James Blunt la Sala Polivalentă (februarie 2009)

0
22

Cronică de Andrei Partoş
 
*Am avut, pentru prima oară în viaţa mea cred, locuri în primul rând. Amabilă, Raluca Mihail (BlueMusic) a vrut să-mi facă o plăcere. I-am mulţumit, pentru că ne-am întâlnit la început. Era tot acolo şi Marius Tucă, omul care a ajutat la realizarea evenimentului, erau şi Oana Pellea, Andreea Raicu, Nicuşor Năstase (patronul de la Vox Maris, care nu prea iese la concerte), Amalia Năstase (nu e rudă cu Nicuşor, e soţia lui Ilie), Liana Stanciu (a trecut în viteză cu şapca trasă pe ochi şi ne-am salutat scurt), am văzut oameni de presă, radio şi tv. Mulţi, foarte mulţi, prea mulţi, semn că organizatorul a fost super-generos. Cred că am răspuns şi unei fetiţe de la TVR. Mi-a pus întrebări de-a dreptul stupide. Mi-a fost jenă să refuz, pentru că erau oameni lângă mine. În jur erau fete, femei, tineri. Generaţia mea a fost slab reprezentată. Iulia a avut grijă de două fetiţe de 12 ani, care aveau o minipancartă cu urări pentru James Blunt. Să revin la primul rând. Niciodată nu voi mai sta acolo. În clipa în care s-au stins luminile, vreo 50-80 de fetiţe şi 2-3 băieţi s-au năpustit la gard şi nimeni nu i-a mai luat de acolo. Stând jos nu vedeam nimic. Vă daţi seama că unul, care a dat 2-3 milioane făcea moarte de om, dacă păţea aşa ceva? Este foarte important confortul celor care plătesc. Trebuie să respecţi plătitorul, orice ar fi! Eu nu eram plătitor, deci, n-am fost respectat.* După ce mi-a trecut supărarea, soră cu intenţia de a pleca acasă şi după ce i-am dat un şut la gioale unui puşti, care m-a călcat, am urmărit atent tot ce se petrecea.
* În jur, toate persoanele ştiau textele cap coadă. Erau şi unele de 25-30 de ani. Au cântat de vreo 3 ori Happy Birthday şi vă asigur că James a auzit, pentru că era la 6-8 metri. Un scurt „Thanks”, nu-i strica programul! Ştiu că ziua lui era abia pe 22. So what?
* Ştiam că la piesa „Coz I Luv You” nu se va cânta.E piesa, pe care am dat-o la final de emisiune. Era un cover după Slade. Eu difuzam originalul în anii 70. A fost piesa, pe care s-a produs fuga de pe scena mare, pe cea mică.*
* Sunetul a fost bun spre foarte bun(asigurat de oamenii lui James Blunt), cântarea a fost bună, exact aşa cum s-a scris mai sus. Aţi atins câteva aspecte interesante. Omul nu transmite. Zic şi eu că nu l-am simţit, chiar dacă are piese frumoase. Chiar eu am dat în 2006 , în noiembrie „Goodbye My Lover” şi cred că era primă audiţie atunci.Mă gândesc, că după 15 luni de turneu s-a tocit calitatea empatică. La John McLaughlin s-a aplaudat 10 minute până a revenit pe scenă, deşi omul n-a cântat nicio piesă cu text!!! N-a fost bis, pentru că nu s-a cerut. Nu s-a cerut pentru că n-a existat fiorul ACELA! N-a existat, oamenii au plecat mulţumiţi că au văzut un show bun, au cântat piesele ştiute (sau nu ) de acasă. Au exersat cu public acumulările de pe YouTube, lecturile de „lyrics” de pe net şi gata. El detaşat, publicul s-a adaptat. Mă refer aici la cei care au venit pentru James Blunt. Şi fetiţele de la gard(cele care mi-au obturat vederea) au fost primele , care au plecat sau fugit spre casă! Ori aveau vreo înţelegere cu omul şi noi nu ştim!? Mulţi au fost curioşi. În fond, Blunt, reprezintă un vârf al noului val şi cred că va mai avea hit-uri de oferit în carieră. Sigur va avea mai mulţi spectatori dedicaţi la Sala Palatului peste un an sau doi! Şi sigur, omul a fost plăcut surprins de publicul nostru!
* E foarte bine că Jurnalul naţional s-a implicat în promovare. E foarte rău că alţi producători au încercat să obstrucţioneze frumoasele intenţii ale unei agenţii tinere şi entuziaste. Mulţumim, Raluca !
* Azi la VH1, James Blunt era difuzat cu clipul „1973”, cu urarea de Happy Birthdy în colţul ecranului!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here