Involuția moderatorului tv: Mă întreb, cine are 7 ani, Rareș Prisacariu sau Cătălin Măruță?!

0
1635

Involuția moderatorului tv: Mă întreb, cine are 7 ani, Rareș Prisacariu sau Cătălin Măruță?!Azi am privit consternată dialogul pe care l-a avut Cătălin Măruță cu Rareș Prisecariu în emisiunea de la ProTV. Aproape că nu-mi venea să cred ce aud și ce văd. Nu l-am considerat niciodată pe Măruță vreun mare moderator TV, rar mi s-a părut că ar avea prezență de spirit sau vorbele la el. Au fost câteva ocazii, pe vremea când era la TVR2… Apoi, s-a rupt filmul… Poate or fi fost vorbele pe inventar și nu a putut să le ia cu el când a plecat din TVR?! Altfel, nu-mi explic ce s-a întâmplat cu el… Cert este că astăzi, bagajul de cuvinte al lui Cătălin Măruță încape în poșeta soției lui. E o constatare tristă, dar reală!

Ce am văzut azi bate toată seria cu Stan și Bran la capitolul umor. Aproape toate replicile lui Cătălin Măruță încep prin a repeta propoziția/afirmația făcută de Rareș. Apoi… m-a șocat felul în care așază Măruță cuvintele în propriile propoziții… Nu mai spun de eternul „deci” inserat peste tot… Sau de „foarte tare” spus cu poftă despre orice! Astea-s cele mai loiale cuvinte ale lui Măruță, în rest fug cuvintele de el ca dracu de tămâie! Cireașa de pe tort a fost când și-a repetat și propriul nume, era chiar puțin șocat că cel mic i-a spus Cătălin (ne-a explicat că lui toată lumea îi zice Măruță). Mă uitam la el și aveam impresia că îi pedalează neuronii în gol. Da, Măruță, așa te cheamă: Cătălin. Când mai ai dubii, uită-te-n buletin, sau scrie-ți în palmă…

Ah, da! Era să uit! Măruță îl chemase pe Rareș ca să facă exerciții de dicție cu cuvinte din domeniul medical (cel mai lung cuvânt din limba română care are 44 de litere – îl aveți în print screenul de mai sus).

Vă dau câteva exemple din dialogul celor doi, dar puteți urmări înregistrarea aici (click).

  1. -Câți ani ani, Rareș?

-Am 7 ani și 7 luni…

-7 ani și 7 luni…

-Luna asta fac 7 ani și 8 luni…

-Incredibil și 8 luni…

(…)

– Ce vrei să te faci tu când vei fi mare? Acum ai 7 ani și 7 luni…” (n.r – de parcă nu înțelesesem din prima, sau a doua, sau a treia)

Eu cred că o să reușești foarte tare să ajungi actor”.

2. „E băiat tare de tot, foarte talentat, foarte talentat…” – zice Măruță referindu-se la Horațiu Mălăele….

3. „Cum ești pe Facebook, Radu? Ăăăă, Rareș…” – Nici măcar cum îl cheamă pe copil nu reținuse?!

4. „– Hai să le spunem oamenilor încă o dată, că poate nu au reținut, de unde ești?

-Eu sunt din Botoșani.

-Exact. Deci tu ești din Botoșani, ca să știe toată lumea care se uită acuma…

5. „Bă, Rareș, ești foarte tare!

6. „Adevărul e că nu o să ai nicio problemă la actorie… Deci, ești tare de tot

7. „Tu… când ai învățat… ăăă… să citești… ăă… să faci toate chestiile astea?

-Păi, eu de la 5-6 ani…

-De la 5-6 ani?

8. „Ai câștigat trofeul Românii au talent sezonul 13… Păi, tu crezi că poți să te duci la școală fără bomboane, fără prăjituri, fără să dai de băut? Trebuie să faci cinste!

9. Dar tu mai ai frați și surori?

-Cătălin… deci nu am…

-Cătălin mi-ai zis? Nu mi-a mai zis nimeni Cătălin, numai Măruță… Deci, Cătălin… ăăă… deci n-ai nici frați, nici surori”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here