„La Aniversară” în Clubul Quantic (22.12.2016)

0
69

Foto: Ioana Lazăr
Foto: Ioana Lazăr

Articol de Iulia Opran
Emotii, ganduri, vise, sperante. Sperante de mai bine, de liniste, de siguranta, de o normalitate care se tot lasa asteptata. Cu totii le-am simtit si le-am trait! Si asa au trecut nu mai putin de 27 de ani de la “decembrie revolutionar”. Si daca in 2015, o “mana” de preieteni puneau la cale prima editie a concertului dedicat memoriei eroilor revolutiei din 1989, “La Aniversara”, iata ca anul acesta, intr-un loc ce ne aminteste de vremurile trecute si de manifestarile culturale ale acelor ani, aceeiasi oameni inimosi au adunat peste 20 de artisti de renume atat din sfera muzicii folk cat si din rock si asa s-a desfasurat editia a 2-a.
Au trecut pe rand prin fata publicului, un public putin retinut la inceput, parca asteptand confirmarea “da, iesim cu totii in strada, la Universitate”, pentru ca mai apoi sa cante in ritm si pe acorduri de suflet de chitara.
Cristi Luca, impreuna cu talentatul nostru coleg, Cristi Dumitrascu, inima acestui minunat eveniment, au deschis lista lunga a artistilor interpretand o piesa de-a marelui Valeriu Sterian.
Eugen Avram ne-a daruit “Cadoul visat”, pentru ca asa-I sade bine artistului Cristi Dumitrascu “La Aniversara”, cantecul care a dat numele acestui eveniment. Mircea Vintila ne-a amintit ca “Pe pamant avem de toate/ Si mai bune si mai rele”, iar Alexandra Usurelu, cu a sa voce suava, a multumit pentru onoarea de a se afla printre atatea nume mari ale muzicii romanesti, mai ales ca ea urma sa se nasca abia in ianuarie 1990. Este lesne de intales ca Alexandra a fost acompaniata de Bobby Stoica. Eugen Cristea, actorul cu chitara, a fost urmat de Nicu Nicusor, care ne-a oferit piese precum “Asa-i politica”, “Vino iubito, vino langa mine”. Zoltan Butuc a adus cu sine versurile inconfundabile ale lui Nichita Stanescu.
Un alt actor cu o interpretare de exceptie pe scena obisnuita mai mult cu rock-ul decat cu folk-ul a Clubului Quantic, Daniel Fat, care a venit de la Brasov hotarat sa ne colinde.
Si pentru ca toti sunt buni si valorosi dar cei mai buni sunt prietenii tai, jumatatea mea de spactacol s-a incheiat cu un mini recital de 5 piese in 10 minute sustinut de Ion Marinescu Turla, colegul de la “Buna dimineata, Romania”, care a plecat a colinda prin sala sustinut la clape de al nostru Cristi Dumitrascu.
Cristi Hrubaru, Cristi Dumitrascu si Ovidiu Mihailescu l-au cantat pe inegalabilul Vali Sterian.
Desi seara mea de spectacol s-a incheiat mai devreme decat imi planificasem, raman la parerea ca existenta unei astfel de manifestari este mai mult decat binevenita, pentru a nu lasa asezarea prafului peste amintirea eroilor din decembrie 89.
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here