„LA MĂRUȚĂ” ȘOCHEAZĂ DIN NOU

0
212

Articol de Iulia Radu
catalin maruta 2014Mă uit la emisiunea lui Cătălin Măruță și trăiesc șoc după șoc. E a treia zi de când se discută despre „Vasilica” (da, se pare că Zăvoranca nu mai prezintă interes, lucru care mă îngrijorează, zău!). Cum, nu știți cine este Vasilica? Deci… pe scurt: „Femeia care a umilit o bătrânică în Italia”. Subiectul e dezbătut pe toate posturile TV din România. De ce? Păi, ca să ne denigrăm și singuri, de ce să o facă doar străinii?! Ca și când n-ar fi de ajuns acest subiect, Măruță a petrecut ceva timp pe Facebook și pe Youtube și a găsit un alt filmuleț, postat de alți doi conaționali (cel mai probabil, nici ei n-au toată țigla pe casă), care înjurau pe stradă italieni, așa… just for fun. Aceleași imagini sunt reluate până la refuz, nu cumva să le rateze vreun membru al familiei. Ba mai mult decât atât, după ce a stat de vorbă cu Vasilica și cu soțul ei, acum îi aduce în studio și pe acești doi indivizi dubioși! Pe canapea se află Dana Săvuică, Liliana Levința și George Stanca.
 
Cătălin Măruță este absolut pătruns de „subiectele lui”. Pentru asta, îl admir! El chiar crede că interesează pe cineva viața Vasilicăi, a Oanei, a Mexicanilor etc. Are un aer foarte serios când adresează întrebările, face ochii mici, se încruntă, caută argumente… Pe bune, dacă ar pune atâta energie în subiecte serioase, chiar m-aș uita cu plăcere la emisiunea lui.
Acum, de exemplu, are un dialog „inteligent” cu cei doi smecherași de cartier care au înjurat oamenii pe stradă la Milano. Vă întrebați, probabil, care este scopul acestui „interviu”? Hmmm… E greu de găsit un răspuns, dar fac un efort. Se pare că Măruță vrea să afle ce i-a determinat pe cei doi să facă acest gest, să filmeze și să posteze pe Facebook totul? Pe cine interesează?! Pe nimeni normal la cap! Asist la penibilul suprem: băieții spun că au făcut totul la caterincă! Măruță insistă (fiind ajutat și de Stanca, Levința și Săvuică): de ce ați făcut-o? Nu v-ați gândit că vă denigrați pe voi? Ahaaa… stai că eu acum încep să înțeleg… Emisiunea „La Măruță” este un fel de școală de corecție! Cei doi invitați „vorbește” românește foarte bine! „Părinții mei mă întreține”, zice unul dintre ei. „Tata meu lucrează pân-afară”, mai spune el.
Brusc, Măruță anunță că mai are un filmuleț cu cei doi, în care băieții ar fi sechestrat 5 fete. Ne informează că îl vom vedea după pauză. Hai că, încet-încet, Pro TV-ul va transmite direct din închisoare, după cazul de la „Românii au talent”, era fix ce ne trebuie: să vedem și câteva fete sechestrate. După pauza publicitară, Cătălin ne spune că are multe mesaje critice la adresa celor doi și apoi face un scurt rezumat al cazului „șocant”. „Sunt mulți oameni care vor să intre în direct… sunt oameni revoltați… noi râdem aici, dar nu e chiar de râs”, zice Măruță, la un moment dat. Pe ecran scrie: „„HULIGANII DIN ITALIA ȘOCHEAZĂ!”
Bravo Cătălin! Felicitări pentru perseverența cu care promovezi (la oră de maximă audiență) toate non-valorile și non-subiectele posibile!
 
Se pare că, mai nou, acesta este drumul spre succes: fă tâmpenii, filmează-te și vei ajunge pe „happilica” pentru a explica de ce ești prost și faci ce faci. Succes candidaților la statutul de celebritate! Măruță așteaptă filmulețele voastre pe Facebook!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here