloo are și el peste 350.000 de abonați și videoclipuri cu 19 milioane de vizualizări; Macanache are și el peste 100.000 de abonați și videoclipuri care au trecut pragul de 3.600.000 de vizualizări). Nici pe Facebook nu stau rău cei 5: Carla’s Dreams are 500.000 de urmăritori, Macanache are 62.000, Cheloo are 423.000, Antonia are 3.400.000, Feli are 316.000Ne poate explica cineva la ce este bună popularitatea aceasta pe Internet, dacă nu sunt în stare să aducă nici măcar împreună 2 milioane de telespectatori?! Că de bilete vândute la concerte, nici nu mai vorbim.
Iată clasamentele publicate de Pagina de Media:

Nivel Național:

1. Kanal D – 1.739.000 (Nr persoane) – 9.7 (Rating %) – 20.8 (Share %)
2. Pro TV – 1.243.000 (Nr persoane) – 7.0 (Rating %) – 14.9 (Share %)
3. Antena 1 – 697.000 (Nr persoane) – 3.9 (Rating %) – 8.4 (Share %)
 

Urban:

1. Kanal D – 743.000 (Nr persoane) – 7.7 (Rating %) – 17.4 (Share %)
2. Pro TV – 652.000 (Nr persoane) – 6.8 (Rating %) – 15.3 (Share %)
3. Antena 1 – 394.000 (Nr persoane) – 4.1 (Rating %) – 9.2 (Share %)
 

Comercial:

1. Pro TV – 366.000 (Nr persoane) – 8.2 (Rating %) – 22.5 (Share %)
2. Kanal D – 348.000 (Nr persoane) – 7.8 (Rating %) – 21.4 (Share %)
3. Antena 1 – 218.000 (Nr persoane) – 4.9 (Rating %) – 13.4 (Share %)
 
Găsiți articolul aici:
https://www.paginademedia.ro/2018/04/audiente-the-four-cei-patru-antena-1-prima-editie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here